Τετάρτη, 03 Ιούλιος 2013 22:31

Κίνηση παραγόντων για αλλαγή στην ΕΠΣ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Η επιτροπή πρωτοβουλίας φίλων ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Μεσσηνίας έκανε σήμερα την πρώτη της δημόσια εμφάνιση και μίλησε εξ' αρχής για αλλαγή και για μια νέα, λευκή σελίδα στην ΕΠΣ Μεσσηνίας.


Περίπου 60 παράγοντες σωματείων και φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Rex" για να πάρουν μια πρώτη εικόνα από την εν λόγω κίνηση, την οποία παρουσίασαν ο πρόεδρος του Πανιώνιου Καλαμάτας Γιώργος Σοφρωνάς, ο παράγοντας του Απόλλωνα και αντιπρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Τάκης Βασιλόπουλος και ο Μεσσήνιος δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Αντώνης Αντωνόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά το όνομα του προέδρου της ΕΠΣΜ Αριστείδη Σταθόπουλου. Αντίθετα, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που εκτιμά η επιτροπή πως υπάρχουν στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και έγινε αναφορά στην ανάγκη αλλαγής του. Όλα αυτά με φόντο τις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣΜ που θα γίνουν τον Φεβρουάριο…
Η παρουσία παραγόντων αρκετών ομάδων έδειξε πως υπάρχει πράγματι ένα ρεύμα αλλαγής, το οποίο δεν είχαμε ξαναδεί στο παρελθόν. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν και πόσο θα προχωρήσει αυτή η κίνηση και με ποια δύναμη θα φτάσει στις εκλογές του Φεβρουαρίου…
Οπως προανήγγειλε χθες ο κ. Αντωνόπουλος, η επόμενη συνάντηση θα προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει και μια βράβευση του Βασίλη Χατζηπαναγή.

Τι είπαν τα μέλη της επιτροπής
και ο Πέτρος Κωνσταντινέας

Ο κ. Σοφρωνάς ξεκαθάρισε εξ αρχής πως η πρωτοβουλία ανήκει σε λίγους ανθρώπους και γίνεται με κίνητρο την αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Τόνισε πως θα υπάρξει λευκή σελίδα και στην στελέχωση της επιτροπής, όπου κανένας δεν είναι δεδομένος. Χρησιμοποίησε το "εμείς" και ξεκαθάρισε πως πίσω από την κίνηση δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόμμα, όπως είχε ακουστεί.
Ανέφερε προβλήματα που πρέπει να λυθούν και έχουν να κάνουν με την κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή, τους χώρους άθλησης, την οικονομική ελάφρυνση των σωματείων, την συλλογικότητα των αποφάσεων, την οικονομική διαφάνεια και τις μικτές ομάδες.
Ο κ. Αντωνόπουλος έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής. Για πελατειακή αντίληψη που πρέπει να εξαλειφθεί από το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και για σχεδιασμό με ίδιους κανόνες για όλους. Χαρακτήρισε πρότυπο την ΕΠΣ Μακεδονίας, τόνισε πως έχει δει από κοντά τους ανθρώπους που πέτυχαν εκεί, ενώ έκανε αναφορά και στον τρόπο που διοικείται το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Μίλησε για κατάργηση των αποζημιώσεων των μελών της ΕΠΣΜ, έκρινε λανθασμένη την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συμμετοχής μικρών παικτών στα παιχνίδια αλλά και την αύξηση των τοπικών κατηγοριών από τρεις σε τέσσερις.
Σημείωσε επίσης πως η αναδιοργάνωση του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου θα έχει θετική επίπτωση και στην μεγάλη ομάδα του νομού, την "Μαύρη Θύελλα".
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε πως στην επόμενη συνάντηση θα είναι έτοιμα τα πλάνα και οι επιδιώξεις της επιτροπής για την ΕΠΣ Μεσσηνίας.
Όπως αναφέρει η διακήρυξη της επιτροπής, στόχος της κίνησης είναι να γίνει η ΕΠΣΜ ένας φορέας διαλόγου, έκφρασης, ενημέρωσης και δράσης όλων των σωματείων που ανήκουν σε αυτή.
Σύμφωνα πάντα με την διακήρυξη, προτεραιότητα θα είναι η εξασφάλιση της διαφάνειας, η οικονομική βιωσιμότητα των σωματείων και η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών στην διοίκηση της ΕΠΣΜ.
Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια της επιτροπής.
Ο πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας χαιρέτισε την προσπάθεια. Τόνισε πως ο ίδιος δεν έχει κανένα ποδοσφαιρικό "πατέρα", κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να μην φοβηθούν τίποτα και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και την ανάδειξη ταλέντων που θα παίξουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρώην παράγοντας του Παπαφλέσσα Χώρας Κώστας Βοργιάς, αδερφός του πρώην διαιτητή Σωτήρη Βοργιά, ο πρώην διαιτητής Γιώργος Ασημακόπουλος και αρκετοί παράγοντες Μεσσηνιακών ομάδων ενώ χαρακτηριστική ήταν η παρουσία 5-6 παραγόντων του Απόλλωνα Καλαμάτας…