Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 10:34

Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Στα χέρια του τα πλέι οφ

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Στα χέρια του τα πλέι οφ

Δύο αγωνιστικές έμειναν για το φινάλε της κανονικής σεζόν στη National League 2 και ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων μετά την κυριακάτικη νίκη επί της Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου, κρατά την τύχη στα χέρια του όσον αφορά τα πλέι οφ ανόδου.

Η μεσσηνιακή ομάδα ισοβαθμεί στην 5η θέση του 1ου ομίλου με Παναχαϊκή και Αστέρα Τεμένης και αν κάνει το "2 στα 2" με Αστέρα Τεμένης και Α.Γ.Σ. Ιωαννίδων, θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 7 έως 10 θα παίξουν στα πλέι άουτ, ενώ ο 11ος και ο 12ος της βαθμολογίας υποβιβάζονται απευθείας. Αυτές θα είναι ο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων και η ΚΑΕ Παραμυθιάς. Στα πλέι άουτ, θα υποβιβαστούν δύο ομάδες.
Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων δεν θέλει να μπλέξει σε αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να σημειώσει 13 νίκες. Η ομάδα του Αντώνη Κούτρη μετρά 11νίκες και 9 ήττες σε 20 αγώνες, έχοντας μία νίκη λιγότερη από Δόξα Πύρρου Αρτας και Ιόνιο, που ισοβαθμούν στην 3η θέση και 2 από τη δεύτερη Αχαγιά. Ο πρωτοπόρος Προμηθέας 2014 έχει 16 νίκες σε 19 αγώνες και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.
Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων θα παίξει αυτή την Κυριακή στο Αίγιο με τον Αστέρα Τεμένης και στις 31 Μαρτίου στο γήπεδό του με τον Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, που είναι η μοναδική ομάδα που αγνοεί τη νίκη στο πρωτάθλημα. Θεωρητικά το δύσκολο παιχνίδι είναι αυτό με τον Αστέρα, που κυνηγά επίσης τα πλέι οφ.
"Θέλουμε δύο νίκες για να τελειώνουμε με την παραμονή και στη συνέχεια να έχουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την άνοδο. Από εμάς εξαρτάται", λέει στην "Ε" ο προπονητής Αντώνης Κούτρης. Να σημειωθεί ότι η μεσσηνιακή ομάδα μπορεί να μπει στην εξάδα και με μια νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων, αλλά στους Γαργαλιάνους δεν σκέφτονται αυτό το σενάριο, παρά μόνο το απόλυτο μέχρι το φινάλε. Ο Αστέρας Τεμένης μετά τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων θα παίξει εκτός με την Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου, την οποία υποδέχεται αυτή την αγωνιστική η Παναχαϊκή, που τελειώνει το πρωτάθλημα με το ματς κόντρα στον πρωτοπόρο Προμηθέα 2014.
Ως εκ τούτου τα πάντα είναι ανοιχτά στις δύο τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος, όσον αφορά την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 20 αγώνες)
1. Προμηθέας 2014 35
2. Αχαγιά 33
3. Ιόνιος 32
-. Δόξα Πύρρου Άρτας 32
5. ΓΣ Γαργαλιάνων 31
-. Παναχαϊκή 31
-. Αστέρας Τεμένης 31
8. ΑΕ Γλαύκου Έσπερου 30
9. ΑΟ Αργοναύτης Νέας Κίου 29
10. Ιωάννινα ΣΚ 28
11. ΚΑΕ Παραμυθιάς 26
12. ΑΓΣ Ιωαννίνων 19
* Προμηθέας 2014 και Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων έχουν ένα ματς λιγότερο.