Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 11:15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Οι πιθανότητες είναι εναντίον μας”

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Οι πιθανότητες είναι εναντίον μας”

Καλαμάτα '80 και Πολύβιος ήταν οι νικητές των ημιτελικών στα πλέι οφ στην Α1 κατηγορία μπάσκετ ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αποκλείοντας την Καλαμάτα BC και Δίωνα Κυπαρισσίας, αντίστοιχα.

Ετσι θα διεκδικήσουν στους τελικούς τον τίτλο του πρωταθλητή και κατ' επέκταση την άνοδο στη National League 2. Ο πρώτος τελικός θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στη Μεγαλόπολη, με τον Πολύβιο να ξεκινήσει τη σειρά με 2-0 στις νίκες, καθώς μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν.
Η ομάδα της Αρκαδίας έχει κερδίσει φέτος δύο φορές τους “λύκους”. Στις 28 Ιανουαρίου με σκορ 68-66 στη Μεγαλόπολη για την 8η αγωνιστική και στις 28 Απριλίου στην Τέντα με σκορ 55-52 για την 19η αγωνιστική. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο μια νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα, αφού ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες.
Η Καλαμάτα '80 θα πρέπει δηλαδή να κερδίσει τρία σερί ματς για να ανατρέψει τα δεδομένα. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Ο προπονητής των “λύκων” Αλέξης Κορογώνας, μιλώντας στην “Ε”, παραδέχεται ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον τους, αλλά δίνει το σύνθημα και τη μάχη.
«Είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε για τους τελικούς μιας και κάναμε το 3-0 στο ημιτελικό με την Καλαμάτα BC από το πρώτο ματς. Εχουμε βέβαια μείνει και 20 μέρες χωρίς αγωνιστικό ρυθμό και είναι κάτι που ελπίζω να μην μας στοιχίσει. Παίζουμε με την ομάδα του Πολυβίου, που έχει το απόλυτο πλεονέκτημα απέναντί ​​μας. Χάνουμε 2-0 και έχουμε και μειονέκτημα έδρας.
Όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί, δίχως αύριο για εμάς. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρεις τον τίτλο από 0-2 και με μειονέκτημα έδρας. Οι πιθανότητες είναι εναντίον μας, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», τονίζει ο Αλ. Κορογώνας.
Όσο για το πως είδε το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ; «Θεωρώ ότι ήταν πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με πέρυσι. Οι δύο ομάδες, που ήταν τα φαβορί για τον τίτλο και κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις, βλέπουμε ότι έχουν αποκλειστεί και στο τελικό που θα αναμετρηθούν τα δύο αουτσάιντερ, εμείς και ο Πολύβιος. Γενικά υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση όλων των ομάδων.
Στα αρνητικά του φετινού πρωταθλήματος ήταν η πρόωρη αποχώρηση του Πάνα και έτσι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα με πολλές ομάδες ήταν αδιάφορες σχεδόν όλη τη χρονιά, καθώς και η πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια του πρωταθλήματος (πολλές διακοπές). Πρώτη φορά θα παίζουμε μέχρι τέλος Ιουνίου”.