Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 13:55

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Ξεκινά αύριο με 17 ομάδες

Γράφτηκε από τον

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας ξεκινά αύριο Σάββατο το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.

Ο πρώτος όμιλος αποτελείται από εννέα ομάδες και ο δεύτερος από οχτώ. Στον πρώτο όμιλο βρίσκονται οι μεσσηνιακές ομάδες και στον δεύτερο οι πέντε λακωνικές, καθώς και οι Πρωτέας, ΑΕΚ Καλαμάτας και Απόλλωνας Καλαμάτας, έπειτα από κλήρωση.

Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στην Τέντα (Απόλλωνας Καλαμάτας – Βατικιώτης) και μία ώρα αργότερα στη Μεσσήνη, θα παίξουν ο Γ.Σ. Μεσσήνης με τον Πήγασο. Στον α’ όμιλο θα διεξαχθεί ένα παιχνίδι το Σάββατο, δύο την Κυριακή και ένα τη Δευτέρα. Στον δεύτερο όμιλο θα γίνουν τρεις αγώνες αύριο και ένας την Κυριακή.

Τι ισχύει για την άνοδο

Στην Α1 κατηγορία ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα ανέβουν δύο ομάδες, έπειτα από πλέι οφ. Θυμίζουμε ότι οι ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες δύο θέσεις των ομίλων, θα συναντηθούν μεταξύ τους στα πλέι οφ. Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο πρώτος του α’ ομίλου θα παίξει στα ημιτελικά με τον 2ο του β’ ομίλου και ο πρώτος του β’ ομίλου με τον δεύτερο του α’ ομίλου. Η πρόκριση θα κριθεί στις τρεις νίκες, όπως και στους τελικούς. Οι ηττημένες ομάδες των ημιτελικών θα παίξουν για τις θέσεις 3-4 σε μονό αγώνα.
Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται αυτή που κατέλαβε την 1η θέση, στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση της τελικής κατάταξης της A2 ́ Κατηγορίας, ανέρχονται, όπως προαναφέραμε στην Α1 κατηγορία ανδρών.
Εάν υποβιβασθεί ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων από τη National League 2 (Γ ́ Εθνική Ανδρών), λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Α2 Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α1 κατηγορία ανδρών, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, θα πάρει η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας ανδρών.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Α’ όμιλος

Σάββατο

Γ.Σ. Μεσσήνης-Πήγασος
ΚΔΓ Μεσσήνης, 4 μ.μ.

Κυριακή

Αστέρας Καλαμάτας-Πάμισος
Τέντα, 5 μ.μ.
Αρις Καλαμάτας- Α.Ο. Μεσσήνης
Τέντα, 7 μ.μ.

Δευτέρα

Νέοι Γ.Σ. Γαργαλιάνων- Εράνη
ΚΔΓ Γαργαλιάνων, 8.30 μ.μ.
Ρεπό: Εθνικός Καλαμάτας

Β’ όμιλος

Σάββατο

Απόλλωνας Καλαμάτας- Βατικιώτης
Τέντα, 3 μ.μ.
ΑΕΚ Καλαμάτας- Αρης Σκάλας
Τέντα, 5 μ.μ.
Σπάρτη- Πρωτέας Καλαμάτας
ΚΔΓ Σπάρτης, 6 μ.μ.

Κυριακή

Αστέρας Βλαχιώτη -Α.Σ. Σπάρτης "Αθλέων"
ΚΔΓ Βλαχιώτη, 7 μ.μ.