Δευτέρα, 30 Νοέμβριος 2015 12:26

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 2-2: Ισόπαλο το ντέρμπι, με... κερδισμένο τον Πάμισο

Γράφτηκε από τον

Το ντέρμπι της Κυπαρισσίας με τον Τσικλητήρα μπορεί να μην είχε νικητή (2-2), όμως μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Πάμισος... Ο ΑΟΚ με τον Τσικλητήρα αλληλοεξουδετερώθηκαν και έδωσαν την ευκαιρία στους νησιώτες να αποσπαστούν στην κορυφή της βαθμολογίας.


Πλέον η Κυπαρισσία απέχει 7 βαθμούς και η Πύλος 5 από τον Πάμισο και ενώ τα ντέρμπι έρχονται σε μία και τρεις εβδομάδες αντίστοιχα στη Μεσσήνη.
Το χθεσινό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο σε ένα ματς που τα είχε όλα...
Τέσσερα γκολ, χαμένο πέναλτι, δύο κόκκινες, αρκετή ένταση και σασπένς στο φινάλε.
Για την ομάδα του Γιάννη Δανίκα αυτή ήταν η πέμπτη ισοπαλία σε 12 ματς, ενώ ο Τσικλητήρας αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές.
Η ισοπαλία πάντως στην έδρα της Κυπαρισσίας δεν συνιστά αποτυχία για την ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη, όπως ήταν οι ήττες από Φαραί και Πανθουριακό που προηγήθηκαν.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23' με τον Δούνια που πήρε το ριμπάουντ στην απόκρουση πέναλτι του Αντωνόπουλου από τον Τσάτσο, όμως ο ΑΟΚ έφερε άμεσα το ματς στα ίσια με τον Καμποσιώρη. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή στο 65' με τον Παπαγεωργίου και όταν αποβλήθηκε στο 78' ο Νάτσης για τον Τσικλητήρα όλοι πίστεψαν πως η Κυπαρισσία θα φτάσει στο τρίποντο... Ομως ο Μπίζος που αγωνίστηκε τραυματίας είχε διαφορετική άποψη και στο 80' έφερε το ματς στα ίσια στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (μπήκε αλλαγή στο 79').
Το φινάλε επεφύλλασε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη για τον ΑΟΚ μιας και αποβλήθηκε για "θέατρο" ο Αργυρόπουλος και χάνει το ντέρμπι με τον Πάμισο!

Από αυστηρό πέναλτι
το 0-1 με Δούνια

Στο 6' το σουτ του Τσώνη μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος.
Στο 23' ο Τσάτσος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Αργυρόπουλος έσπρωξε τον Ν. Παπαγεωργίου, με τον κ. Αλεξέα να δίνει πέναλτι.
Στη φάση πράγματι ο Αργυρόπουλος δεν πηγαίνει για την μπάλα και εντελώς "χαζά" σπρώχνει (δεν γκρεμίζει) τον Παπαγεωργίου που δεν είναι κάτοχος της μπάλας, όμως είναι από τις φάσεις που βλέπουμε συχνά στα γήπεδα.
Ο διεθνής ρέφερι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, εξαντλώντας την αυστηρότητα του και αφήνοντας τους γηπεδούχους με παράπονα.
Ο Αντωνόπουλος ψάρεψε τον Τσάτσο στην εκτέλεση του πέναλτι και απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, όμως η άμυνα του ΑΟΚ "κοιμήθηκε" και ο Δούνιας με σουτ από πλάγια θέση έκανε το 0-1.

Ισοφάρισε στο 28' ο Καμποσιώρης

Η απάντηση της Κυπαρισσίας ήταν άμεση και ήρθε στο 28' από ένα πανέμορφο σε δημιουργία γκολ... Οι Αργυρόπουλος, Γεωργιόπουλος και Παπαγεωργίου άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο τελευταίος σέντραρε από αριστερά και ο Καμποσιώρης με κεφαλιά την έστειλε στην αριστερή γωνία για το 1-1.
Ο ΑΟΚ είχε την ψυχολογία με το μέρος του και στο 34' το φάουλ του Μιλοσέσκι έδιωξε σε κόρνερ ο Μίντζηρας, ενώ στο 38' το σουτ του Παναγόπουλου από καλή θέση έφυγε ψηλά άουτ.
Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους στο 41' με τον Τσώνη να επιχειρεί συρτή σέντρα από αριστερά με τους Διακουμή και Δούνια να σουτάρουν και τους αμυντικούς να παραχωρούν κόρνερ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές των φιλοξενούμενων... Στο 57' ο Γ. Παπαγεωργίου (πήρε τη θέση του Μουράτη στο ημίχρονο) με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Διακουμή που τσίμπησε την μπάλα, όμως ο Αντωνόπουλος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε, ενώ τρία λεπτά αργότερα το φάουλ του Χοτζάι δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Ανατροπή με Χ. Παπαγεωργίου

