Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 13:22

EUROLEAGUE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός απόψε στο ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον

Η ώρα για το ελληνικό ντέρμπι στην Εuroleague έφθασε.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται σήμερα μεταξύ τους, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το τζάμπολ θα γίνει στις 9.15 (Novasports Prime) στο ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε στη χθεσινή τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με σκοπό να εμψυχώσει τους παίκτες. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ είχε συνομιλία με τους παίκτες των «πρασίνων» και τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να έρθει η νίκη απέναντι στην ομάδα του Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τόνισε προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή σεζόν. Δεν είμαι ικανός να μιλήσω για θέματα μπάσκετ. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όταν μια ομάδα είναι νέα όπως εμείς, δεν έχει χημεία και δεν μπορεί να βρίσκεται με κλειστά μάτια, ο μόνος τρόπος να παρουσιάσει την εικόνα που θέλει ο κόσμος είναι να παλεύει. Θεωρώ ότι το Σάββατο δεν παλέψαμε όσο έπρεπε. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε αυτό που θέλω να δω είναι να παλεύουμε για κάθε μπάλα και για κάθε κατοχή. Εάν ο κόσμος δει ότι παλεύουμε θα είναι δίπλα μας όλη τη χρονιά».
Στο στρατόπεδο των «πρασίνων» έχουν αφήσει πίσω οριστικά την απώλεια του τροπαίου του Super Cup και την κακή εμφάνιση στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Το αρνητικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ο Τούρκος τεχνικός, Εργκίν Αταμάν, δεν υπολογίζει στον Ντίνο Μήτογλου και στον Ιωάννη Παπαπέτρου.
Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με έναν ... ουσιαστικά «καθαρόαιμο» σέντερ, τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, στη δωδεκάδα.. Ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες, δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων». Η απόφαση αυτή είναι οριστική και ελήφθη χθες στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του Πειραιά πριν την 1η αγωνιστική, στη Euroleague. O τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού συμβουλεύτηκε το ιατρικό τιμ, αποφάσισε να προστατέψει τον Γάλλο διεθνή. Όπως όλα δείχνουν στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού θα δηλωθεί ο Ίγκνας Μπραζντέικις, αν και δεν είναι έτοιμος, καθώς αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Πειραιά και δεν έχει συμμετάσχει στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων». Ο Λιθουανός θα κληθεί να αγωνιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα στο «3», ώστε ν' ανέβει στο «4» ο Παπανικολάου και στο «5» ο Σίκμα, για να μπορέσει να πάρει ανάσες ο Μιλουτίνοβ.