Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 21:50

ΜΠΑΣΚΕΤ: Στη Γ' εθνική επέστρεψε η Καλαμάτα ’80

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ: Στη Γ' εθνική επέστρεψε η Καλαμάτα ’80

“Πιστεύαμε στην ανατροπή και τα καταφέραμε στο τέλος” ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή της Καλαμάτας ‘80 Αλέξη Κορογώνα για τη νίκη στον 3ο τελικό των πλέι οφ με τον Πολύβιο.


Ο έμπειρος προπονητής μία ημέρα μετά τον θρίαμβο στο γήπεδο της Μεγαλόπολης, όπου οι “Λύκοι” στέφθηκαν πρωταθλητές Μεσσηνίας μίλησε στην “Ελευθερία” για αυτή τη μεγάλη επιτυχία.
Στην ερώτηση της, πως κατάφερε η ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, παρότι το προβάδισμα το είχε ο Πολύβιος με 2-0 νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, απάντησε: “Δεν υπήρξε κάποιο μυστικό, παρά μόνο το ότι θέλαμε πάρα πολύ να φτάσουμε στον τίτλο. Μας έδωσε κίνητρο το μειονέκτημα έδρας και το 0-2 που είχαμε χάσει από τον Πολύβιο. Πιστεύω συγκεντρωθήκαμε και κάναμε αυτά που έπρεπε ώστε να φτάσουμε σε τρεις νικηφόρους αγώνες. Μάλιστα ο χθεσινός (προχθεσινός) τελευταίος αγώνας ίσως ήταν και ο πιο εύκολος της σειράς όπως αποδείχτηκε στο τέλος. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια μπήκαμε πιο δυνατά στο ματς και καταφέραμε να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό. Εναν ρυθμό πιο γρήγορο που έχουμε σε άμυνα και επίθεση, πήραμε μία διαφορά στο παιχνίδι και όσο περνούσε ο χρόνος την αυξάναμε και έπεφτε το ψυχολογικό άγχος στους γηπεδούχους. Σαν πιο νεανική ομάδα που είμαστε, είχαμε και περισσότερες δυνάμεις και ήταν φυσιολογικό στη σειρά των τριών παιχνιδιών να είμαστε εμείς με την καλύτερη απόδοση”.
Από την αρχή των πλέι οφ, είχαν πιστέψει στην Καλαμάτα ‘80 ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή, όπως μας ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του: “Από την αρχή πιστεύαμε ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή γιατί τα δύο παιχνίδια που χάσαμε από τον Πολύβιο είχαν κριθεί στις λεπτομέρειες. Παίζοντας στους τελικούς με την πλάτη στον τοίχο μιας και δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ήττα κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι το οποίο ήταν ψυχολογικά το πιο δύσκολο για εμάς.    Αυτό μας έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση να φτάσουμε στο 5ο παιχνίδι μιας και δεν πιστεύαμε ότι θα χάσουμε στην έδρας από τον Πολύβιο.
Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Καλαματιανή ομάδα κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πρώτης κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αν και στην κανονική διάρκεια του τερμάτισε 4η έχοντας μειονέκτημα σε ημιτελική και τελική φάση, όπως επισήμανε και ο Αλέξης Κορογώνας: “Πρώτα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια και την αφοσίωση που έδειξαν γιατί ήταν μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Μια χρονιά στην οποία τερματίσαμε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα και είχαμε μειονέκτημα έδρας και στον ημιτελικό και στον τελικό. Στον τελικό ήμασταν πίσω 0-2 και πιστεύω ότι συμβαίνει για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ να κερδίσει τον τίτλο μια ομάδα που τερμάτισε 4η θέση και μάλιστα με ανατροπή από το 0-2”.
Κλείνοντας του ζητήσαμε να μας πει για τη νέα χρονιά και τι να περιμένουμε από την ομάδα τη ερχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. “Ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει σε κάποιο σχεδιασμό γιατί τώρα τελείωσε το πρωτάθλημα”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Είμαστε σε επικοινωνία με τη διοίκηση και έχουμε ήδη καταστρώσει το πλάνο. Θα πάμε με την ίδια φιλοσοφία, θα στηριχθούμε στα δικά μας παιδιά και στο ίδιο υλικό και θα κάνουμε τουλάχιστον δύο με τρεις σημαντικές προσθήκες που θα μας βοηθήσουν στο νέο πρωτάθλημα, ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία.

Το παιχνίδι

Σε ότι αφορά το παιχνίδι η Καλαμάτα ‘80 μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να έχει το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η Καλαματιανή ομάδα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα με 21 πόντους και στα άλλα δύο 10λεπτα κράτησε τη διαφορά στους 24 πόντους παίρνοντας άνετα τη νίκη.
Ο Κωνσταντίνου με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Καλαμάτας “80 και του αγώνα και ακολούθησαν ο Αλεξανδρόπουλος με 15 και ο Σκοπέτος με 14. Για τον Πολύβιο πρώτος σκόρερ με 13 πόντους ήταν ο Τζιούβελης.
Τα 10λεπτα: 11-23, 23-44, 34-58, 51-75.
Τον τελικό διαιτήτευσαν οι Γιάννης Τσιμπούρης, Πέτρος Ρίζος.
ΠΟΛΥΒΙΟΣ: Α. Μακρής, Ν. Μακρής, Τζιούβελης 13, Τρυφωνόπουλος 3, Καλταμπάνης 7, Κωτσόπουλος 1, Σιαμπής, Σιαμπάνης 4, Ε. Νικολόπουλος 3, Σταματόπουλος 6(2), Κουτίβας 7(1), Γεωργανάς 7.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Αλέξης Κορογώνας): Κ. Νικολόπουλος, Γεωργακόπουλος 12(2), Πανταζής, Αλεξανδρόπουλος 15(3), Κωνσταντίνου 20(3), Καραγιάννης, Μήλας 8,Τσιλίκας, Κομπότης 4, Σκοπέτος 14(4), Σιδέρης, Αλοίμονος 2.