Τρίτη, 02 Ιούλιος 2013 20:06

Αποκλείστηκε η Εθνική Νέων, έχασε 3-1 από το Ουζμπεκιστάν

Γράφτηκε από τον

Η Εθνική Νέων παρουσιάστηκε κακή κόντρα στο Ουζμπεκιστάν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του παγκοσμίου κυπέλλου, γνωρίζοντας την ήττα 3-1 από τους Ασιάτες.


Το «συγκρότημα» του Κώστα Τσάνα δεν μπήκε σωστά στον αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στους τυπικά φιλοξενούμενους να προηγηθούν στο 27’ με τον Μακστάλιεφ με ωραίο σουτ, έφερε το ματς στα ίσια (1-1) με το πέναλτι του Σταφυλίδη (33’). Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, οι Ουζμπέκοι με δύο πέναλτι, του Σεργκέεφ (61’) και Ραχμάνοφ (83’) πήραν την πρόκριση.

Το φιλμ του αγώνα

Η εθνική πλήρωσε την… υπεροψία που έδειξε κόντρα στους Ασιάτες, καθώς είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφερε να βρει τους διαδρόμους για την εστία του Αμάνοφ και δέχθηκε το γκολ από τον Μακστάλιεφ στο 27’ σε μία φάση όπου φάνηκαν τα αμυντικά κενά του αντιπροσωπευτικού μας «συγκροτήματος».
Ο Μακστάλιεφ βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στην περιοχή της Εθνικής μας και με μονοκόμματο πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια στο βάθος του Καπίνο, που δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Το τέρμα αυτό πάντως ξύπνησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς βγήκαμε μπροστά και πιέσαμε για την ισοφάριση. Πρώτα ήρθε η προειδοποίηση, στο 31', με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Γιαννιώτα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, δίπλα από το δεξί παραθυράκι της αντίπαλης εστίας.
Το γκολ μπορεί να μην ήρθε σε εκείνη την φάση, όμως δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα κατάφερε τελικά να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς ο Σταφυλλίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Γιαννιώτας και έφερε έτσι το παιχνίδι στα ίσα.
Στο 61', σε μία ανύποπτη φάση, ο Κουρμπέλης έκανε μία ανόητη ενέργεια, που στοίχισε στην ομάδα ένα πέναλτι και στον ίδιο την 2η κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σεργκέεβ, ο οποίος νίκησε τον Καπίνο και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. 
Στο 83' ο Ραχμάνοφ και πάλι από την «άσπρη βούλα» διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (58' Μπουγαΐδης), Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κολοβός, Γιαννιώτας (73' Ράνος), Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης, Μπουχαλάκης (67' Μπακασέτας).
ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ: Αμάνοφ, Σμασιντίνοφ, Ραχμάνοφ, Γιουλντάσοφ, Φόμιν, Μακστάλιεφ, Κόζακ (81' Ουρμπινόεφ), Τουράποφ (89' Γιουσούποφ), Σεργκέεφ (85' Κακίμοφ), Σαμπιρχοτζάεφ, Ουμπαϊντουλάεφ.