Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2015 19:56

Με το βαθμό έφυγε απ' τα Γιάννενα η ανώτερη Ξάνθη (1-1)

Γράφτηκε από τον

Δεν τα κατάφερε ούτε τώρα... Δεύτερη νίκη στη σειρά στη φετινή Σούπερ Λίγκα έψαχνε την Κυριακή (20/12) ο ΠΑΣ Γιάννινα για πρώτη φορά, αλλά η Ξάνθη έφυγε με τον βαθμό από τους «Ζωσιμάδες» και το 1-1 πιθανότατα την αδικεί.

 

Οι απουσίες των Ναδάλες, Ίλιτς και Τσάβες ήταν αναμφίβολα πολύ σημαντικές για τους Γιαννιώτες που παρουσιάστηκαν κάκιστοι. Καμία φαντασία στο παιχνίδι τους, καμία διάθεση για να επιτεθούν και ελάχιστοι αυτοματισμοί. Ο Ακόστα ήταν σα να μην έπαιζε, ο Γιάκος δεν πήρε προσπάθειες, ενώ ο Μανιάς έδινε μονομαχίες χωρίς να παίρνει την μπάλα.

Τα προβλήματα, όμως, δεν ήταν μόνο αυτά. Οι Ηπειρώτες «έκατσαν» στο τελευταίο τέταρτο, έπαιξαν παθητικά και τους στοίχισε. Πολύ κακός ο Στρούνα που δεν συγκλίνει σωστά στο γκολ που δέχεται ο ΠΑΣ, ενώ και ο Καρανίκας είχε δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Ανώτερη η Ξάνθη που, όμως, έμεινε στην ισοπαλία για δεύτερο σερί ματς, ενώ αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές. Ο Νιέτο ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων, ενώ ώθηση έδωσαν και όσοι προήλθαν από τον πάγκο. Κακός ο Βασιλακάκης, ο οποίος αντέδρασε κιόλας όταν έγινε αλλαγή. Οι Ακρίτες έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για το σε βάρος τους πέναλτι, καθώς ο Ηλιάδης φαίνεται να πέφτει μόνος του.

Ματς με μεγάλη ένταση ήταν αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Τα δυναμικά μαρκαρίσματα έδιναν κι έπαιρναν, οι μονομαχίες στο κέντρο ήταν πολλές, ενώ από την άλλη πλευρά οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε να μπαίνει πιο νωρίς, απείλησε με τον Μανιά στο 1', αλλά άλλη τελική δεν είχε με εξαίρεση ένα σουτ του Ηλιάδη. Ο 22χρονος ήταν και ο πιο κινητικός παίκτης του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό τη στιγμή που υστερούσε σχεδόν κάθε άλλος με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται ο Μανιάς.

Η Ξάνθη έκλεισε σωστά τους χώρους, έπαιξε έξυπνα και προσπαθούσε να χτυπήσει με δύο τρόπους. Ο ένας ήταν οι επελάσεις του Νιέτο από αριστερά, ο οποίος κέρδισε μονομαχίες από τον Καρανίκα και δημιούργησε ρήγματα. Ο άλλος ήταν τα στημένα του Λουσέρο. Από τα δικά του κόρνερ ο Καρυπίδης είχε τρεις κεφαλιές και στη δεύτερη εξ αυτών έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ύστερα από παρέμβαση του Βελλίδη. Ο στόπερ των Ακριτών νικούσε πολύ εύκολα στον αέρα τον Μανιά, αλλά αυτό δεν κόστισε στους Γιαννιώτες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μόλις στο 48' ο Ηλιάδης έπεσε έξυπνα μόλις αισθάνθηκε τον Γουάλας και ξεγέλασε τον Σπάθα. Ο τελευταίος έδωσε πέναλτι και ο Τσουκαλάς έκανε το 1-0 ένα λεπτό μετά. Αμέσως οι Γιαννιώτες άλλαξαν τον σχηματισμό τους. Ο Πετράκης για να θωρακήσει τα μετόπισθεν πήγε τον Γαρουφαλιά μπροστά από τα στόπερ και γύρισε τον Γιάκο λίγο πιο πίσω για να παίξει μαζί με τον Τσουκαλά. Στόχος ήταν να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και να κλείσουν όλοι οι διάδρομοι. Το πρώτο δεν έγινε, αλλά το δεύτερο το κατάφεραν οι γηπεδούχοι. Η Ξάνθη πήρε την μπάλα, αλλά έπαιζε παράλληλο ποδόσφαιρο. Ο Λουτσέσκου πέρασε και τον Καπετάνο καθώς σταδιακά γνώριζε ότι οι παίκτες του θα αρχίσουν και τις σέντρες. Τόσο ο έμπειρος φορ όσο και ο Ερέα βελτίωσαν την εικόνα των Ακριτών. Όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεσή τους γινόταν και μεγαλύτερη και τελικά στο 80' ήρθε η ισοφάριση από τον Ερέα κι ενώ αμέσως πριν είχε χαθεί και μεγάλη ευκαιρία με τον Ορφανίδη. Στο φινάλε η Ξάνθη επιχείρησε να πάρει ακόμα και τη νίκη, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν σαστίσει. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε με το 1-1 να την αδικεί βάσει της εικόνας του ματς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπάθας (Πειραιά), βοηθοί του οι Τσολακάκης (Αθηνών) και Καραϊσαρίδης (Πιερίας), ενώ τέταρτος ο Καραντώνης (Ημαθίας).

 

Κίτρινες: 6' Στρούνα, 60' Γαρουφαλιάς, 67' Ηλιάδης, 89' Τζημόπουλος - 11' Λουσέρο

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (90'+1 Κοζορώνης), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Ακόστα, Ηλιάδης (72' Λίλα), Γιάκος (82' Σαπαλίδης), Μανιάς.

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης (78' Ορφανίδης), Γουάλας, Βασιλακάκης (54' Ερέα), Φλίσκας, Νιέτο, Λουσέρο, Σολτάνι, Ράνος (67' Καπετάνος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR