Κυριακή, 13 Δεκέμβριος 2015 20:07

Εύστοχες μόνο από τα 11 βήματα Ξάνθη και Βέροια (1-1)

Γράφτηκε από τον

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα έμεινε η Ξάνθη. Οι ακρίτες, αν και είχαν την υπεροχή, δεν κατάφεραν να νικήσουν τη Βέροια, με τις δύο ομάδες να μένουν την Κυριακή (13/12) στο 1-1 στα «Πηγάδια», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

 

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τα δύο γκολ να έρχονται μέσα σε δύο λεπτά από το σημείο του πέναλτι. Η Ξάνθη ήταν «φλύαρη» και, αν και είχε την κατοχή, δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, με αποτέλεσμα να μην γλιτώσει στο τέλος τις αποδοκιμασίες.

Στον αντίποδα, η Βέροια είχε λίγες καλές στιγμές, αλλά πήρε αυτό που ήθελε, συνεχίζοντας τις θετικές εμφανίσεις μακριά από την έδρα της.

 

 

Η Ξάνθη ήταν πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά του ματς, το οποίο, πάντως, τουλάχιστον μέχρι το 35ο λεπτό δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό. Οι ακρίτες είχαν την κατοχή, αλλά ο αυστηρά αμυντικός προσανατολισμός της Βέροιας δεν τους επέτρεπαν να κάνουν το παιχνίδι τους και να απειλήσουν. Και μπορεί η Βέροια να περιοριζόταν επί το πλείστον στα αμυντικά της καθήκοντα, αλλά είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία πριν έρθουν τα γκολ, με τον Καϊκούτ, όμως, να μην καταφέρνει να νικήσει τον Τσέναμο στο τετ α τετ.

 

Τελικά, η διαφορά έγινε από την άσπρη βούλα… εκατέρωθεν. Αρχικά ήταν η Βέροια που προηγήθηκε στο 41ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ναζλίδη μετά το χέρι του Γουάλας, αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ, καθώς δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο, με εκτελεστή τον Νιέτο.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με συχνές διακοπές λόγω τραυματισμών και αρκετά νεύρα, καθώς προς το τέλος η Βέροια ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα, κάνοντας και καθυστερήσεις όποτε της δινόταν η ευκαιρία. Μια ευκαιρία του Ερέα που βρέθηκε στις καθυστερήσεις τετ α τετ με τον Λόπεζ ήταν η καλύτερη για την Ξάνθη, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε, σώζοντας έναν σημαντικό εκτός έδρας βαθμό.

Διαιτητής ήταν ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών), με βοηθούς τους Ιωάννη Τουμπακάρη (Αθηνών) και Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), ενώ τέταρτος ήταν ο Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς).

 

Κίτρινες: 57’ Νιέτο, 74’ Τριάδης - 42’ Πούγγουρας, 81’ Σιόντης

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης, Φάρκας, Λουσέρο, Φλίσκας, Σολτάνι (71’ Τριάδης), Νιέτο, Βασιλακάκης (66’ Ερέα), Ράνος (66’ Καπετάνος).

 

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεζ, Μαλόν, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Όστοϊτς, Μπατιόν, Άρτσε, Νέτο (90’+1 Μαραγκός), Γεωργιάδης, Ναζλίδης (90’+4 Κόλα), Καϊκούτ (79’ Σιόντης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR