Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2015 09:28

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κρίνει πολλά το ντέρμπι στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κρίνει πολλά το ντέρμπι στην Κυπαρισσία

Από τον... "κακό δαίμονα" των πρωτοπόρων Α.Ο. Φαραί φιλοξενείται απόψε ο Πάμισος στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α' τοπικής, στην οποία ξεχωρίζει το κυριακάτικο ντέρμπι στην Κυπαρισσία.

Ο αήττητος και τρίτος στη βαθμολογία ΑΟΚ θα υποδεχτεί τον δεύτερο Τσικλητήρα σε μια μονομαχία που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.
Οι γηπεδούχοι είναι στο -5 από τον Πάμισο και η ομάδα της Πύλου στο -3. Ως εκ τούτου η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν, ειδικά αν οι Νησιώτες περάσουν νικηφόρα από το γήπεδο "Π. Μπαχράμης", κόντρα σε μια ομάδα που μέχρι σήμερα έχει νικήσει τον Τσικλητήρα και έχει πάρει ισοπαλία από Κυπαρισσία και Εθνικό εκτός έδρας.
Στη μάχη της παραμονής, ο ουραγός Α.Ο, Διαβολιτσίου βλέπει ως τελικό το ματς με το Μεσσηνιακό, ενώ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Τέλλου Αγρα με τον προτελευταίο Απόλλωνα Καλαμάτας.
Θετικό αποτέλεσμα θέλει και το Δώριο που δοκιμάζεται από την φορμαρισμένη Ανδρούσα, όπως και η Σπερχογεία που παίζει στα Αρφαρά, εκεί όπου ο τοπικός Αστέρας δεν έχει γνωρίσει φέτος την ήττα.
Στον Κορδία θα παίξουν οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, ο Πανθουριακός με το Μιλτιάδη που αν και νεοφώτιστοι ισοβαθμούν στην 5η θέση, έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από τον 4ο Εθνικό Μελιγαλά που θα μεταβεί σήμερα στην Καλαμάτα για να αντιμετωπίσει στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" τον 11ο της βαθμολογίας Ολυμπιακό.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός στο σημερινό ματς με τον Εθνικό Μελιγαλά. Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από την εντός έδρας νίκη με το Δώριο και την ισοπαλία στο γήπεδο "Σταύρος Παπαδόπουλος" με το Μεσσηνιακό. Το ζητούμενο πλέον είναι η νίκη που θα αυξήσει τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Λάκης Σπάλλας δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μαρούδα, Τζίφα και Καρλαύτη.
Ο Εθνικός μετρά δύο νίκες (Πάμισο, Μιλτιάδη) με τον Κώστα Κλάδη στον πάγκο και θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία και στόχο ένα ακόμα τρίποντο που θα τον εδραιώσει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.
Ο έμπειρος τεχνικός τονίζει ότι η ομάδα του δεν έχει άγχος και θα προσπαθήσει να τερματίσει όσο γίνεται ψηλότερα.
Εκτός πλάνων έχουν τεθεί οι Φωτιάδης και Μουστάκας.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Μάχη νεοφώτιστων σήμερα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ, με τον Πανθουριακό να φιλοξενεί τον ισόβαθμο του στην 5η θέση Μιλτιάδη. Αμφότεροι γνώρισαν την ήττα την περασμένη αγωνιστική από Πάμισο και Εθνικό Μελιγαλά αντίστοιχα και θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες.
Οι γηπεδούχοι θα παίξουν χωρίς τον τραυματία Χαρμπίλα και πιθανότατα και τους Α. Σεφεράσι και Κατσαρέα, ενώ η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας θα παραταχθεί με ιδανική 11άδα.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Kαι τώρα ο... Πάμισος. Μετά τη Κυπαρισσία και τον Τσικλητήρα Πύλου, ήρθε η ώρα για τον Α.Ο. Φαραί να αντιμετωπίσει και τον τρίτο μνηστήρα του τίτλου στην Α' τοπική, ευελπιστώντας ότι θα έχει και πάλι βαθμολογικό όφελος.
Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή πήρε βαθμό στην Κυπαρισσία και το περασμένο Σάββατο νίκησε στη Μεθώνη τον Τσικλητήρα, ενώ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές μετρά τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Φόρμα, ψυχολογία και έδρα κάνουν λοιπόν τους νεοφώτιστους να αισιοδοξούν ότι θα φρενάρουν και τον πρωτοπόρο., κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την άνετη παραμονή. Το μόνο αρνητικό ο τραυματισμός του Βαβαρούτσου που θα τον αφήσει καιρό εκτός δράσης.
Από την άλλη πλευρά ο Πάμισος θα παραταχθεί πλήρης και με μοναδικό στόχο το διπλό που θα τον διατηρήσει στην κορυφή και παράλληλα θα μεγαλώσει την πίεση σε Κυπαρισσία και Τσικλητήρα που αγωνίζονται μεταξύ τους την Κυριακή. Με νίκη οι "πράσινοι" θα αυξήσουν σίγουρα τη διαφορά με έναν εκ των δύο ή και τους δύο αν το ντέρμπι λήξει ισόπαλο και θα υποδεχτούν με άλλη ψυχολογία την επόμενη Κυριακή την Κυπαρισσία.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Αν και προηγήθηκε με 0-3 το Διαβολίτσι δεν πήρε ούτε βαθμό στο Δώριο (4-3) και υποχώρησε στην τελευταία θέση της Α' τοπικής. Ο τρόπος που χάθηκε η νίκη σ' ένα σημαντικό ντέρμπι έχει επηρεάσει τη ψυχολογία των παικτών και το μόνο.. γιατρικό είναι το τρίποντο στο αυριανό ματς με τον ντεφορμέ Μεσσηνιακό. Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης κάνει λόγο για τελικό και προσμένει από την ομάδα του να τα δώσει όλα για τη νίκη. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μητσέα και Θεοδωρόπουλου.
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Μεσσηνιακός, καθώς αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα της Α' τοπικής. Την περασμένη αγωνιστική ισοφαρίστηκε στο φινάλε από τον Ολυμπιακό και είναι υποχρεωμένος να ρεφάρει εκτός έδρας. Ο Τάσος Χατζηαγγελής υπολογίζει στα πλάνα του τους Γαβρά και Μπιζίμη και μάλλον θα έχει και τον έμπειρο Μπεγέτη.


ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΔΩΡΙΟ
Εξι αγωνιστικές αήττητη είναι η Ανδρούσα και θα επιχειρήσει να διευρύνει το σερί κόντρα στο Δώριο, που έρχεται από τη μεγάλη ανατροπή με το Διαβολίτσι. Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη όμως είναι πολύ δυνατή στο γήπεδό της και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Αρκεί βέβαια να γίνει πιο αποτελεσματική, διότι στο προηγούμενο ματς με τον Απόλλωνα Καλαμάτας (1-1) έχασε πολλές ευκαιρίες και κατ' επέκταση και το τρίποντο. Στο εν λόγω ματς τραυματίστηκε ο Πατσιώτης και εκτός απροόπτου δεν θα αγωνιστεί αύριο. Αντίθετα επιστρέφει ο Κρεμμύδας που εξέτισε την ποινή του.
Για τους φιλοξενούμενους είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Τσαμπούρη, Αλεξόπουλου, Γκρίτζαλη, ενώ εκτός παραμένουν οι Κωτσάκης και Γκότσης.
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος προσμένει πολύ δύσκολο ματς, αλλά τονίζει ότι η ομάδα του θα παλέψει για τη νίκη που θα την κρατήσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν έφθασε. Η Κυπαρισσία ανταμώνει με τον Τσικλητήρα Πύλου σ' ένα ματς όπου η ισοπαλία... απαγορεύεται. Ο ΑΟΚ μετά τη νέα "γκέλα" στα Αρφαρά απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από τον πρωτοπόρο Πάμισο και ο Τσικλητήρας έπεσε για πρώτη φορά από την κορυφή ύστερα από τη δεύτερη σερί ήττα, ξανά από νεοφώτιστη ομάδα (Α.Ο. Φαραί). Οι δύο ομάδες θα μπουν στο γήπεδο γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του Παμίσου, που έχει πάντως επικίνδυνη αποστολή.
Οπως και να 'χει η νίκη είναι μονόδρομος για τους δύο μονομάχους και ειδικά για τους γηπεδούχους που την επόμενη Κυριακή παίζουν στη Μεσσήνη.
Ο Γιάννης Δανίκας που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία στον πάγκο προσπάθησε αυτή την εβδομάδα να ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών του και θεωρεί ότι τίποτα δεν έχει χαθεί. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον Τσικλητήρα που μην ξεχνάμε ότι είχε ξεκινήσει με"9 στα 9" και ψάχνει ένα αποτέλεσμα που θα αλλάξει τα δεδομένα.
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Κόλλιας τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές για την αποβολή του στα Αρφαρά και θα χάσει φυσικά και το επόμενο ντέρμπι με τον Πάμισο. Εκτός παραμένουν και οι Ντιόπ, Μιτρόφ.
Για το Νίκο Κακαλέτρη οι απουσίες έχουν να κάνουν με τους τραυματίες Χονδρογιάννη και Ανταλή.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Να εκμεταλλευτεί την έδρα του θέλει ο Τέλλος Αγρας απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμάτας, σ' ένα ματς που το αποτέλεσμα έχει διπλή αξία με δεδομένο ότι και οι φιλοξενούμενοι στοχεύουν στην παραμονή. Η ομάδα των Γαργαλιάνων έμεινε με.. άδεια χέρια σ' ένα ακόμα εκτός έδρας ματς στη Σπερχογεία και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών. Το θετικό ότι ο Πότσης εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει.
