Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 17:15

ΜΠΑΣΚΕΤ: Οι 12 προπονητές στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Οι 12 προπονητές στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, η οποία θα διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Η πρώτη αγωνιστική έχει οριστεί για τις 11 Νοεμβρίου, με την προετοιμασία των ομάδων να έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.
Στο φετινό πρωτάθλημα μετέχουν πέντε ομάδες από τη Μεσσηνία (Καλαμάτα B.C, Καλαμάτα ‘80, Δίων Κυπαρισσίας, Ν.Ο. Πύλου, Α.Σ. Τριφυλίας), τέσσερις από την Αρκαδία (Αρκαδικός, Πάνας Τρίπολης, Πελασγός, Πολύβιος) και τρεις από τη Λακωνία (ΑΠΟΕΛ Μολάων, Γύθειο, Σπαρτιατικός).
Καλαμάτα B.C. Καλαμάτα ‘80 και Δίων Κυπαρισσίας, υποβιβάστηκαν φέτος από τη Γ’ εθνική και μόνο η Καλαμάτα ‘80 συνεχίζει με τον ίδιο προπονητή (Αλέξης Κορογώνας, φωτό). Ο Αντώνης Νικολετάκης ανέλαβε τα ηνία της Καλαμάτας B.C, ενώ στον πάγκο του Δίωνα Κυπαρισσίας θα βρίσκεται ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.
Προπονητής του Ν.Ο. Πύλου είναι ο Αριστείδης Σταθακόπουλος και του Α.Σ. Τριφυλίας, ο Χρήστος Γεννιάς.
Από εκεί και πέρα, ο Πάνας Τρίπολης θα πορευτεί με τον Βασίλη Αλικάκο στον πάγκο, ο Αρκαδικός με τον Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, ο Πολύβιος με τον Ηλία Μπαλή και ο Πελασγός με τον Γιώργο Τσατσουλή.
Στις τρεις λακωνικές ομάδες, προπονητές είναι οι Θανάσης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πρόκος και Θανάσης Σκιαδάς. Ο πρώτος είναι στον ΑΠΟΕΛ Μολάων, ο Πρόκος στο Γύθειο και ο Σκιαδάς στον Σπαρτιατικό. Θυμίζουμε, ότι στην πρεμιέρα θα αναμετρηθούν ο Σπαρτιατικός με την Καλαμάτα ‘80, ο Ν.Ο. Πύλου με την Καλαμάτα B.C., το Γύθειο με το Δίωνα Κυπαρισσίας, ο ΑΠΟΕΛ Μολάων με τον Α.Σ. Τριφυλίας, ο Πάνας Τρίπολης με τον Πολύβιο και ο Αρκαδικός με τον Πελασγό.