Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015 16:57

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": ¨Οπλο" η άμυνα, θέλει δουλειά στην επίθεση

Γράφτηκε από τον

Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η Καλαμάτα έχει ξεκινήσει θετικά το πρωτάθλημα με δύο νίκες (εντός με Μανωλάδα, Ηρακλή Ψαχνών) και μια ισοπαλία (εκτός με Λουτράκι). Το ζητούμενο πλέον είναι η ανάλογη συνέχεια. 


Το αήττητο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Γ' εθνικής οφείλεται κυρίως στα μετόπισθεν μιας και η "Μαύρη Θύελλα" κράτησε ανέπαφη την εστία της στα δύσκολα παιχνίδια με Μανωλάδα, Λουτράκι, όπως και με τον Ηρακλή που είναι όμως αδύναμος και δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Ιδια αμυντική επίδοση έχει και ο πρωτοπόρος Παναρκαδικός, που έχει κάνει το "3 στα 3". Επίσης το μηδέν στην άμυνα κρατούν  ο Εθνικός Φιλιππιάδας στον 2ο όμιλο και ο Ιάλυσος στον 4ο
Οι αριθμοί δείχνουν λοιπόν ότι η αμυντική λειτουργία είναι το "όπλο" της φετινής ομάδας του Κώστα Κλάδη, αλλά δημιουργικά η εικόνα δεν είναι ανάλογη. 
Τόσο στην πρεμιέρα με τη Δόξα, όσο κυρίως στο Λουτράκι, η Καλαμάτα δεν παρουσιάστηκε το ίδιο δυνατή επιθετικά και ο Κλάδης ψάχνει λύσεις.  Διότι στα εντός έδρας ματς οι αντίπαλοι δίνουν έμφαση στα μετόπισθεν και η "Μαύρη Θύελλα" πρέπει να βρει τρόπους να ξεκλειδώνει τις άμυνες. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο ματς απουσίαζαν οι Κερμενίδης και Παναγιωτόπουλος. Αμφότεροι θα μπουν από σήμερα στο κανονικό πρόγραμμα και θα είναι διαθέσιμοι για το προσεχές εντός  έδρας ντέρμπι με τον Παναργειακό. Η επιστροφή του πρώτου αυξάνει και τις πιθανότητες για νίκη, μιας και από τα πόδια του περνά όλο το παιχνίδι της Καλαμάτας. Ο δε Παναγιωτόπουλος δίνει μία ακόμα λύση στη γραμμή κρούσης. 
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματίας Κραστόβτσεφ που δύσκολα θα προλάβει.
Η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να πάρει την τρίτη νίκη ενώπιον του κοινού της ώστε να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή ή και να βρεθεί σε αυτή, αν ο Παναρκαδικός έχει απώλειες στο ντέρμπι με τη Σπάρτη.


Στη Ζάκυνθο  ο Κλάδης

Στη Ζάκυνθο ήταν χθες ο Κώστας Κλάδης, μιας και υπήρχε ρεπό. Ο προπονητής της Καλαμάτας βρέθηκε στο νησί για δει δύο μεσοεπιθετικούς από την ομάδα της Ζακύνθου και είχε συνάντηση και με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, τον κ. Γούναρη.  Εκρινε όμως ότι δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά και εκτός απροόπτου δεν θα γίνουν άλλες προσθήκες έμπειρων παικτών.
Στο μεταξύ, επέστρεψε ο Σπύρος Οδεμισιώτης, ενώ αντίθετα λύθηκε η συνεργασία με τον Νίκο Βασιλόπουλο.