Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2015 19:08

Aκόμα πιο ψηλά ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον
Aκόμα πιο ψηλά ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον Πανιώνιο

Δείχνει πως μπορεί! Ο ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Κυριακής (6/12) πήρε τρίτη διαδοχική νίκη και με αυτό τον τρόπο επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία μετά τις συνεχόμενες γκέλες και πως ρολάρει. Μπορεί ο Πανιώνιος να τον δυσκόλεψε αρκετές, όπως και τις περισσότερες ομάδες που έχει αντιμετωπίσει φέτος, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον κέρδισε με 2-1 και τον έπιασε στη βαθμολογία προσπερνώντας παράλληλα τον Αστέρα Τρίπολης.

 

Οι Θεσσαλονικείς δεν αναπτύσσονταν ορθολογικά σε μεγάλο μέρος του ματς, δεν έβγαλαν τις φάσεις που θα έπρεπε, όμως, έκαναν κατάθεση ψυχής και κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να πάρουν αυτό που ήθελαν. Μακ και Ροντρίγκες από τα πλάγια δημιούργησαν ρήγματα, ο Σάμπο βοήθησε από τη στιγμή που μπήκε ενώ ο πολυτιμότερος του ματς ήταν ο Τζαβέλλας όχι μόνο για το νικητήριο γκολ αλλά και για τις μονομαχίες που πήρε.

Όσο για τον Πανιώνιο γνώρισε δεύτερη σερί ήττα. Στάθηκε και στην Τούμπα καλά, αλλά δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που μπορεί. Φάνηκε να είναι δυσαναπλήρωτο το κενό του Μπακασέτα, ενώ δεν βοήθησε και ο Κόρμπος. Σε κακή μέρα ο έμπειρος μέσος, δεν κρατούσε μπάλα ούτε κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό. Οι προσπάθειες στον Μπουμάλ δεν βγήκαν, ο Μασούρας δεν έδωσε κάτι κι έτσι ο Ανσαριφάρντ έμοιαζε εντελώς μόνος του τις περισσότερες φορές.

Από νωρίς άνοιξε το ματς με τις δύο ομάδες να δείχνουν τη διάθεσή να επιτεθούν κυρίως μεταφέροντας γρήγορα την μπάλα από τη μία άκρη στην άλλη και παράλληλα να εμφανίζουν αρκετές αδυναμίες αμυντικά. Στην πρώτη φάση που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Μακ από κοντά να εκτελεί τον Διούδη. Αυτή η εξέλιξη έριξε ψυχολογικά τους Νεοσμυρνιώτες που για κάποια λεπτά ήταν απλώς θεατές στο ματς κι έβλεπαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κυκλοφορούν με την άνεσή τους την μπάλα.

Σταδιακά ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει αλλά είχε μεγάλο πρόβλημα στον τρόπο ανάπτυξής του. Το μόνο που κατάφερνε ήταν να κάνει σουτ εκτός περιοχής, καθώς δεν έκανε επιθέσεις με πολλούς παίκτες και οι επιλογές για όποιον είχε την μπάλα λίγο πριν μπει στην περιοχή ήταν μηδαμινές. Το κυριότερο πρόβλημα ήταν ότι ο Καραμάνος δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι, να αντικαταστήσει δηλαδή τον απόντα Μπακασέτα. Οι γηπεδούχοι πήγαιναν πολύ καλά αμυντικά, αλλά κι εκείνοι δεν απειλούσαν. Ακόμη και από τα κόρνερ που κέρδιζαν δεν κατάφερνα να βγάλουν έστω τελική.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανιώνιος άλλαξε τα δεδομένα του ματς ισοφαρίζοντας στο 47' με απευθείας φάουλ του Οικονόμου. Έτσι μετέφερε όλο το άγχος στον ΠΑΟΚ, που δυσκολευόταν να ανταπεξέλθει. Για λίγα λεπτά οι γηπεδούχοι τα είχαν χαμένα. Μπορεί να προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, όμως, είχαν σοβαρό πρόβλημα στις μεταβιβάσεις τους. Έκαναν συνεχόμενα λάθη και δεν έφταναν ούτε σε μία ολοκληρωμένη προσπάθεια.

Από την άλλη πλευρά οι Νεοσμυρνιώτες με Ανσαριφάρντ και Μπουμάλ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά, άφηνε χώρους, αλλά δεν το πλήρωνε γιατί δεν μπορούσαν να βγάλουν συνδυασμούς οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη. Λίγο μετά το 70' ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές. Απείλησε αρχικά με τον Κάτσε και στη συνέχεια ξεκίνησε να σφυροκοπά την άμυνα των «κυανέρυθρων». Για περίπου πέντε λεπτά οι φιλοξενούμενοι το μόνο που έκαναν ήταν να διώχνουν την μπάλα και στο 79' ο Τζαβέλλας έλυσε τον γόρδιο δεσμό σκοράροντας με κεφαλιά.

Στα τελευταία λεπτά ήταν η σειρά του Πανιωνίου να βγάλει αντίδραση. Ωστόσο, δεν το κατάφερε. Δεν είχαν ιδέες οι παίκτες του, ήταν προβλέψιμοι κι έτσι δεν δημιούργησαν φάσεις. Αντιθέτως, στο φινάλε ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλά σουτ. Άλλο γκολ δεν έβαλε, αλλά δεν του χρειάστηκε κιόλας, καθώς η πρώτη νίκη μετά από τρεις ισοπαλίες στην Τούμπα ήρθε.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), βοηθοί οι Τάτσης (Ηπείρου) και Ποντίκης (Πρέβεζας), ενώ τέταρτος ο Φωτιάδης (Καστοριάς).

 

Κίτρινες: 5' Γκολάσα, 44' Τζαβέλλας, 90' Τζιόλης - 31' Χατζηισαΐας, 45'+1 Ρισβάνης, 66' Διούδης, 67' Χαλκιαδάκης

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Μαλεζάς, Βίτορ (61' Κωνσταντινίδης), Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λέοβατς, Γκολάσα (46' Κάτσε), Ροντρίγκες, Πέλκας (55' Σάμπο), Μακ, Αθανασιάδης.

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Αργυρόπουλος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (83' Βιγιάλμπα), Μασούρας (75' Καθάριος), Μπουμάλ, Καραμάνος (54' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR