Σάββατο, 31 Οκτώβριος 2015 09:31

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δοκιμασίες στην Καλαμάτα για Πύλο και ΑΟΚ - Εντός με Δώριο ο Πάμισος

Γράφτηκε από τον

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται αυτό το διήμερο το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας. Η "αυλαία" της 8ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με τέσσερις αναμετρήσεις και αύριο θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα ματς.


Ο Πάμισος υποδέχεται στη Μεσσήνη το Δώριο με στόχο την 8η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια,  ενώ την ίδια ώρα ο Τσικλητήρας που επίσης έχει κάνει το "7 στα 7" φιλοξενείται στην Καλαμάτα από το Μεσσηνιακό.
Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρεθεί και η τρίτη της βαθμολογίας και αήττητη Κυπαρισσία για να αντιμετωπίσει το νεοφώτιστο, αλλά επικίνδυνο Πανθουριακό.
Το τέταρτο χρονικά ματς του Σαββάτου είναι αυτό ανάμεσα στον Α.Ο. Φαραί και τη Σπερχογεία, που στοχεύουν στην παραμονή.
Την Κυριακή το ενδιαφέρον εστιάζεται στη μάχη της σωτηρίας, με τον ουραγό Α.Ο. Διαβολιτσίου να ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην Ανδρούσα. Μεγάλη ανάγκη για βαθμούς έχει και ο Ολυμπιακός που θα υποδεχτεί τον Τέλλο Αγρα, όπως και ο Απόλλωνας Καλαμάτας που παίζει στον Πύργο Τριφυλίας με τον Μιλτιάδη.
Στο Μελιγαλά, ο τοπικός Εθνικός προσμένει τον Αστέρα Αρφαρών με σκοπό τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην 4η θέση.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων λίγο πριν από τη σέντρα

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΔΩΡΙΟ
Δύο συνεχόμενα ματς στη Μεσσήνη θα δώσει ο Πάμισος και έχει την ευκαιρία να διευρύνει το νικηφόρο σερί του. Η αρχή θα γίνει σήμερα με αντίπαλο το Δώριο (ακολουθεί το άλλο Σάββατο ο Μεσσηνιακός). Οι Νησιώτες θα μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό ώστε να "καθαρίσουν" το παιχνίδι, προσμένοντας παράλληλα ευχάριστα νέα από... Καλαμάτα. Οπως και να έχει, η νίκη θα διατηρήσει τον Πάμισο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοπόροι εκτός του ότι μετρούν το απόλυτο των βαθμών, διαθέτουν ακόμα την καλύτερη επίθεση με 24 γκολ, ενώ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δει ακόμα την εστία της να παραβιάζεται.
Ολα αυτά δείχνουν πόσο δύσκολο είναι το έργο του Δωρίου για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από βαριά ήττα (0-6 από Τσικλητήρα) θα αγωνιστούν μάλιστα χωρίς τους τραυματίες Ι. Γκότση και Κωτσάκη.
Βασικό μέλημα των φιλοξενούμενων να κλείσουν τους διαδρόμους στην εστία τους και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Ενα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν θα δώσει σήμερα ο Μεσσηνιακός, καθώς θα υποδεχτεί τον αήττητο Τσικλητήρα Πύλου που μετρά μόνο νίκες. Οι "πράσινοι" θα αγωνιστούν με στόχο τους τρεις βαθμούς, όπως κάνουν άλλωστε σε όλα τα παιχνίδια και τούτο προμηνύει αναμέτρηση χωρίς σκοπιμότητες. Ο Μ.Γ.Σ. προέρχεται από την ισοπαλία στα Αρφαρά και αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Για τον φιλόδοξο Τσικλητήρα είναι η δεύτερη σερί εκτός έδρας δοκιμασία. Η ομάδα της Πύλου νίκησε την περασμένη αγωνιστική με το εντυπωσιακό 6-0 το Δώριο και δείχνει ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο. Στην Καλαμάτα θα έχει και τη βοήθεια αρκετών φίλων της,  προκειμένου να φύγει νικήτρια και να μείνει στην κορυφή.


ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Μετά από δύο σερί ήττες, ο Πανθουριακός επέστρεψε στις νίκες (2-1 τον Α.Ο. Φαραί) και θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία στο σημερινό απαιτητικό ματς με την Κυπαρισσία. Οι νεοφώτιστοι,  που ισοβαθμούν με τον Εθνικό Μελιγαλά στην 4η θέση, θέλουν να βάλουν δύσκολα στην τριφυλιακή ομάδα και να πάρουν βαθμούς ή βαθμό. Η Κυπαρισσία βέβαια δεν έχει περιθώρια για απώλειες, όντας στο - 2 από Πάμισο και Τσικλητήρα.  Η περσινή πρωταθλήτρια Μεσσηνίας μετρά 4 σερί νίκες και το απόλυτο στα ματς που έχει δώσει φέτος στην Καλαμάτα (νίκες με Απόλλωνα, Μεσσηνιακό στο πρωτάθλημα και Ολυμπιακό στο κύπελλο).
Αγωνιστικά, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του τραυματία Γαργαρώνη.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Ο,τι δεν μπόρεσε απέναντι στον Πανθουριακό, θέλει να πετύχει ο Α.Ο. Φαραί κόντρα στη Σπερχογεία. Η ομάδα των Γιαννιτσανίκων ηττήθηκε το περασμένο Σάββατο με 1-2 και η νίκη απόψε είναι μονόδρομος ώστε να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Σε αυτή την προσπάθεια θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Μουράτη.
Αντίθετα επιστρέφουν οι Αντωνόπουλος και Φιλανδριανός που εξέτισαν την ποινή τους.
Η Σπερχογεία είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση και τρεις αγωνιστικές αήττητη. Στο τελευταίο ματς όμως παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στο Διαβολίτσι και θέλει να "ρεφάρει" στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης".

