Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 11:56

Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Οι αντίπαλοι στη National League 2

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Οι αντίπαλοι στη National League 2

Τους αντιπάλους του για τη νέα σεζόν έμαθε χθες ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης γνωστοποίησε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα.

Οι πρωταθλητές της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τοποθετήθηκαν στον 1ο όμιλο της National League 2, όπως θα ονομάζεται πλέον η Γ' εθνική μπάσκετ και θα βρουν απέναντι τους ομάδες από την Πελοπόννησο, την Ηπειρο και την Κέρκυρα. Απουσιάζουν δηλαδή οι αθηναϊκές ομάδες.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 60 ομάδες, χωρισμένες σε πέντε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ το τζάμπολ σύμφωνα με τη γενική προκήρυξη, θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίας και είναι ο μόνος εκπρόσωπος της Μεσσηνίας, αλλά και της Ενωσης.
Αναλυτικά στον 1ο όμιλο της National League 2 μετέχουν οι παρακάτω ομάδες: Παναχαική, ΑΕ Γλαύκου-Εσπέρου, ΕΑ Προμηθέας 2014, Αχαγιά 82, ΑΟ Αστέρας Τεμένης, ΚΑΕ Παραμυθιάς, ΑΕ Δόξας-Πύρρου Άρτας 2001, Ιωάννινα ΣΚ, ΑΓΣ Ιωαννίνων, ΑΟ Αργοναύτης Νέας Κίου, ΓΣ Γαργαλιάνων, Ιόνιος ΑΣ.
Η άνοδος και η παραμονή θα κριθεί και φέτος στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, όπου θα μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν σε τέσσερις φάσεις και τα πλέι άουτ σε δύο. Στη National League 1 (πρώην Β’ εθνική) θα ανέβουν συνολικά πέντε ομάδες και συγκεκριμένα οι πέντε νικητές της δ’ φάσης των πλέι οφ.
Στον αντίποδα υποβιβάζονται από όλους τους ομίλους τέσσερις ομάδες, οι δύο τελευταίες κάθε ομίλου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και οι δύο ηττημένες των πλέι άουτ.
Συνολικά δηλαδή θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία 20 ομάδες.