Σάββατο, 03 Οκτώβριος 2015 08:42

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Καρέ επιτυχιών θέλουν Πάμισος και Πύλος - Εκτός με Απόλλωνα ο ΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Με τέσσερις αμφίρροπες αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η "αυλαία" της 4ης αγωνιστικής στην Α' τοπική Μεσσηνίας.

Ο Αστέρας Αρφαρών φιλοξενεί τον Τέλλο Αγρα, ο Μιλτιάδης τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ο Εθνικός Μελιγαλά τη Σπερχογεία και ο Μεσσηνιακός τον νεοφώτιστο Πανθουριακό, που είναι μία από τις τρεις ομάδες που έχουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα!
Οι "μνηστήρες" του τίτλου αγωνίζονται την Κυριακή.  Ο Πάμισος δοκιμάζεται στο Διαβολίτσι από τον ΑΟΔ με σκοπό το "4" στα 4", όπως και ο Τσικλητήρας Πύλου που θα υποδεχτεί την Ανδρούσα.  Η Κυπαρισσία θα μεταβεί στην Καλαμάτα για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα και θέλει μόνο νίκη ύστερα από την ισοπαλία στους Γαργαλιάνους. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση του Δωρίου με τον Α.Ο. Φαραί.
Ας δούμε αναλυτικά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τα νέα των ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο Αστέρας. Η ομάδα των Αρφαρών νίκησε με ανατροπή (2-1) το Διαβολίτσι και στη συνέχεια έκανε διπλό στην Ανδρούσα (0-1). Σήμερα θα υποδεχτεί τον Τέλλο Αγρα με σκοπό την τρίτη σερί νίκη που θα θέσει τις βάσεις για άνετη παραμονή. Στα θετικά ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.
Στον αντίποδα, ο Τέλλος  Αγρας προέρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα με Α.Ο. Φαραί (2-1) και Κυπαρισσία (1-1) και θέλει να μείνει αήττητος και στα Αρφαρά.
Η ομάδα των Γαργαλιάνων θα επιδιώξει να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Μιλτιάδης πήρε στη Σπερχογεία τον πρώτο του βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.
Για να έχει όμως αντίκρισμα το 1-1, θα πρέπει να νικήσει σήμερα τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ενα ματς που στον Πύργο Τριφυλίας το βλέπουν σαν τελικό και ποντάρουν στη δύναμη της έδρας. Εκτός είναι οι Καρδάσης, Καραμπότσος και Καγιάς.
Από τους "ερυθρόλευκους" θα απουσιάσουν οι Τσαναλίας και Καρλαύτης. Η καλαματιανή ομάδα μετρά δύο σερί ήττες από Τσικλητήρα Πύλου, Πάμισο και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Δεύτερο σερί εντός έδρας  ματς θα δώσει σήμερα ο Εθνικός, με αντίπαλο τη Σπερχογεία. Η ομάδα του Μελιγαλά νίκησε την περασμένη Κυριακή 3-0 το Μεσσηνιακό, ενώ και στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα είχε αξιοποιήσει την έδρα της (4-1). Η μοναδική ήττα σημειώθηκε εκτός στο γειτονικό ντέρμπι με το Δώριο (2-0).
Ο Εθνικός θα προσπαθήσει να κάνει το "3 στα 3" ενώπιον του κοινού του ώστε να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα.
Από την άλλη, η  Σπερχογεία παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετρώντας δύο ισοπαλίες με Μεσσηνιακό, Μιλτιάδη και μία ήττα από τον Πάμισο. Το έργο της πάντως θα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς θα αγωνιστεί χωρίς τους Δικαίο, Ντούζια και Ζουμπόπουλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Η νίκη στην πρεμιέρα με το Δώριο δεν είχε συνέχεια για το Μεσσηνιακό, αφού ακολούθησαν η ισοπαλία με τη Σπερχογεία και η ήττα από τον Εθνικό Μελιγαλά. Σήμερα οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν τον Πανθουριακό,  που μετρά μόνο νίκες και θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κόψει βαθμούς από τους νεοφώτιστους.
Δεν υπολογίζονται οι Ν. Εμμανουήλ και Πετρόγιαννης. Απουσίες έχουν και οι φιλοξενούμενοι (Ν. Μουλιάτος, Α. Σεφεράσι), αλλά θα παραταχθούν με τη ψυχολογία στα ύψη, ύστερα από το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν και στόχο να διευρύνουν το σερί.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Ενα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν θα δώσει αύριο ο Απόλλωνας, μιας και θα αναμετρηθεί με την περσινή πρωταθλήτρια Κυπαρισσία, η οποία θέλει μόνο το διπλό για να "ρεφάρει" την απώλεια βαθμών με τον Τέλλο Αγρα. Η καλαματιανή ομάδα έχει ξεκινήσει άσχημα το πρωτάθλημα, με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα δώσει ψυχολογική ώθηση.
Επιστρέφει ο Δ. Πανταζής που εξέτισε την ποινή του και μάλλον θα είναι διαθέσιμος και ο Κορομηλάς.
Από τον ΑΟΚ θα λείψουν ξανά όπως όλα δείχνουν οι Ντιόπ και Μιτρόφ. Η τριφυλιακή ομάδα άφησε την περασμένη Κυριακή δύο πολύτιμους βαθμούς στους Γαργαλιάνους και θα μπει από τον πρώτο λεπτό για να "καθαρίσει" το ματς και να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή.


ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Τον τίτλο του φαβορί για τη νίκη καλείται να επιβεβαιώσει ο Τσικλητήρας στην κυριακάτικη αναμέτρηση με την Ανδρούσα.  Η ομάδα της Πύλου πέρασε σαν… σίφουνας την προηγούμενη αγωνιστική από το Διαβολίτσι (0-5) και με το "3 στα 3" συγκατοικεί στο ρετιρέ της Α' τοπικής με Πάμισο και Πανθουριακό. Εκεί όπου θέλει να παραμείνει και μετά το πέρας της τέταρτης αγωνιστικής. Το απουσιολόγιο είναι λευκό. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν με σύμμαχο την έλλειψη άγχους, αφού μια ήττα στην Πύλο μπορεί να θεωρηθεί εντός προγράμματος.
Θα προσπαθήσουν λοιπόν να κλείσουν τους χώρους και να απειλήσουν στην κόντρα ή με κάποιο στημένο.

ΔΩΡΙΟ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Χωρίς βαθμολογικό όφελος έμεινε το Δώριο στα δύο φετινά ματς στην Καλαμάτα με Μεσσηνιακό και Πανθουριακό. Αντίθετα στο γήπεδό του νίκησε τον ισχυρό Εθνικό και ευελπιστεί να πανηγυρίσει την Κυριακή και το δεύτερο τρίποντο κόντρα στον Α.Ο. Φαραί. Κάτι που θα έχει διπλή αξία με δεδομένο ότι οι καλαματιανοί στοχεύουν επίσης στην παραμονή. Οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν πάντως με καλή ψυχολογία, ύστερα από την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στον Απόλλωνα.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Τα δύσκολα συνεχίζονται για το Διαβολίτσι, αφού μετά τον Τσικλητήρα Πύλου,  θα αντιμετωπίσει αύριο και τον Πάμισο, ο οποίος έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (16 γκολ) και δεν έχει δει ακόμα την εστία του να παραβιάζεται.  Ο ΑΟΔ όμως είναι υποχρεωμένος  να αγωνιστεί για τη νίκη, έπειτα από τις τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις που τον έχουν καθηλώσει στην ουρά της βαθμολογίας.
Το κίνητρο σίγουρα είναι μεγάλο για το Διαβολίτσι που ακόμα δεν έχει… ξυπνήσει.
Αβέβαιη κρίνεται η συμμετοχή των Μάρη και Καστριτσέα
Για τον Πάμισο όλα κυλούν ιδανικά, αφού έχει σημειώσει τρεις εντυπωσιακές και άνετες νίκες (0-7 τη Σπερχογεία), (5-0 το Μιλτιάδη), (0-4 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας) και με κεκτημένη ταχύτητα μπορεί να περάσει και από το Διαβολίτσι.
Οι Νησιώτες θα αγωνιστούν με ιδανική 11άδα και θέλουν ξανά το γρήγορο γκολ που θα απλουστεύσει τα πράγματα.


Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Αστέρας Αρφαρών - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Αρφαρών, 4.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Τσίρμπας, Γκούμας
Μιλτιάδης - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 4.30 μ.μ.
Κουτσαναστάσης, Ηλιόπουλος, Καυκάς
Εθνικός Μελιγαλά - Σπερχογεία
Γήπεδο Μελιγαλά, 4.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσαούση, Μπασιλάρης
Μεσσηνιακός - Πανθουριακός
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4.30 μ.μ.
Αλεξέας, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

Κυριακή

Απόλλωνας Καλαμάτας - Κυπαρισσία
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 4.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Καρβούνης, Γεωργαντάς
Τσικλητήρας Πύλου - Ανδρούσα
Γήπεδο Πύλου, 4.30 μ.μ
Μπλάνας, Σερεμέτης, Τσουλάκος
Δώριο - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Δωρίου, 4.30 μ.μ.
Αλεξέας, Ζαρακοβίτης, Καστανάς
Διαβολίτσι - Πάμισος
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 4.30 μ.μ.
Νίκας, Βρυώνης,  Τσίρμπας


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Πάμισος    16-0    9
-. Τσικλητήρας Πύλου    10-2    9
-. Πανθουριακός    9-3    9
4. Κυπαρισσία    6-2    7
5. Εθνικός Μελιγαλά    7-3    6
-. Αστέρας Αρφαρών    5-4    6
7. Μεσσηνιακός    4-4    4
-. Τέλλος Αγρας    3-4    4
9. Ανδρούσα    2-3    3
-. Α.Ο. Φαραί    2-3    3
-. Δώριο    4-8    3
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    4-9    3
13. Σπερχογεία    2-9    2
14. Μιλτιάδης    2-8    1
15. Απόλλωνας Καλαμάτας    2-7    0
-. Διαβολίτσι    1-10    0