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Να εκμεταλλευτεί την έδρα του θέλει ο Μιλτιάδης στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας προέρχεται από την ήττα στο γειτονικό ντέρμπι με τον Τέλλο Αγρα, με την οποία σταμάτησε το αήττητο σερί των 4 αγωνιστικών. Παραμένει όμως πάνω από τις τρεις τελευταίες θέσεις και με τρίποντο αύριο θα απομακρυνθεί αισθητά, με δεδομένο ότι ο Απόλλωνας είναι μία από τις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο ιστορικός σύλλογος έχει φέτος μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά έβγαλε και δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας με τους πρωτοπόρους.
Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε δύσκολα με 2-0 από τον Πάμισο και θα τα δώσει όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Εκτός για τους γηπεδούχους είναι ο τιμωρημένος Γεωργιόπουλος και για τους φιλοξενούμενους ο επίσης τιμωρημένος Κουπούζος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Χωρίς τους Κανελλόπουλο, Καρατζούλια, αλλά με πίστη για τη νίκη θα υποδεχτεί ο Εθνικός τον Αστέρα Αρφαρών. Η ομάδα του Μελιγαλά έχει αφήσει στο παρελθόν την ήττα στην Κυπαρισσία και θα μπει αποφασισμένη για να επιστρέψει στις επιτυχίες και να εδραιωθεί στην πρώτη 4άδα του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αστέρας μετρά δύο διαδοχικές ισοπαλίες (με Δώριο, ισοφαρίζοντας 3-3 από 3-0 και Μεσσηνιακό) και θα προσπαθήσει να φύγει αήττητος από μια δύσκολη έδρα, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την άνετη παραμονή.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Χωρίς νίκη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος παραμένει ο Ολυμπιακός με συνέπεια να βρίσκεται στην 14η θέση. Ετσι το αυριανό ματς με τον Τέλλο Αγρα έχει χαρακτήρα τελικού για την καλαματιανή ομάδα που ψάχνει μια νίκη για να ανέβει και ψυχολογικά. Οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν την περασμένη Κυριακή με 3-0 από την Ανδρούσα.
Αντίθετα η ομάδα των Γαργαλιάνων επικράτησε στο γειτονικό ντέρμπι με 2-0 του Μιλτιάδη και θα παραταχθεί με καλή ψυχολογία και λιγότερη πίεση. Και ο βαθμός θα είναι θετικός για τους φιλοξενούμενος, μιας και θα κρατήσουν στο +3 τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Αήττητο έμεινε το Διαβολίτσι στα διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό και Σπερχογεία. Για να έχουν όμως αντίκρισμα οι ισοπαλίες θα πρέπει να νικήσει αύριο την Ανδρούσα, η οποία μετά από καιρό επέστρεψε στις επιτυχίες (3-0 τον Ολυμπιακό).
Ο ΑΟΔ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης και βρίσκεται στην τελευταία θέση. Με άλλα λόγια, δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών και θα μπει αποφασισμένο για το τρίποντο που θα δώσει και ψυχολογική ώθηση.
Στο Διαβολίτσι ποντάρουν και στη στήριξη του φίλαθλου κόσμου.
Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έχουν 7 βαθμούς και γνωρίζουν ότι σε τέτοια παιχνίδια το αποτέλεσμα έχει διπλή αξία και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Πάμισος - Δώριο
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Τουρλομούσης, Γεωργαντάς, Βρυώνης
Μεσσηνιακός - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Μπασιλάρης, Τσαούση
Πανθουριακός - Κυπαρισσία
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.
Νίκας, Καρβούνης, Καστανάς
Α.Ο. Φαραί - Σπερχογεία
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6.30 μ.μ.
Μπλάνας, Γκούμας, Τσοπανάκης

Κυριακή 1 Νοεμβρίου

Μιλτιάδης - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος
Εθνικός Μελιγαλά -     Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Τσουλάκος
Ολυμπιακός Καλαμάτας -     Τέλλος Άγρας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Αλεξέας, Σερεμέτης, Λάμιας
Διαβολίτσι - Ανδρούσα
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Μανιατέας, Παλλαδινός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγώνες)
1. Πάμισος    24-0    21
-. Τσικλητήρας Πύλου    22-3    21
3. Κυπαρισσία    18-3    19
4. Εθνικός Μελιγαλά    15-10    13
-. Πανθουριακός    14-9    13
6. Αστέρας Αρφαρών    11-11    11
7. Σπερχογεία    8-16    9
8. Μιλτιάδης    6-12    8
9. Ανδρούσα    6-6    7
-. Μεσσηνιακός    8-10    7
-. Τέλλος Αγρας    6-11    7
-. Δώριο    9-21    7
13. Α.Ο. Φαραί    7-10    5
14. Ολυμπιακός Καλαμάτας    6-16    4
15. Απόλλωνας Καλαμάτας    5-15    3
16. Διαβολίτσι    4-16    2