Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 11:40

A1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Ο Πάνας Τρίπολης αποχώρησε από το πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
A1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Ο Πάνας Τρίπολης αποχώρησε από το πρωτάθλημα

Με 11 ομάδες θα συνεχιστεί πλέον το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς ο Πάνας Τρίπολης με ανακοίνωση γνωστοποίησε στην Ενωση πως αποχωρεί.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι φυσικά υποβιβάζεται και ακυρώνονται όλοι οι αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα και πλέον κάθε αγωνιστική, μία ομάδα θα έχει ρεπό.

Ο Πάνας είχε ηττηθεί και στα έξι παιχνίδια που είχε δώσει με Πολύβιο, Πελασγό, Αρκαδικό, Δίωνα Κυπαρισσίας, Σπαρτιατικό, Ν.Ο. Πύλου, ενώ δεν προσήλθε να αγωνιστεί με τον ΑΠΟΕΛ Μολάων. Την 8η αγωνιστική βάση προγράμματος, θα έπαιζε με το Γύθειο, που θα έχει ρεπό.
Από την ομάδα της Τρίπολης θα αφαιρεθούν και δύο βαθμοί την επόμενη σεζόν. Αναλυτικά η απόφαση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αναφέρει: “ Σύμφωνα με το αρθρ. 13 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών και λόγω του ότι η αποχώρηση του σωματείου ΄΄Σ.Κ. Πάνας Τρίπολης΄΄, έγινε κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων, στους οποίους συμμετείχε, δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου και αποκλείεται από την συνέχεια του Πρωταθλήματος.
Επίσης σύμφωνα με το αρθρ. 12 (Παραπτώματα-κυρώσεις) παρ. Ε) της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών, αγων. περ. 2023-2024, το σωματείο ΄΄Σ.Κ. Πάνας Τρίπολης΄ θα υφίσταται μείωση δύο βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του αντίστοιχου πρωταθλήματος που θα συμμετέχει, την αγωνιστική περίοδο 2024-2025”.