Σάββατο, 21 Νοέμβριος 2015 09:35

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ψάχνουν αντίδραση οι "πληγωμένοι" πρωτοπόροι - Με νέο προπονητή και ψυχολογία ο ΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Ολα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Ετσι και το εντυπωσιακό σερί του Παμίσου και του Τσικλητήρα Πύλου σταμάτησε στην 10η αγωνιστική της Α' τοπικής.

Αμφότεροι  γνώρισαν την πρώτη ήττα μετά από εννέα νίκες σε ισάριθμα ματς από Εθνικό Μελιγαλά και Πανθουριακό, αντίστοιχα. Παραμένουν βέβαια στο ρετιρέ της βαθμολογίας, όμως πλέον νιώθουν την ανάσα της Κυπαρισσίας που μείωσε τη διαφορά στους 3 βαθμούς.
Αυτό το διήμερο ο Πάμισος φιλοξενεί τον.. επικίνδυνο Πανθουριακό και ο Τσικλητήρας στη Μεθώνη τον επίσης "ζημιάρη" Α.Ο. Φαραί. Η τρίτη της βαθμολογίας και αήττητη Κυπαρισσία με το Γιάννη Δανίκα πλέον στον πάγκο, θα μεταβεί στα Αρφαρά για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα.  Στο γήπεδο του Πύργου Τριφυλίας θα αναμετρηθούν ο 5ος της βαθμολογίας Μιλτιάδης με τον 4ο Εθνικό Μελιγαλά.
Από εκεί και πέρα, στη μάχη της παραμονής Δώριο και Μεσσηνιακός δεν έχουν άλλα περιθώρια κόντρα σε Διαβολίτσι και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, αντίστοιχα. Μονόδρομος θεωρείται η νίκη και για Απόλλωνα (υποδέχεται την Ανδρούσα) και Σπερχογεία (ανταμώνει με Τέλλο Αγρα).
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων λίγο πριν από τη σέντρα.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Ο φορμαρισμένος Μιλτιάδης θα υποδεχτεί σήμερα τον ανεβασμένο ψυχολογικά Εθνικό-  μετά τη νίκη επί του Παμίσου- σε μια αναμέτρηση με φόντο την 4άδα. Οι γηπεδούχοι με 17 βαθμούς ισοβαθμούν με τον Πανθουριακό στην 5η θέση, ενώ η ομάδα του Μελιγαλά βρίσκεται στην τέταρτη με δύο βαθμούς περισσότερους. Ο Μιλτιάδης μετρά τρεις σερί νίκες με Απόλλωνα, Δώριο, Μεσσηνιακό, ενώ στο γήπεδό του έχει να χάσει από την πρεμιέρα με τον ισχυρό Τσικλητήρα Πύλου. Κάτι που κάνει τους ανθρώπους του να πιστεύουν ότι το αήττητο σερί θα συνεχιστεί.
Από την άλλη πλευρά, ο Εθνικός πήρε σπουδαία νίκη (2-1 τον Πάμισο) στο ντεμπούτο του Κώστα Κλάδη στον πάγκο και θέλει να χτίσει σερί επιτυχιών. Εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες Καρατζούλιας και Λάγιος.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εννέα αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσε ο Μεσσηνιακός. Οι "πράσινοι" πήραν το μοναδικό μέχρι σήμερα τρίποντο στην πρεμιέρα της Α' τοπικής με το Δώριο και έκτοτε έχουν συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς, ενώ μετρούν τρεις διαδοχικές ήττες. Ετσι το σημερινό εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας χαρακτηρίζεται οριακό για το Μεσσηνιακό προκειμένου να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Μια νίκη θα αλλάξει τη ψυχολογία στα αποδυτήρια, μιας και το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι βατό.
Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που τόσο ήθελε την περασμένη Κυριακή με το Δώριο και θα επιδιώξει να φύγει με βαθμούς ή βαθμό από το "Σταύρος Παπαδόπουλος". για να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Λάκης Σπάλλας προβληματίζεται μόνο για το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν είναι εξοικειωμένοι με τις γηπεδικές συνθήκες (χλοοτάπητας). αλλά εκτιμά ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν και αυτή τη δυσκολία

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Ο Πάμισος έχασε στο Μελιγαλά το αήττητο στο πρωτάθλημα, όχι όμως και την πρώτη θέση. Η ομάδα της Μεσσήνης παραμένει στην κορυφή της Α' τοπικής και θέλει να δείξει σήμερα με τον Πανθουριακό, ότι το 2-1 από τον Εθνικό, ήταν κακή παρένθεση. Οι Νησιώτες θα επιδιώξουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση ώστε να ικανοποιήσουν και τον πρόεδρό τους Δημήτρη Αντωνόπουλο που θα παρακολουθήσει το ματς. Ενα παιχνίδι βέβαια που κρύβει... παγίδες, καθώς οι φιλοξενούμενοι φιγουράρουν στην 5η θέση και πριν από λίγες μέρες συνέτριψαν με 5-1 τον Τσικλητήρα, ενώ σε δύο ματς με την Κυπαρισσία σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχουν μία ισοπαλία και μια νίκη, αντίστοιχα.
Στα αξιοσημείωτα ότι στον πάγκο της Θουρίας βρίσκεται ο Γιώργος Αργυρόπουλος που στο παρελθόν έχει πάρει πρωτάθλημα με τον Πάμισο.
Νοκ - άουτ έχει τεθεί ο Αλ. Σεφεράσι, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των τραυματιών Κωνσταντόπουλου και Χαρμπίλα.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Στο γήπεδο της Μεθώνης λόγω εργασιών στη φυσική του έδρα, θα αντιμετωπίσει σήμερα ο Τσικλητήρας τον Α.Ο. Φαραί. Η ομάδα της Πύλου καλείται να αφήσει στο παρελθόν την ήττα και κυρίως την τραγική εμφάνιση με τον Πανθουριακό και να πάρει τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα προβλήματα (εκτός Κουτίβας, Μιεκλάτος, Ανταλής) δεν λείπουν για μία ακόμα αγωνιστική, όμως ο Τσικλητήρας έχει τον πρώτο λόγο για τους τρεις βαθμούς.
Ο Α.Ο. Φαραί θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία, όντας τρεις αγωνιστικές αήττητος και έχοντας πάρει βαθμό στην Κυπαρισσία, ενώ δεν έχασε ούτε στην έδρα του 4ου της βαθμολογίας Εθνικού Μελιγαλά.  Πρόκειται για μια ομάδα που παλεύει σε όλα τα ματς και σήμερα θα έχει σύμμαχο την έλλειψη άγχους.


