Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2015 13:32

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Νίκη ανάσα στο ντέρμπι με Παυλάκο

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Νίκη ανάσα στο ντέρμπι με Παυλάκο

Τη νίκη ανάσα που αναζητούσε εναγωνίως πήρε ο Απόλλωνας στο χθεσινό καλαματιανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο πήρε με σκορ 1-0.

"Χρυσός" σκόρερ των "μελανόλευκων" ήταν ο Γιάννης Παυλάκος που έπαιξε φορ και βρήκε δίχτυα στο 35' με κεφαλιά.

Ετσι η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 6 βαθμούς και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση και δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την ισοπαλία παρότι στο β' ημίχρονο ήταν φανερά ανώτερος και έχασε 3-4 καλές ευκαιρίες.

Γενικώς πάντως ο αγώνας ήταν κακός ποιοτικά με λίγες καλές στιγμές μπροστά στα δύο καρέ και ειδικά στο πρώτο μέρος είχαμε συναγωνισμό λαθών, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να παίζουν δικαιολογημένα με αρκετό άγχος.

Στο 35' το μοναδικό γκολ

Μέχρι το 35' στο "Γ. Λουκαρέας" είχαμε παιχνίδι κέντρου, με πολλές μονομαχίες και δίχως ρυθμό. Σε εκείνο το λεπτό ο Δ. Τσουλάκος έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Παυλάκος πήρε την κεφαλιά με τον Λυμπερόπουλο να επιχειρεί άστοχη έξοδο και ο Παυλάκος με νέα γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Αργάνη. Το 1-0 ήταν γεγονός και ήρθε απρόσμενα, ύστερα από ένα μεγάλο λάθος του έμπειρου Δημήτρη Λυμπερόπουλου.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μιγκάκης σέντραρε και ο Στ. Τσουλάκος έπιασε ένα σουτ στην κίνηση όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι φεύγοντας λίγο άουτ. Αυτά ήταν τα όσα έγιναν στο πρώτο μέρος…

Πίεσαν οι "ερυθρόλευκοι" στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά για να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Αναγνωστόπουλο να παίρνει τη θέση του Ανδρεάκου.

Στο 47' ο Παπαδέας σέντραρε και ο Πολυμενέας πήρε την κεφαλιά που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Κράτησε το μηδέν ο Αντωνόπουλος

Τρία λεπτά αργότερα ο Τζίφας γέμισε και ο Πολυμενέας πήρε νέα κεφαλιά, που βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Αντωνόπουλο.

Η ομάδα του Λάκη Σπάλλα συνέχισε να πιέζει, με τον Απόλλωνα να έχει οπισθοχωρήσει μαζικά. Στο 66' ο Τζίφας εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Αντωνόπουλο να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ. Υστερα από δύο λεπτά είχαμε νέα καλή ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους", όταν μετά από γέμισμα του Αλεξανδρόπουλου και σύγχυση στην περιοχή, ο προωθημένος Γ. Μπάλλας έπιασε το συρτό σουτ με τον Αντωνόπουλο να διώχνει σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία.

Ο Σπάλλας είχε περάσει στο ματς και τους επιθετικούς Θεοδωρόπουλο και Κούτρη και τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο 20λεπτο.

Στο 75' ο Αργάνης έβγαλε πάσα για τον Παπαδέα που κοντρόλαρε και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο κ. Νίκας είχε υποδείξει αρκετά νωρίτερα φάουλ και το γκολ ήταν ως μη γενόμενο.

Ο Απόλλωνας τη μοναδική φορά που απείλησε στο β' μέρος ήταν στο 85' όταν μετά από κόρνερ του Μάλαμα, ο Σκιάς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ με τον Λυμπερόπουλο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήταν στο 94' με το σουτ του Μαρούδα να μη βρίσκει στόχο.

Καλή ήταν η διαιτησία του Νίκα και των βοηθών του Γκούμα και Βρυώνη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μαργιόλης, Μιγκάκης, Δ. Πανταζής, Κλουβάτος, Κορομηλάς (80' λ. τρ. Ροβολής), 

Στ. Τσουλάκος (84' λ. τρ. Σκιάς), Δ. Τσουλάκος, Λάζαρης (65' Πετράκος), Μάλαμας, Παυλάκος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Μαρούδας, Αργάνης, Γ. Μπάλλας, Στ. Μπάλλας (59' Θεοδωρόπουλος), Ανδρεάκος (46' Αναγνωστόπουλος), Τζίφας, Παπαδέας, Αλεξανδρόπουλος, Καρλαύτης (77' Κούτρης), Πολυμενέας.