Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2015 10:28

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Επικίνδυνη έξοδος στα Αρφαρά για Πάμισο

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: Επικίνδυνη έξοδος στα Αρφαρά για Πάμισο

Δύο αγωνιστικές έμειναν για την ολοκλήρωση του α' γύρου στην Α' τοπική Μεσσηνίας και τη διακοπή λόγω των γιορτών.


Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί η 14η αγωνιστική που βρίσκει τον πρωτοπόρο Πάμισο να παίζει στα Αρφαρά με τον τοπικό Αστέρα.
Οι άλλοι δύο διεκδικητές του τίτλου Τσικλητήρας και Κυπαρισσία έχουν θεωρητικά πιο εύκολο έργο μιας και παίζουν στο γήπεδο τους με την Σπερχογεία και τον Μιλτιάδη αντίστοιχα.
Από τις άλλες αναμετρήσεις ξεχωρίζουν αυτές που θα γίνουν σε "Γ. Λουκαρέας" και Γαργαλιάνους αντίστοιχα, μιας και παίζονται πολλά στη μάχη της παραμονής.
Στο πρώτο ματς ο Απόλλωνας φιλοξενεί το Δώριο και στη δεύτερη ο Αγρας τον Μεσσηνιακό, τέσσερις ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία.
Κρίσιμο είναι και το ματς που δίνει το Διαβολίτσι στην έδρα του απέναντι στον Πανθουριακό, που προέρχεται από τη μεγάλη επιτυχία με την πρόκριση
στον τελικό του κυπέλλου.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και δύο άκρως αμφίρροπες αναμετρήσεις, στην Ανδρούσα η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Εθνικό Μελιγαλά, με τις δύο ομάδες να είναι ψηλά στη
βαθμολογία, ενώ υπάρχει και το καλαματιανό ντέρμπι του Α.Ο. Φαραί με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Ενα σερί οκτώ αγωνιστικών που είναι αήττητη τρέχει η Ανδρούσα, με απολογισμό 4 νίκες και 4 ισοπαλίες. Εχει να γνωρίσει την ήττα εδώ και δύο μήνες, με τελευταία ομάδα που την κέρδισε να είναι ο Πάμισος.
Ετσι η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη θα προσπαθήσει να διευρύνει αυτό το σερί, με πρώτο στόχο τη νίκη απέναντι πάντως σε ένα δυνατό αντίπαλο.
Μοναδική απουσία είναι ο Μουλαβασίλης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ επιστρέφουν οι Πατσιωτης και Κάλλας.
Από την άλλη και ο Εθνικός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θέλει να πάρει το διπλό για να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Ο τεχνικός Κώστας Κλάδης θα έχει για ένα ακόμη ματς σημαντικές απουσίες, αφού θα λείψουν οι τραυματίες Καρατζούλιας, Φωτιάδης και Λάγιος, ενώ πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε και με τον Πανταζή με τη συμμετοχή του να κρίνεται την τελευταία στιγμή.
Οπως και να' χει πάντως η ομάδα του Μελιγαλά θα παίξει επιθετικά με στόχο τη νίκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Τρεις ήττες και την ισοπαλία με την Κυπαρισσία μετρά ο Αστέρας Αρφαρών τις 4 τελευταίες αγωνιστικές και σήμερα έχει δύσκολο έργο υποδεχόμενος τον Πάμισο. Οι "κυανόλευκοι" απέχουν πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα επιδιώξουν να έχουν ανάλογη εμφάνιση όπως με την Κυπαρισσία για να αποσπάσουν βαθμό ή βαθμούς από το μεγάλο τους αντίπαλο.
Ο τεχνικός Στάθης Βανικιώτης θα έχει στη διάθεση του τον Ακη Ζέππο που επιστρέφει μετά από τιμωρία 5 αγωνιστικών.
Στον αντίποδα ο Πάμισος θέλει να πάρει ένα ακόμη διπλό παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και να διατηρήσει την απόσταση των τριών βαθμών από τον Τσικλητήρα μια εβδομάδα πριν την μεταξύ τους κόντρα.
Οι νησιώτες δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση στο ντέρμπι με την Κυπαρισσία και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις.
Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον τιμωρημένο Γιάννη Τρίψα.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μετά την ισοπαλία που απέσπασε στον Πύργο επί του Μιλτιάδη ο Α.Ο. Φαραί καλείται να πάρει τη νίκη στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.
Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θέλει το τρίποντο για να ξεφύγει ακόμη πιο πολύ από τις τελευταίες θέσεις. Σημαντική είναι η απουσία του τιμωρημένου Μούσα, ενώ ακόμη θα λείψουν οι τραυματίες Βαβαρούτσος, Χανδρινός και Κολυβάρης. Γυρίζει όμως ο Τσέρτος που δεν έπαιξε με τον Μιλτιάδη.
Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας προέρχεται από την εντυπωσιακή νίκη με 3-0 επί του Πανθουριακόύ και γενικώς τα πάει καλά τον τελευταίο καιρό με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες. Με το Φαραί θα κοιτάξει να πάρει την νίκη ή την ισοπαλία για να ανέβει βαθμολογικά. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τζίφα.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Δύο ματς στην έδρα του έχει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου το Διαβολίτσι και θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς ώστε να έχει αυξημένες ελπίδες για σωτηρία στο β' γύρο. Αρχικά ο ΑΟΔ παίζει αύριο με τον Πανθουριακό, μία δυνατή ομάδα που προέρχεται από μεγάλη επιτυχία στο κύπελλο. Η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη πάντως θα τα δώσει όλα για το τρίποντο και θα παίξει με επιθετική τακτική. Απόντες θα είναι οι γνωστοί εδώ και καιρό Μητσέας και Πεϊδης.
Από την άλλη πλευρά στον Πανθουριακό το κλίμα ακόμη είναι πανηγυρικό μετά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στην Κυπαρισσία.
Ο τεχνικός Γιώργος Αργυρόπουλος πάντως προσπαθεί να προσγειώσει τους παίκτες του μιας και ο αγώνας στο Διαβολίτσι είναι δύσκολος και η ομάδα της Θουρίας θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Νοκ άουτ είναι οι Βιδάκης, Χαρμπίλας, Α. Σεφεράσι, ενώ δύσκολα θα αγωνιστεί και ο Κωνσταντόπουλος.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Βαρύ είναι το κλίμα στην Κυπαρισσία μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Πανθουριακό και οι "κυανόλευκοι" θα προσπαθήσουν να πάρουν τα πάνω τους με μία ευρεία νίκη επί του Μιλτιάδη. Συνάμα μετά τις τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα ο ΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες και παράλληλα να πετύχει και την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Κυπαρισσίας ο Γιάννης Δανίκας.
Η Τριφυλιακή ομάδα απέχει 7 βαθμούς από την κορυφή και χρειάζεται ένα μεγάλο σερί νικών αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Στα αγωνιστικά εξέτισε την ποινή του ο Μανδραπήλιας και εκτός παραμένουν οι Κόλλιας (θα εκτίσει την 4η και τελευταία αγωνιστική της ποινής του) και Μιτρόφ (ανέτοιμος).
Ο Μιλτιάδης ξέρει πως έχει πολύ δύσκολο έργο στην έδρα των πρωταθλητών Μεσσηνίας και στόχος του είναι να κάνει μια καλή εμφάνιση και να μην έχει απώλειες (τραυματισμούς, τιμωρίες) μιας και ακολουθεί το κρίσιμο ματς με Αστέρα Αρφαρών. Ο τεχνικός Κώστας Λαμπρόπουλος θα έχει στη διάθεση του τον Ανδρώνη που επιστρέφει από τιμωρία, υπολογίζεται και ο Διαμαντόπουλος και εκτός είναι οι Γεωργιόπουλος και Γαλάνης.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Πάση θυσία νίκη είναι το σύνθημα στον Τέλλο Αγρα στο ματς με τον Μεσσηνιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" εκτός έδρας έχουν τραγικές επιδόσεις (7 ήττες σε ισάριθμα ματς) όμως στην έδρα τους είναι παραδοσιακά δυνατοί και θέλουν να πάρουν το τρίποντο απέναντι στο Μεσσηνιακό ώστε να ξεφύγουν κάπως από την τελευταία τριάδα. Ο Γεωργόπουλος επιστρέφει από τιμωρία, ενώ ένας τραυματισμός του Πότση δεν εμπνέει ανησυχία.
Εκτός πλάνων του Θανάση Λακριντή είναι οι Φίλαι (πειθαρχικό παράπτωμα), Συκαλιάς (σπουδές) και Παπανδρεόπουλος (στρατευμένος).
