Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2015 16:13

Κρεμάει τα παπούτσια του το 2016 ο Στίβεν Τζέραρντ

Γράφτηκε από τον

Πλησιάζει το τέλος της σπουδαίας καριέρας του Στίβεν Τζέραρντ. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αγγλίας ο 35χρονος σούπερ σταρ αποφάσισε ν' αποσυρθεί από τα γήπεδα το 2016, μόλις ολοκληρωθεί η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο αγωνίζεται με τη φανέλα των Λος Αντζελες Γκάλαξι.



Ο Τζέραρντ, που μετακόμισε στο Λος Αντζελες τον Ιανουάριο του 2015, προερχόμενος από τη Λίβερπουλ, αποφάσισε ν' αποσυρθεί και ν' αφοσιωθεί στην οικογένεια του. Ο 34χρονος διεθνής μέσος, που εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Λίβερπουλ σε ηλικία οκτώ ετών και είχε 696 εμφανίσεις με τη φανέλα της, σημειώνοντας 182 τέρματα, δήλωσε πως η νέα σεζόν στις ΗΠΑ, που ξεκινά τον Ιανουάριο, θα είναι η τελευταία της καριέρας του:

«Τα μεγάλα ταξίδια, το να παίζεις σε διαφορετικό χορτάρι, σε υψόμετρο, με υγρασία, όλα αυτά ήταν εμπόδια που δεν είχα υπολογίσει. Κάθε εκτός έδρας αγώνας ήταν και μια διαφορετική πρόκληση. Η νέα σεζόν θα είναι η τελευταία στην καριέρα μου και μετά θα αφοσιωθώ, επιτέλους, στην οικογένεια μου», τόνισε σχετικά ο Τζέραρντ.

Ο 35χρονος Αγγλος σταρ, με 114 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του, τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο με τους Γκάλαξι με συνολικές απολαβές που θα ξεπεράσουν τα 9 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον έτσι έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (MLS).

ΑΠΕ-ΜΠΕ