Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015 13:09

Στους Νικς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Γράφτηκε από τον
Στους Νικς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο

Η φυγή του Αμάρε Στούντεμαϊρ από τους Νικς, άνοιξε την πόρτα της ομάδας της Νέας Υόρκης στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο αδερφός του σταρ των Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ειδοποιήθηκε από τους Νικς για να ενταχθεί στην ομάδα, ως μια λύση στην περιφέρεια, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Στούντεμαϊρ.

Εως τώρα ο Αντετοκούνμπο αγωνιζόταν με επιτυχία στη θυγατρική ομάδα των Νικς στο NBDL (αναπτυξιακή λίγκα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού), τους Γουέτσεστερ Νικς. Ο 22χρονος σμολ φόργουορντ είχε κατά μέσο όρο 13,7 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1,6 κλεψίματα και 1,5 τάπες στο πρωτάθλημα-«ρεζέρβα» του ΝΒΑ.

Ο μεγάλος αδερφός του Γιάννη, βρίσκεται στις ΗΠΑ από το 2013 για λογαριασμό των Ντέλαγουερ 87ers, που επίσης συμμετέχουν στο NBDL, ενώ τον περασμένο Ιούνιο οι Νικς τον επέλεξαν στην 51η θέση του ντραφτ και τον παραχώρησαν στους Γουέτσεστερ.

Στο μεταξύ, οριστικά το Ντάλας και οι Μάβερικς θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Στούντεμαϊρ. Ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ έλυσε χθες τη συνεργασία του με τους Νικς της Νέας Υόρκης, λίγους μήνες πριν εκπνεύσει το πενταετές και συνολικής αξίας 99,7 εκατ. δολαρίων συμβόλαιό του. Ο Στούντεμαϊρ, έξι φορές μέλος του All Star Game στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, που φέτος έχει 12 πόντους και 6,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο ενεργητικό του ανά αγώνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