Τετάρτη, 13 Μάιος 2015 18:13

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Πως θα μπουν στα πλέι οφ

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο και η Α' κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής.

Η Καλαμάτα '80 έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση ενώ ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και στην ουρά, αφού Δίωνας Κυπαρισσίας και Λακωνικός Κρόνος έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά.
Ενδιαφέρον υπάρχει μόνο για την τελική κατάταξη των ομάδων που συμπληρώνουν την τετράδα και θα συμμετέχουν μαζί με την Καλαμάτα '80 στα πλέι οφ, δηλαδή πιθανότατα τους Δρομείς Τρίπολης, τον Σπαρτιατικό και τον ΓΣ Μεσσήνης ενώ λιγοστές ελπίδες για να μπει στην 4άδα έχει ο Παναθηναϊκός.
Συγκεκριμένα, για μπουν στην 4άδα οι πράσινοι πρέπει να ισοβαθμήσουν με τους Δρομείς ή τον Σπαρτιατικό ή να πάνε σε τριπλή ισοβαθμία με τον ΓΣ Μεσσήνης και τους Δρομείς ή να πάνε σε τριπλή ισοβαθμία με τον Σπαρτιατικό και τους Δρομείς.
Την τελευταία αγωνιστική οι Δρομείς θα παίξουν εντός με τον αδιάφορο ΝΟ Πύλου ο οποίος σώθηκε, ο Σπαρτιατικός θα φιλοξενηθεί από το επίσης αδιάφορο Γύθειο ενώ ο ΓΣ Μεσσήνης θα φιλοξενηθεί από τον καταδικασμένο σε υποβιβασμό Δίωνα Κυπαρισσίας.
Αν κερδίσουν και οι τρεις - κάτι ιδιαίτερα πιθανό βάση δυναμικότητας - και παραμείνει ως έχει η βαθμολογία, τότε η πρωτοπόρος Καλαμάτα '80 θα παίξει στα πλέι οφ με τον τους 4ους Δρομείς και ο δεύτερος Σπαρτιατικός με τον ΓΣ Μεσσήνης.
Να σημειωθεί πως σε ενδεχόμενη Μεσσηνιακή κόντρα η Καλαμάτα '80 θα ξεκινήσει  με το υπέρ της 2-0 στις νίκες από την κανονική περίοδο, τόσο απέναντι στον ΓΣ Μεσσήνης όσο και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αν περάσουν στον τελικό πάντως οι Καλαματιανοί θα ξεκινήσουν από 1-1, είτε ο αντίπαλος τους είναι ο Σπαρτιατικός είτε οι Δρομείς.