Αυτή όμως που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ήταν η ψυχωμένη Κυπαρισσία στο 65'... Ο Μιλοσέσκι εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Παπαγεωργίου από την καρδιά της άμυνας να κοντρολάρει και με πλασέ να γράφει το 2-1.
Το ματς είχε αποκτήσει έναν... τρελό ρυθμό και στο 69' μετά από κόρνερ του Τσάτσου, ο Δούνιας στο 2ο δοκάρι σούταρε με τον Αντωνόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 71' λίγο έλλειψε να γίνει το 3-1, όταν μετά από σέντρα του Μιλοσέσκι, ο Ν. Παπαγεωργίου σήκωσε ψηλά την μπάλα, ο Μίντζηρας έκανε άστοχη έξοδο με τον Χ. Παπαγεωργίου να πιάνει την γυριστή κεφαλιά και τον Χοτζάι να διώχνει πάνω στη γραμμή!
Νέα χαμένη ευκαιρία για τους "κυανόλευκους" στο 74' με το σουτ του Καμποσιώρη να διώχνει ο Μίντζηρας.

Αποβλήθηκε στο 78' ο Νάτσης

Και φτάνουμε στο 78' όταν ο Νάτσης έκανε ένα σκληρό φάουλ στο χώρο του κέντρου στον Γεωργιόπουλο, με τον Αλεξέα να του δείχνει τη 2η κίτρινη και να τον αποβάλει.
Ο Κακαλέτρης σε εκείνο το σημείο αποφάσισε να ρισκάρει με τον Αγγελο Μπίζο (ήταν τραυματίας και ανέτοιμος) και δικαιώθηκε...

Ο... τραυματίας Μπίζος
χάρισε τον βαθμό

Τον έβαλε αλλαγή στο 79' και στο 80' ο ταλαντούχος αμυντικός (αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης) σκόραρε... Ο Μικελάτος συνεργάστηκε με τον Δούνια που έβγαλε τη σέντρα και ο Μπίζος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία γράφοντας το 2-2!
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με παίκτη λιγότερο και μέχρι το φινάλε έψαχναν και το νικητήριο γκολ, όπως έκανε πάντως και η Κυπαρισσία.

Τραβηγμένη αποβολή
Αργυρόπουλου στο 91'

Μεγάλη φάση δεν έγινε μέχρι το τέλος, όμως στο 91' ο Αργυρόπουλος μετά από επέλαση έπεσε στα όρια της περιοχής με τον Αλεξέα να θεωρεί πως έκανε "θέατρο" και να τον αποβάλει με 2η κίτρινη κάρτα.
Ηταν μία τραβηγμένη απόφαση για τον έμπειρο μέσο που μπορεί να μην του έκαναν φάουλ, αλλά δεν προσπάθησε να ξεγελάσει τον κ. Αλεξέα και έτσι χάνει το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Πάμισο...
Για τους γηπεδούχους καλύτεροι ήταν οι Καμποσιώρης, Αργυρόπουλος και Μιλοσέσκι, ενώ για την Πύλου ξεχώρισαν οι Δούνιας, Γ. Παπαγεωργίου και φυσικά ο Μπίζος που έπαιξε τραυματίας.
Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Ηλίας Αλεξέας, σε ένα δύσκολο ματς με πολλές φάσεις και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες (οι περισσότερες από τους γηπεδούχους).
Μέτρια ήταν και η απόδοση των βοηθών Σερεμέτη και Ηλιόπουλου.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αντωνόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Δημητρουλόπουλος, Γαργαρώνης, Αργυρόπουλος, Γεωργιόπουλος,
Χ. Παπαγεωργίου (76' Μανδραπήλιας), Παναγόπουλος, Μιλοσέσκι, Καμποσιώρης.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Τσώνης (75' Σίνος), Χοτζάι,
Ν. Παπαγεωργίου, Δούνιας, Μουράτης (46' Γ. Παπαγεωργίου), Μικελάτος, Τσάτσος, Νάτσης, Βασιλόπουλος (79' Μπίζος), Διακουμής.