Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 18:43

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής - την Παρασκευή παίζουν οι Ελληνικές ομάδες

Γράφτηκε από τον

Την Παρασκευή (7/11) αγωνίζονται και οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρωλίγκα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για την κανονική περίοδο. Αήττητος ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει στις 20:00 στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα για τον 4ο όμιλο, στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη, ενώ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Αρμάνι Μιλάνο στις 21:45 με στόχο την 3η νίκη του, η οποία θα γεμίσει αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην προσπάθεια πρόκρισης.



Την 4η νίκη του στην Ευρωλίγκα φέτος θα διεκδικήσει στην "KOMBANK ARENA" του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι, αλλά με τον Τρεμέλ Ντάρντεν πανέτοιμο για το ντεμπούτο του, καθώς ξεπέρασε το ρωγμώδες κάταγμα 4ου μετακαρπίου και κάταγμα 1ης φάλαγγας μέσου δακτύλου που τον είχε θέσει «νοκ άουτ», πριν ακόμη αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ο νέος άτυχος των «ερυθρόλευκων», Ματ Λοτζέσκι, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 3-4 εβδομάδες, καθώς υπέστη θλάση οπίσθιου μηριαίου δεύτερου βαθμού χθες απέναντι στην ΑΕΚ. Δεδομένη είναι και η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη που θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες μετά τη διπλή εγχείρηση, στην οποία υποβλήθηκε στο δεξιό αστράγαλο, ενώ εκτός παραμένει μέχρι τον Ιανουάριο ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Με μοναδικό τριάρι τον Ντάρντεν, ο Σφαιρόπουλος θα επιδιώξει να συνδυάσει με θετικό αποτέλεσμα τον πρώτο αγώνα του στην Ευρωλίγκα ως βασικός προπονητής του Ολυμπιακού. Το νεανικό σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς (ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης, Μάρκους Ουίλιαμς, είναι γεννημένος το 1985) μετρά μία νίκη λιγότερη, προέρχεται από νίκη επί της Βαλένθια, ενώ η μόνη ήττα που έχει υποστεί ήταν αυτή στη Λιθουανία με 83-81 από τη Νεπτούνας Κλαϊπέντα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» στην Ευρωλίγκα Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας.

Η σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς την περασμένη εβδομάδα θα έχει αντίκρισμα, μόνο αν οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεπεράσουν και το «εμπόδιο» της Αρμάνι Μιλάνο. Ο ιταλικός σύλλογος έχει πάρει μόνο ένα ροζ φύλλο αγώνα στα πρώτα τρία παιχνίδια, επί της Μπάγερν στο Μόναχο για την 3η αγωνιστική, έδρα όπου οι «πράσινοι» ηττήθηκαν. Η μόνη αήττητη του 3ου ομίλου, Μπαρτσελόνα, αγωνίζεται κόντρα στη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη (6/11) και εύλογα μία ήττα από την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ θα έχει ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να χάσουν έδαφος στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Νίκου Παππά, ο οποίος υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον τετρακέφαλο και έμεινε εκτός δωδεκάδας στον αγώνα με τα Τρίκαλα. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού θα δοκιμάσει να προπονηθεί σήμερα, αλλά προς το παρόν ο Μαυροβούνιος τεχνικός των «πρασίνων» δεν γνωρίζει αν μπορεί να τον υπολογίζει απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ιδιαίτερος θα είναι ο αγώνας για τον Αντώνη Φώτση, ο οποίος πέρασε δύο σεζόν στο Μιλάνο. Στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι αγωνίζεται ο Λίνας Κλέιζα, ο οποίος είχε συνυπάρξει στον Ολυμπιακό (2009-2010) με τον νυν σέντερ του Παναθηναϊκού, Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα έχει ως εξής:

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2014-15

 

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5-7/10/2014)

 

1ος ΌΜΙΛΟΣ

==========

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σάσαρι (Ιταλία)

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου

Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Ρεάλ Μαδρίτης 3-0 6

Ζαλγκίρις Κάουνας 2-1 5

Αναντολού Εφές 2-1 5

Ούνιξ Καζάν 1-2 4

Νίζνι Νόβγκοροντ 1-2 4

Σάσαρι 0-3 3

 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

==========

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Τσεντεβίτα (Κροατία)

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μάλαγα (Ισπανία)

Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Λιμόζ (Γαλλία)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 6

Μάλαγα 3-0 6

Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 5

Λιμόζ 1-2 4

Τσεντεβίτα 0-3 3

Άλμπα Βερολίνου 0-3 3

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

==========

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου

Τούροβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 21:45

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 3-0 6

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1 5

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-1 5

Μπάγερν Μονάχου 1-2 4

Αρμάνι Μιλάνο 1-2 4

Τούροβ Ζγκόρζελετς 0-3 3

 

4ος ΟΜΙΛΟΣ

==========

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00

Βαλένθια (Ισπανία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)

Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Νεπτούνας (Λιθουανία)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 6

Ερυθρός Αστέρας 2-1 5

Λαμποράλ Κούτσα 2-1 5

Γαλατασαράι 1-2 4

Νεπτούνας 1-2 4

Βαλένθια 0-3 3

πηγη ΑΠΕ