Κυριακή, 13 Δεκέμβριος 2015 18:41

Ασταμάτητος εντός συνόρων ο Ολυμπιακός, νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό

Γράφτηκε από τον

Με εμφανή τα ψυχολογικά σημάδια του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής του Παναιτωλικού με 1-0, επεκτείνοντας έτσι στα 14 το φετινό νικηφόρο σερί του στην ελληνική Σούπερ Λιγκ.

 

Οι Πειραιώτες σαφώς και έδειξαν επηρεασμένοι από το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό τους ματς. Δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια ούτε τις επινοήσεις για να διασπάσουν το αμυντικό τείχος των Αγρινιωτών παρόλο που ο Μάρκο Σίλβα έβαλε μαζί Ντομίνγκεζ και Φορτούνη. Ο Ιντέγιε δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε για να φανεί, ο Ντουρμάζ δεν δημιούργησε προβλήματα, ενώ συνολικά οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν σε καλή μέρα.

Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός το πάλεψε πάρα πολύ δεδομένου ότι έπαιξε και με 10 για ένα ημίχρονο. Έμεινε μέσα στο ματς μέχρι τέλους, αλλά ήταν αδύνατο να απειλήσει. Έτσι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αμυνόταν. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την αποβολή του Κυριακίδη, ενώ παρουσιάστηκαν πολύ διαβασμένοι με τον Γιάννη Ματζουράκη να στήνει καλά την ομάδα του. Όλα αυτά, πάντως, δεν έφταναν για να αποφύγουν την τρίτη σερί εκτός έδρας ήττα τους σε όλες τις διοργανώσεις

 

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν όλο το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε την μπάλα, προσπαθούσε να παίξει τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια και έψαχνε συνεχώς να βρει κενά για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ωστόσο, αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο Ματζουράκης αιφνιδίασε τους Πειραιώτες επιλέγοντας να βάλει και τρίτο στόπερ και έκλεισε έτσι σχεδόν κάθε διάδρομο. Τα όπλα των γηπεδούχων εξουδετερώνονταν εύκολα έστω κι αν αυτό στερούσε από τον Παναιτωλικό τη δυνατότητα να επιτεθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν πάρα πολύ να πατήσουν περιοχή. Τόσο ο Φορτούνης όσο και ο Ντομίνγκεζ αδυνατούσαν να βγάλουν κάποια κάθετη ή να κάνουν κάποια προσωπική ενέργεια και έτσι οι παίκτες του Σίλβα έψαχναν με σέντρες τον Ιντέγιε, ο οποίος είχε μία καλή στιγμή στο 21'. Δύο λεπτά μετά ο Κυριακίδης υποχρεώθηκε στην πρώτη του καλή επέμβαση σε κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς.

 

Το πλάνο των φιλοξενούμενων έβγαινε καλά μέχρι το 45', όταν ο Κυριακίδης ενστικτωδώς βρήκε την μπάλα με τα χέρια. Ο διαιτητής τον απέβαλε θεωρώντας πως ήταν σε προφανή θέση για γκολ ο Ιντέγιε, ο Στεφανάκος πήρε τη θέση του και στο 45'+3 δέχτηκε το γκολ από τον Ντομίνγκεζ. Δεν είχε οπτικό πεδίο και αυτό ήταν το μόνο ελαφρυντικό του. Με τον Παναιτωλικό να παίζει με 10 η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν προδιαγεγραμμένη εξ αρχής. Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο αφεντικό του παιχνιδιού, αλλά τα προβλήματα που έβγαζε στη δημιουργία ήταν αρκετά. Στο 54' ο Καμπιάσο πήρε πέναλτι, αλλά και αυτό χάθηκε με τον Στεφανάκο να αποκρούει την εκτέλεση του Ντομίνγκεζ. Έτσι οι Πειραιώτες δεν τελείωσαν το ματς και το ρευστό 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

 

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα για να μην πιέζονται και δεν έδιναν τη δυνατότητα στους Αγρινιώτες να ψάξουν φάσεις. Στο 76' χάθηκε άλλη μία ευκαιρία για να κλειδώσει το ματς ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Στεφανάκου.

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως με το σφύριγμα της λήξης ακούστηκαν αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου του.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας), βοηθοί οι Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής) και Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Σπυρίδων Σταθόπουλος (ΕΠΣ Δ. Αττικής).

 

Κίτρινες: 36' Μιλιβόγεβιτς, 43' Ντομίνγκεζ - 53' Κέβιν

 

Κόκκινη: 45' Κυριακίδης

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ (73' Σεμπά), Ντουρμάζ (73' Πάρντο), Ιντέγιε.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Μάκος, Μύγας, Κέβιν, Πάουλο, Χαντάκιας (45'+3 Στεφανάκος), Ρουσκουσέδα (88' Καμαρά), Ουάρντα, Βιγιαφάνιες, Βασιλείου (70' Κουτρομάνος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR