Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 18:40

Με... Σάντα Κλάους ο ΠΑΟΚ 1-0 τον Πλατανιά!

Γράφτηκε από τον
Με... Σάντα Κλάους ο ΠΑΟΚ 1-0 τον Πλατανιά!

Γιορτές με ηρεμία θα κάνει ο ΠΑΟΚ και αυτό από το... δώρο του αρχηγού του. Το απόγευμα της Κυριακής (20/12) οι Θεσσαλονικείς νίκησαν με 1-0 τον Πλατανιά χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Στέφανου Αθανασιάδη.

 

 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έβγαλε για δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος αρκετά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Στη Λιβαδειά δυσκολευόταν υπερβολικά να κάνει φάση και κάτι ανάλογο συνέβη και κόντρα στον Πλατανιά. Ο Γιώργος Παράσχος ήταν διαβασμένος, έκλεισε τους χώρους και ζόρισε τον ΠΑΟΚ που δεν θα έβρισκε εύκολα γκολ αν δεν υπήρχε η φάση του πέναλτι.

 

Παρεμπιπτόντως, οι Χανιώτες διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα για την απόφαση του Μήτσιου. Από εκεί και πέρα, έδειξαν και πάλι πως είναι μία δουλεμένη ομάδα που ξέρει να αμύνεται και να κυκλοφορεί την μπάλα. Ωστόσο, ίσως φοβήθηκαν το ματς περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνοι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Η τρίτη σερί ήττα δεν αποφεύχθηκε πάντως.

 

Για τον ΠΑΟΚ αυτό που μπορεί να προσθέσει κανείς είναι πως σχεδόν κάθε παίκτης του μεσοεπιθετικά ήταν σε κακή μέρα. Η νίκη μπορεί να καλύψει μία κακή εμφάνιση και γι' αυτό εκεί που αξίζει να σταθεί κανείς είναι στους τραυματισμούς των Κωνσταντινίδη και Όλσεν. Ειδικά του πρώτου είναι πολύ σοβαρός όπως όλα δείχνουν.

 

 

Κάκιστο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο οποίο επί της ουσίας υπήρχε μόνο μία πραγματικά καλή ευκαιρία. Ο Πλατανιάς ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα με διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα και ανάγκασε στα πρώτα λεπτά τον ΠΑΟΚ να αμύνεται στο δικό του μισό.

 

Εννοείται πως αυτό δεν διήρκεσε πολύ, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν ακίνδυνοι και όταν πήραν την μπάλα στην κατοχή τους. Προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές να ψάξουν Μακ και Αθανασιάδη στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά δεν το κατάφεραν.

 

Οι Κρητικοί είχαν παραταχθεί με πέντε αμυντικούς και αυτό μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ. Μέχρι το 25' Μπανανά, Ιτούα και Σελίν ανέβαιναν περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε, αλλά από τη στιγμή που ο Παράσχος τους είπε να μένουν πιο πίσω δεν δέχτηκαν ούτε υποψία ευκαιρίας.

 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είχαν εμπνεύσεις με μοναδική εξαίρεση την εντυπωσιακή ενέργεια του Πέλκα που έφερε και τη μεγάλη φάση του Αθανασιάδη στο 20'. Γενικότερα δεν ήταν εύκολο σε ένα ματς με τόσες διακοπές λόγω τραυματισμών να βρει ρυθμό καμία εκ των δύο ομάδων. Ωστόσο, αυτός δεν ήταν και ο μοναδικός λόγος για τη μετριότητα που παρουσίαζε ο «Δικέφαλος του Βορρά». Παιχνίδι από τα πλάγια δεν υπήρχε, ενώ από τον άξονα ήταν πολύ δύσκολο να διασπαστεί η πολυπρόσωπη άμυνα του Πλατανιά.

 

Δεν ήταν πολλά αυτά που άλλαξαν στο δεύτερο 45λεπτο. Η πρώτη τελική ήταν για τον Πλατανιά, ο οποίος όμως στη μεγαλύτερη διάρκεια βρισκόταν σε θέση άμυνας. Προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα όταν την έπαιρνε, αλλά συνήθως την έχαναν εύκολα οι παίκτες του.

 

Αμυντικά ο ΠΑΟΚ έδειχνε αρκετά σοβαρός. Πίεζε, δημιουργούσε παγίδες για να ανακτά την κατοχή και σε κανένα σημείο δεν ένιωσε πίεση. Τόσο ο Όλσεν όσο και ο Μελίσσας στη συνέχεια ήταν θεατές.

 

Το πρόβλημα ήταν στο δημιουργικό κομμάτι. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν παίκτη να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, αφού και ο Πέλκας περιορίστηκε. Ωστόσο, σε ανύποπτη φάση στο 67' ο Τζαβέλλας πήρε έξυπνα πέναλτι και ένα λεπτό μετά ο Αθανασιάδης έκανε το 1-0.

 

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η εικόνα του αγώνα άλλαξε από εκεί και πέρα. Ο Πλατανιάς αρχικά άφησε χώρους και πήγε να το πληρώσει, αλλά στο τελευταίο τέταρτο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς. Ο Παράσχος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του και ο Ντίνας έδωσε πνοή στους Χανιώτες. Δημιούργησε ρήγματα, φάσεις έγιναν, αλλά ο Μελίσσας κράτησε απαραβίαστη την εστία του και ο ΠΑΟΚ πήρε έστω και με μεγάλη δυσκολία το τρίποντο.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μήτσιος (Ηπείρου), βοηθοί οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Φραγκιαδάκης (Δωδ/σου), ενώ τέταρτος ο Σημαιάκης (Χαλκιδικής).

 

Κίτρινες: 87' Τζαβέλλας, 90'+2 Λέοβατς, 90'+4 Μελίσσας - 71' Μουνάφο, Ντίνας (μετά το τέλος του ματς)

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν (62' λ. τρ. Μελίσσας), Κωνσταντινίδης (24' λ. τρ. Σκόνδρας), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Μυστακίδης, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (70' Μπερμπάτοφ), Μακ, Αθανασιάδης.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Ιτούα (78' Ντίνας), Σελίν, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Μενδρινός (86' Πάγκαλος), Μιλούνοβιτς (70' Ανγκούλο), Ράμος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR