Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2015 13:18

Διαμαντίδης: "Σταματάω το επόμενο καλοκαίρι"

Γράφτηκε από τον
Διαμαντίδης: "Σταματάω το επόμενο καλοκαίρι"

Σε συνέντευξή του στην "Πράσινη", ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποκάλυψε ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά στα παρκέ ως παίκτης, αφού θα σταματήσει την καριέρα του.


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποκάλυψε στην "Πράσινη" ότι η φετινή θα είναι η τελευταία του σεζόν στο μπάσκετ, αφού το καλοκαίρι του 2016 θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και θα σταματήσει την τεράστια καριέρα του.
Απόσπασμα από τη συνέντευξή του:

Δημήτρη, έχεις αφήσει να εννοηθεί πως σκέφτεσαι να σταματήσεις στο τέλος της χρονιάς. Είναι ειλημμένη η απόφασή σου;

"Δεν το σκέφτομαι περισσότερο, είναι ειλημμένη απόφαση. Θέλω να παίξω έναν ακόμη χρόνο. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στόχος μου είναι να είμαι υγιής πάνω απ' όλα και μετά άμα μπορέσω να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου την ομάδα. Σίγουρα αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο ή τίτλους αυτό θα είναι το καλύτερο τέλος για μένα.

Έχεις συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που μας λες; Το έχεις... χωνέψει μέσα σου;

"Μέσα μου δεν το έχω καταλάβει, ακόμη το 'σταματάω' γιατί δεν το έχω ζήσει. Σίγουρα ξέρω πως θα μου λείψει το μπάσκετ γιατί είναι αυτό που κάνω τόσα χρόνια, ο τρόπος της ζωής μου, αυτό που αγαπάω, η ζωή μου κυλά γύρω από αυτό. Αν εξαιρέσεις τα τελευταία δυόμιση - τρία χρόνια που είμαι παντρεμένος και έχω κάνει τη δική μου οικογένεια. Τα παιδιά μου και η οικογένειά μου πλέον παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Σίγουρα θα μου λείψει όμως το μπάσκετ. Πολύ. Το πώς θα είμαι και όλα τα σχετικά θα το δούμε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα".

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού και γενικότερα οι Έλληνες φίλαθλοι αδυνατούν να πιστέψουν πως του χρόνου δεν θα υπάρχει παίκτης Διαμαντίδης. Το καταλαβαίνεις εσύ από τη μεριά σου;

"Εντάξει, δεν νομίζω πως μπορεί ο κόσμος να μην μπορεί να φανταστεί το μπάσκετ χωρίς εμένα. Παίκτες έρχονται, φεύγουν, σταματάνε, αυτή είναι η ζωή. Παίκτες θα βγαίνουν και θα συνεχίζεται αυτή η διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός είναι ο Παναθηναϊκός και είναι μια ομάδα η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει. Παίκτες οι οποίοι ήταν ή είναι στην ομάδα παίζουν για όσο καιρό μπορούν. Έτσι είναι αυτά. Είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Δεν είναι κάτι για μένα. Θα σταματήσω και ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει. Παίκτες, διοίκηση, προπονητές, ο κόσμος που είναι πάντα παρών στην ομάδα και τη βοηθάει απίστευτα όλα αυτά τα χρόνια. Τίποτε δεν θα αλλάξει".

Έχεις κάνει ήδη τον απολογισμό σου δηλαδή;

"Σίγουρα φεύγω γεμάτος. Δεν κοιτάζω ακόμη πίσω. Δόξα τω Θεώ η καριέρα μου τα είχε όλα και το μεγαλύτερο κομμάτι της είχε πάρα πολλές επιτυχίες και χαρές στην ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό. Και με την Εθνική ομάδα έχω ζήσει απίστευτες στιγμές. Δεν περίμενα ποτέ πως θα τα ζήσω όλα αυτά. Σίγουρα φεύγω γεμάτος. Δηλαδή όταν θα φύγω, θα είμαι γεμάτος. Μακάρι να είμαι και υγιής να τελειώσει η χρονιά με υγεία και κάποιες επιτυχίες".

Έχεις σκεφτεί πώς θα είναι η επόμενη μέρα για τον Δημήτρη μετά από το μπάσκετ;

"Για να πω την αλήθεια, δεν το έχω σκεφτεί ακόμη. Είναι ένα θέμα που το συζητάω με την οικογένειά μου πως θα είναι και όλα τα σχετικά. Ακόμη όμως δεν έχω σταματήσει, έχω έναν χρόνο ακόμη. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα δούμε".

Υπάρχει στο μυαλό σου η ενασχόληση με το άθλημα από άλλο μετερίζι, από ένα άλλο πόστο;

"Να σου πω την αλήθεια δεν είναι στη σκέψη μου να παραμείνω στο μπάσκετ. Να είμαι σε κάποια θέση. Τώρα, επειδή παλιά έχω πει μεγάλα λόγια και στο τέλος έγιναν άλλα, ας περιμένουμε. Η πρώτη μου σκέψη όμως είναι να μην μείνω στο μπάσκετ σε κάποιο συγκεκριμένο ρόλο ή πόστο".

Κουράστηκες;

"Μετά τη δημιουργία της οικογένειάς μου αρχίζω και κουράζομαι λίγο με τα ταξίδια και όλα αυτά που έχει η ζωή του αθλητή. Μου λείπει η οικογένειά μου και τα παιδιά μου. Είμαι μακριά και κάπου εκεί αρχίζει να και κουράζεσαι ψυχολογικά. Το σωματικό κομμάτι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά σου. Πρέπει να κουραστείς για να είσαι έτοιμος να παίξεις".

Καστοριά ή Αθήνα; Πριν από λίγα χρόνια φρονώ πως θα έλεγες με κλειστά μάτια Καστοριά μετά από τους τίτλους τέλους...

"Ναι, θα σου έλεγα σίγουρα αυτό, θα έλεγα πως θα γυρνούσα στην Καστοριά. Αλλά πλέον επειδή η ζωή μου άλλαξε, θα είμαι στην Αθήνα. Θα έχω εξάλλου ελεύθερο χρόνο να βλέπω παραπάνω, αλλά και αυτό θα γίνει όταν σταματήσω το μπάσκετ".

Οι άνθρωποι της ομάδας ονειρεύονται ένα σπουδαίο τέλος στην καριέρα σου με τίτλους και διακρίσεις;

"Μακάρι, και εγώ αυτό θέλω. Μακάρι να τελειώσουμε τη χρονιά και να έχουμε κάνει κάτι καλό".

Υπάρχει άλλη αύρα φέτος;

"Δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς αν έχει καλύτερη αύρα. Θα κριθούμε πάνω στο παρκέ. Λείπουν πολλά παιδιά που είναι κομβικά φγια την ομάδα μας και ο προπονητής. Νομίζω πως όταν θα μπούμε στο γήπεδο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω γιατί είμαστε μια νέα ομάδα με νέο προπονητή και φιλοσοφία. Ένα είναι το σίγουρο πως η ομάδα αυτή έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι προσπαθεί και θα δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Γι' αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Όλα τα άλλα θα τα δούμε στην πορεία".

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