Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015 00:25

ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ 5-1: «5άρα», το καλύτερο γιατρικό!

Γράφτηκε από τον

Μία εβδομάδα μετά από την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό και τα όσα ακολούθησαν με την αποχώρηση του Δέλλα από τον πάγκο, η ΑΕΚ βρήκε την αντίδραση που αναζητούσε και τα... σπασμένα τα πλήρωσε ο Ηρακλής.

 

Με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο της και αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, η Ένωση διέλυσε τον Ηρακλή με 5-1 και κέρδισε το χρόνο που έχει ανάγκη.

Από την άλλη ο Ηρακλής μέσα σε μία εβδομάδα μαζεύει την μπάλα οκτώ φορές από τα δίχτυα του (μετά από το 3-3 με τον ΠΑΟΚ) και με εξαίρεση το ότι ο Βέλλιος σκόραρε για τέταρτο σερί ματς, δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει.

Με... μυαλό τον Πέτρο Μάνταλο, η ΑΕΚ φφάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα ορεξάτη και έδειχνε πως είχε τον τρόπο ώστε να απειλήσει την εστία του Περνίς. Ο Γκάλο ανησύχησε δύο φορές τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά εκείνος που τον... νίκησε πρώτη φορά ήταν ο Βάργκας.

Στο 31' ο Μπαρμπόσα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αυτό το γκολ μάλλον έλυσε τα πόδια των «κιτρινόμαυρων» που στο 35' διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν ο Αραβίδης μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 2-0. Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να αυξηθεί, αλλά στο 38' ο Περνίς έδιωξε με δυσκολία στο σουτ του Μάνταλου.

Λίγο μετά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε τον Αραβίδη που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι, όμως ο ρυθμός της δε έπεσε. Ο Βάργκας και πάλι, στο 60' με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Ο Ηρακλής προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και στο 64' ο Βέλλιος πετάχτηκε στην πλάτη την "κιτρινόμαυρης" άμυνας και μείωσε σε 3-1 για τον Ηρακλή.

Η... χαρά των φιλοξενούμενων όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς τρία λεπτά αργότερα, στο 67' ο Μπαρμπόσα σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εστία του Περνίς για το 4-1.

Ο Μάνταλος παραλίγο να βάλει κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ αλλά «σημάδεψε» το δοκάρι στο 75', ενώ η βραδιά επεφύλασσε και άλλο γκολ με τον Μπουονανότε που είχε περάσει ως αλλαγή να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Περνίς στο σουτ του Γιόχανσον κι από κοντά γράφει το 5-1.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 31', 60' Βάργκας, 35' Αραβίδης, 67' Μπαρμπόσα, 89' Μπουονανότε - 64' Βέλλιος

AEK (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Κορδέρο), Βάργκας (74' Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (54' λ.τ. Κρισάντους)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμάντας (46' Ρομάνο), Μακρής, Πουρτουλίδης (71' Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46' Μπουλούτ), Πασάς, Βέλλιος.

Πηγή: sentragoal.gr