Στον αντίποδα ο Μεσσηνιακός είναι ουραγός στη βαθμολογία και κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι "τελικός". Οι "πράσινοι" γνωρίζουν πως θα έχουν δύσκολο έργο στους Γαργαλιάνους όμως είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη ή την ισοπαλία, μιας και τα περιθώρια έχουν στενέψει. Να σημειωθεί πως ο ΜΓΣ αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα και το ματς με το Δώριο.
Στα αγωνιστικά ο τιμωρημένος Κουλουράς είναι εκτός πλάνων του Τάσου Χατζηαγγελή, όμως γυρίζει ο Μανωλόπουλος και ίσως και ο Κουκούτσης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΩΡΙΟ
Μεγάλη νίκη στη Σπερχογεία πήρε ο Απόλλωνας Καλαμάτας πριν από μία εβδομάδα, όμως για να έχει αξία αυτό το διπλό θα πρέπει να κερδίσει αύριο το Δώριο στην έδρα του.
Ενα ματς απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και μάλιστα δίνεται η δυνατότητα στο συγκρότημα του Γιώργου Γρηγορόπουλου με νίκη να βρεθεί για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Από την άλλη το Δώριο την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Αγρα με την οποία ανάσανε βαθμολογικά και θα προσπαθήσει να μη χάσει στην έδρα του Απόλλωνα. Πάντως τα προβλήματα για τον Γιάννη Αντωνόπουλο είναι για μία ακόμη αγωνιστική πολλά.
Εκτός από τους μόνιμους απόντες Κωτσάκη και Γ. Γκότση, εκτός είναι οι Ψωρομύτης και Γκρίτζαλης. Δύσκολα θα αγωνιστούν οι Γεωργακόπουλος και Τσαμπούρης λόγω εργασιών, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ξυδιά.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Δεύτερο σερί παιχνίδι στο γήπεδό του για τον Τσικλητήρα που φιλοξενεί την Σπερχογεία και θέλει να προσθέσει τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό του.
Είναι ένα ματς που πρέπει να κερδίσει η ομάδα της Πύλου για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και σε απόσταση βολής στη Μεσσήνη το άλλο Σάββατο.
Το ευχάριστο είναι πως τα προβλήματα λιγοστεύουν για τον Νίκο Κακαλέτρη μιας και γυρίζει από τιμωρία ο Νάτσης, ενώ ίσως πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι Μπίζος και Ανταλής που προέρχονται από τραυματισμό.
Στον αντίποδα η Σπερχογεία προχώρησε σε αλλαγή προπονητή μέσα στην εβδομάδα μετά την ήττα από τον Απόλλωνα. Ο Γιώργος Καλόμαλος πήρε τη θέση του Ηλία Μαστορέα και θα κάνει ντεμπούτο στο δύσκολο ματς με τον Τσικλητήρα στην Πύλο. Οι "Ταύροι" ξέρουν πως έχουν δύσκολο έργο και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, δίχως άγχος.
Σημαντική είναι η απουσία του Γεωργαντά που τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ανδρούσα - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Νίκας, Τσοπανάκης, Αντωνόπουλος
Αστέρας Αρφαρών - Πάμισος
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννακλής, Βρυώνης
Α.Ο. Φαραί - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης

Κυριακή

Διαβολίτσι - Πανθουριακός
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Μαντάς, Ταβουλαρέας
Κυπαρισσία - Μιλτιάδης
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Κασκάνης, Μπασιλάρης
Τέλλος Άγρας - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Λάμιας, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης
Απόλλωνας Καλαμάτας - Δώριο
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Μπλάνας, Παναγιωτόπουλος, Γιαννακλής
Τσικλητήρας Πύλου - Σπερχογεία
Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Ρέκκας, Αντωνόπουλος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 13 αγώνες)
1. Πάμισος    41-4    34
2. Τσικλητήρας Πύλου    33-14    31
3. Κυπαρισσία    26-9    27
4. Εθνικός Μελιγαλά    26-16    26
5. Πανθουριακός    21-19    20
6. Ανδρούσα    21-12    19
7. Μιλτιάδης    13-16    18
8. Α.Ο. Φαραί    16-16    16
9. Σπερχογεία    17-29    15
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    15-20    15
-. Αστέρας Αρφαρών    17-24    15
12. Δώριο    17-38    13
-. Τέλλος Αγρας    13-22    13
14. Απόλλωνας Καλαμάτας    11-24    10
15. Διαβολίτσι    14-27    9
-. Μεσσηνιακός    12-23    9