Ο Απόλλωνας αναδείχθηκε ισόπαλος την περασμένη αγωνιστική με την Ανδρούσα και παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Ετσι θα προσπαθήσει να φύγει αήττητος από μια δύσκολη έδρα, στην οποία έχει νικήσει φέτος μόνο ο Τσικλητήρας Πύλου.
Δεν υπολογίζεται ο Μιγκάκης που υπέστη διάσειση στο τελευταίο παιχνίδι, ενώ αβέβαιη είναι η συμμετοχή του τραυματία Δ. Τσουλάκου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Ενώπιον του κοινού του για δεύτερη σερί αγωνιστική θα παίξει αύριο ο Αστέρας. Η ομάδα των Αρφαρών φιλοξενεί τη Σπερχογεία με σκοπό τη νίκη που θα τον διατηρήσει μακριά από τις τελευταίες θέσεις. Οι γηπεδούχοι μετρούν 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στην έδρα τους, που είναι και το μεγάλο τους όπλο. Ενδεικτικό ότι την περασμένη Κυριακή παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 από την ισχυρή Κυπαρισσία, πήραν το βαθμό (2-2).
Εκτός για μία ακόμα αγωνιστική είναι ο τιμωρημένος Ζέππος.
Η Σπερχογεία προέρχεται από τη σημαντική από όλες τις πλευρές νίκη επί του Τέλλου Αγρα με την οποία ανέβηκε στην 10η θέση. Οι "ταύροι" είχαν να κερδίσουν ένα μήνα και θα παραταχθούν πλέον με άλλη ψυχολογία.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ολυμπιακός Καλαμάτας -     Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τσαούση
Πανθουριακός - Μιλτιάδης
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ. μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης
Α.Ο. Φαραί - Πάμισος
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.
Κουτσαναστάσης, Γκούμας, Καστανάς

Κυριακή

Διαβολίτσι - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Κασκάνης
Άνδρούσα - Δώριο
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Παλλαδινός, Σταυρόπουλος
Κυπαρισσία - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Σερεμέτης, Ηλιόπουλος
Τέλλος Άγρας - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Βρυώνης, Αντωνόπουλος
Αστέρας Αρφαρών -     Σπερχογεία
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Γιαννέτσος, Παναγιωτόπουλος


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Πάμισος    38-2    30
2. Τσικλητήρας Πύλου    28-12    27
3. Κυπαρισσία    23-6    25
4. Εθνικός Μελιγαλά    22-13    22
5. Πανθουριακός    20-16    17
-. Μιλτιάδης    12-14    17
7. Ανδρούσα    15-11    15
-. Α.Ο. Φαραί    14-13    15
-. Αστέρας Αρφαρών    15-18    15
10. Σπερχογεία    13-24    12
11. Ολυμπιακός Καλαμάτας    10-18    11
12. Τέλλος Αγρας    10-18    10
-. Δώριο    13-32    10
14. Μεσσηνιακός    10-19    8
15. Απόλλωνας Καλαμάτας    8-21    7
16. Διαβολίτσι    10-24    6