Παρασκευή, 16 Ιανουάριος 2015 12:40

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος - το πρόγραμμα των αγώνων

Γράφτηκε από τον
Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος - το πρόγραμμα των αγώνων

Την ευκαιρία να πάρει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα έχει ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου, στην κανονική περίοδο της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετρούν ρεκόρ νικών - ηττών 11-1 και προηγούνται με έναν βαθμό του δεύτερου Παναθηναϊκού. Την ερχόμενη Δευτέρα (19/1, 19:30), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εύκολη αποστολή, καθώς αγωνίζονται στο κλειστό της «Γούβας» απέναντι στον Πανελευσινιακό, ομάδα που ηττήθηκε (91-54) από τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ, την προηγούμενη Δευτέρα (12/1) για τη 12η αγωνιστική.
Την ίδια ημέρα, στις 18:00, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο κλειστό της Περιβόλας, στην Πάτρα, με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Οι Αχαιοί που προέρχονται από νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς, δηλαδή 4 λιγότερους από την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Στο σημερινό πρόγραμμα, οπότε και θα διεξαχθουν τέσσερις αναμετρήσεις, τα Τρίκαλα θα διεκδικήσουν την 3η εντός έδρας νίκη τους και μόλις 5η στο σύνολο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη εμπλέκεται σε τετραπλή ισοβαθμία στην πρότελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα τα δώσει όλα απέναντι στον φορμαρισμένο «Δικέφαλο του Βορρά» που είναι 3ος και την περασμένη Τετάρτη (14/1) ξεπέρασε το εμπόδιο της ιταλικής Καντού, στο EuroCup. Στη Ρόδο ταξιδεύει ο Κόροιβος Αμαλιάδας, με τη φανέλα του οποίου θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο Λάρι Τέρνερ. Ο Κολοσσός μετρά ένα βαθμό περισσότερο, την ώρα που η ομάδα της Ηλείας έχει ανεβασμένη ψυχολογία λόγω της νίκης της με 79-70 επί της ΑΕ Νέας Κηφισιάς. Η τελευταία υποδέχεται τον Πανιώνιο, έχοντας για πρώτη φορά στη δωδεκάδα τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο που επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, μετά από σειρά εγχειρήσεων. Αμφίρροπη «μάχη» αναμένεται στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Άρης φιλοξενεί τον 4ο της βαθμολογίας ΑΓΟΡ. Την Κυριακή (18/1, 12:30) η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΚΑΟ Δράμας στο ΟΑΚΑ, με τους «κιτρινόμαυρους» να ανακοινώνουν χθες την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ, Μαλίκ Χέρστον.
Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου (17-19/1/2015) της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
13η Αγωνιστική
Σάββατο
Τρίκαλα - ΠΑΟΚ  (5 μ.μ.)
Γκόντας, Πουρσανίδης Γ., Ανδρικόπουλος
Κολοσσός Ρόδου - Κόροιβος Αμαλιάδας  (5 μ.μ.)
Ψαριανός, Μπήτης, Καλδίρης
ΑΕ Νέας Κηφισιάς - Πανιώνιος  (5 μ.μ.)
Κορομηλάς, Παναγιώτου, Παφίλης
Άρης-ΑΓΟ Ρεθύμνου  (5 μ.μ.)
Χριστοδούλου, Σταματόπουλος, Πουρσανίδης Κ.

Κυριακή
ΑΕΚ - ΚΑΟ Δράμας (12.30 μ.μ.)
Καρακατσούνης, Μάνος, Γεωργιάδης
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου
Πατρών - Παναθηναϊκός (6 μ.μ.)
Αναστόπουλος, Σώμος, Μπίκας
Πανελευσινιακός - Ολυμπιακός (7.30 μ.μ.)
Παπαπέτρου, Ταβουλαρέας, Θεωνάς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 23
2. Παναθηναϊκός 22
-. ΠΑΟΚ 20
4. Ρέθυμνο 19
5. Απόλλων Πατρών 18
6. Άρης 17
-. ΑΕΚ 17
-. ΑΕ Νέας Κηφισιάς 17
-. Κολοσσός Ρόδου 17
10. Πανελευσινιακός 16
-. Τρίκαλα 16
-. Κόροιβος Αμαλιάδας 16
-. ΚΑΟ Δράμας 16
14. Πανιώνιος 15
• Ένα ματς λιγότερο έχουν ΠΑΟΚ και Αρης