ΔΩΡΙΟ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στο Δώριο και το Διαβολίτσι. Οι δύο ομάδες έχουν μεταξύ τους μόλις ένα βαθμό διαφορά και θα δώσουν μάχη για την παραμονή στην Α' τοπική. Το Δώριο προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες, χωρίς μάλιστα να έχει σκοράρει και ο προπονητής του Γιάννης Αντωνόπουλος τονίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών. Δεν υπολογίζονται οι εδώ και καιρό τραυματίες Γκότσης και Κωτσάκης και είναι αβέβαιη η συμμετοχή των Τσαμπούρη και Αλεξόπουλου. .
Το Διαβολίτσι μοιράζεται με τον Απόλλωνα Καλαμάτας την τελευταία θέση, όμως πήρε επιτέλους το πρώτο τρίποντο στη σεζόν απέναντι στον ιστορικό σύλλογο και θα μπει με άλλη ψυχολογία στον αγωνιστικό χώρο του Δωρίου. Ακόμα και ο βαθμός θα είναι θετικός για τον ΑΟΔ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξει για την ισοπαλία. Ο Σωτήρης Δημάκης προσμένει ένα δύσκολο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.
Μοναδικό ερωτηματικό ο Μητσέας που προέρχεται από τραυματισμό.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο για τον Απόλλωνα στην αυριανή αναμέτρηση απέναντι στην Ανδρούσα. Η καλαματιανή ομάδα μετά την ήττα στο Διαβολίτσι είναι στην τελευταία θέση και αν θέλει να μείνει στην κατηγορία, τέτοια παιχνίδια και μάλιστα εντός έδρας πρέπει να τα κερδίζει.  Η Ανδρούσα πάντως  διανύει περίοδος φορμαρίσματος και οι γηπεδούχοι θα πρέπει να δείξουν σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι για να έχουν τύχη. Διότι οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν για τελευταίο φορά την 5η αγωνιστική από τον Πάμισο και έχουν αναρριχηθεί στην 7η θέση (μαζί με τον Αστέρα Αρφαρών). Ο Σπύρος Τσίκινης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Κρεμμύδα.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Δύσκολο έργο έχει ο Αστέρας, καθώς θα υποδεχτεί την Κυπαρισσία που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος και όντας στο -3 από την κορυφή, θέλει μόνο το διπλό για να μείνει σε τροχιά τίτλου. Ο Αστέρας ποντάρει στην έδρα του, όπου είναι αήττητος με 3 νίκες και 1 ισοπαλία και θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για θετικό αποτέλεσμα.
Η μοναδική απουσία για τον Στάθη Βανικιώτη είναι ο τιμωρημένος Ζέππος.
Στον αντίποδα, η Κυπαρισσία θα παραταχθεί με άλλη ψυχολογία, μετά τη μείωση της διαφοράς από τους πρωτοπόρους Πάμισο και Τσικλητήρα Πύλου και φυσικά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Γιάννης Δανίκας κάνει την Κυριακή ντεμπούτο στον πάγκο και θέλει να το συνδυάσει με νίκη.
Ο νέος τεχνικός εξυπακούεται πως θέλει χρόνο για να περάσει τη δική του φιλοσοφία, μιας και μόλις την Πέμπτη έκανε την πρώτη του προπόνηση.  Στα πλάνα που καταστρώνει δεν υπολογίζει τους Μιτρόφ και Ντιόπ.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Ενα μήνα χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Σπερχογεία και θέλει να τερματίσει το σερί αύριο κόντρα στον Τέλλο Αγρα. Οι "ταύροι" κέρδισαν τελευταία φορά στις 17 Οκτωβρίου εκτός έδρας τον Πανθουριακό. Ακολούθησε η ισοπαλία με το Διαβολίτσι και οι ήττες από Α.Ο. Φαραί, Ανδρούσα και Κυπαρισσία με αποτέλεσμα να έχουν υποχωρήσει στην 12η θέση.
Με νίκη θα ξεπεράσουν την ομάδα των Γαργαλιάνων που έχει ένα βαθμό περισσότερο και εκτός έδρας μετρά φέτος μόνο ήττες. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Κουμούτσος, αλλά επιστρέφει ο Κουρέας που εξέτισε την ποινή του.  Για τον Τέλλο Αγρα είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς (ήττα με 4-1 από την Ανδρούσα) και ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα έχει βαθμολογικό όφελος προκειμένου να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Και σε αυτό το παιχνίδι το αποτέλεσμα έχει διπλή αξία. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Πότσης.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Μιλτιάδης - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Παναγιωτόπουλος, Κασκάνης
Μεσσηνιακός - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννακλής, Τσαούση
Πάμισος - Πανθουριακός
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος
Τσικλητήρας Πύλου - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Λάμιας, Τσοπανάκης

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Δώριο - Διαβολίτσι
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Νίκας, Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη
Απόλλωνας Καλαμάτας - Ανδρούσα
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Λάμιας, Σκόρδος, Παναγιωτόπουλος
Αστέρας Αρφαρών - Κυπαρισσία
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Ρέκκας, Τσοπανάκης
Σπερχογεία - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Καστανάς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Πάμισος    34-2    27
-. Τσικλητήρας Πύλου    26-9    27
3. Κυπαρισσία    21-4    24
4. Εθνικός Μελιγαλά    20-13    19
5. Πανθουριακός    20-12    17
-. Μιλτιάδης    12-12    17
7. Αστέρας Αρφαρών    13-16    14
-. Ανδρούσα    14-10    14
9. Α.Ο. Φαραί    11-11    12
10. Ολυμπιακός Καλαμάτας    9-17    10
-. Τέλλος Αγρας    9-16    10
12. Σπερχογεία    11-23    9
13. Μεσσηνιακός    9-18    7
-. Δώριο    9-29    7
15. Διαβολίτσι    7-20    6
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    7-20    6