Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 20:09

Ο Κρισάντους λύτρωσε την ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο

Γράφτηκε από τον
Ο Κρισάντους λύτρωσε την ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο

Στη Βέροια ήταν ο Μπαρμπόσα που έσωσε την ΑΕΚ από την γκέλα και αυτή τη φορά οι ρόλοι άλλαξαν με τον Κρισάντους να λυτρώνει την Ένωση. Οι «κιτρινόμαυροι» καρδιοχτύπησαν και το μεσημέρι της Κυριακής (4/10) κόντρα στον Ατρόμητο, όμως, το σημαντικό είναι ότι προσέθεσαν τρεις ακόμη βαθμούς στη συγκομιδή τους νικώντας τελικά με 1-0.

 

Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Βάργκας και Πλατέλλας δεν πήραν πολλές προσπάθειες, ο Ατρόμητος από κάποια φάση και μετά βρήκε τρόπο να τους περιορίσει, αλλά η ΑΕΚ σκόραρε ξανά από στημένο όπως είχε κάνει και σε Ημαθία και Τούμπα.

 

Όσο για τους Περιστεριώτες, αυτή ήταν η τέταρτη σερί ήττα και μάλιστα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ. Όπως και με τον ΠΑΟΚ έτσι και αυτή τη φορά δεν αντέδρασαν καλά σε μία στημένη φάση κι έχασαν τον βαθμό στο φινάλε. Επιθετικά η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έδειξε ελάχιστα πράγματα. Κατέβηκε κυρίως για το μηδέν και από τη στιγμή που δεν ήρθε, αποχώρησε με άδεια χέρια.

 

 

Γκολ μπορεί να μην είχε, όμως, το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο. Ο ρυθμός ήταν καλός, ενώ οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να δημιουργήσουν με την ΑΕΚ να πατάει καλύτερα.

 

Μόλις στο 1' ο Βάργκας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να βάλει την Ένωση μπροστά στο παιχνίδι και να απλοποιήσει τα πράγματα.

 

Οι γηπεδούχοι αναπτύσσονταν κυρίως από τα αριστερά με τον Ντίντακ να ανεβαίνει αρκετά και να βοηθάει. Στο 32' άγγιξαν ξανά το γκολ με τον Μάνταλο να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ απείλησαν και από στημένα.

 

Δεν μπορούσαν, όμως, να πατήσουν περιοχή με άλλο τρόπο. Κάθετες μπαλιές δεν έβγαιναν και ο Ατρόμητος γενικά έκλεινε καλά τους χώρους έστω κι αν πιεζόταν.

 

Όσο για τους Περιστεριώτες, προσπάθησαν κατά διαστήματα κι εκείνοι να κάνουν φάσεις. Είχαν με Ουσέρο και Πίτου Γκαρσία δύο καλές στιγμές, αλλά γενικά δεν τους αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφέστατα διαφορετικό. Ο Ατρόμητος μπήκε για να παίξει ακόμη πιο αμυντικά και απλώς να πάρει την ισοπαλία. Περίμενε την ΑΕΚ κι αυτό δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τους «κιτρινόμαυρους».

 

Ο Δέλλας έβαλε τον Μπουονανότε, έκανε και εσωτερικές αλλαγές, αλλά επί της ουσίας η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιωνόταν και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι οι παίκτες του δεν ήταν σε καλή μέρα.

 

Ο Αραβίδης δεν μπορούσε να τροφοδοτηθεί όπως θα έπρεπε και όσοι έπαιζαν πίσω τους δεν έπαιρναν ατομικές προσπάθειες. Το αποτέλεσμα ήταν να μη διασπάται η άμυνα των φιλοξενούμενων.

 

Ο Ατρόμητος με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού και για λίγα λεπτά είχε κάποιες καλές στιγμές. Ωστόσο, ο Πίτου Γκαρσία ήταν ο μοιραίος χάνοντας μία σημαντική ευκαιρία και εκτελώντας άσχημα και τα κόρνερ.

 

Η ΑΕΚ έδειχνε να μην μπορεί, όμως, στο 81' κέρδισε ένα στημένο. Ο Γκάλο το εκτέλεσε ένα λεπτό μετά και ο Κρισάντους έλυσε τον γόρδιο δεσμό με κεφαλιά. Πέντε λεπτά μετά, μάλιστα, είχε και τη μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς. Δεν το έκανε και στο 90'+2 λίγο έλειψε να στοιχίσει αυτό στην Ένωση με τον Μπάλα -από θέση οφσάιντ- να σημαδεύει με κεφαλιά το δοκάρι.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), βοηθοί οι Κούλα (Ξάνθης) και Τσολάκης (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Τριτσώνης (Αθηνών).

 

Κίτρινες: 19' Μπαρμπόσα 51' Γκάλο - 7' Μαρσελίνιο, 17' Γοδόι, 46' Κιβρακίδης, 49' Ουσέρο, 81' Φυτανίδης

 

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα (88' Κορδέρο), Βάργκας (79' Κρισάντους), Πλατέλλας (60' Μπουονανότε), Μάνταλος, Αραβίδης.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόι, Ουσέρο (69' Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Μαρσελίνιο (80' Μπρίτο), Ναπολεόνι.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR