Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015 16:42

Στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ η πλατφόρμα για εκμάθηση αντιμετώπισης χειραγωγημένων αγώνων

Γράφτηκε από τον

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ η ειδική πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εκμάθηση, όλων των εμπλεκομένων στο ποδόσφαιρο, των θεμάτων αντιμετώπισης χειραγωγημένων αγώνων και παράνομου στοιχηματισμού, στο πλαίσιο των σεμιναρίων της Sportradar προς τις ΠΑΕ της Super League και της Football League.


Η ενότητα ατομικής ηλεκτρονικής εκμάθησης (e-learning) και αξιολόγησης απευθύνεται στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, στους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, στους διαιτητές και σε όλους όσοι σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, έρχεται δε ως συνέχεια των διαδραστικών σεμιναρίων που έχουν ξεκινήσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2015 από εκπρόσωπο της Sportradar προς κάθε μία ΠΑΕ ξεχωριστά.
Η Ομοσπονδία και η Sportradar, integrity partrner του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποκλειστικός συνεργάτης της UEFA σε θέματα αντιμετώπισης της χειραγώγησης των αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο, έχουν κύριο στόχο μέσω της συνεργασίας αυτής να εκπαιδεύσουν μέσα από ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο γι΄ αυτά τα θέματα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2016 μέσω 40 εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Κάθε ένα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια περιλαμβάνει δύο ενότητες, που θα ολοκληρώνονται εντός 90 λεπτών. Μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα παρουσιαστεί η έννοια της χειραγώγησης αγώνων, οι τρόποι προσέγγισης των match fixers, οι κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο για το συγκεκριμένο αντικείμενο και, τέλος, οι επιπτώσεις στις περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων.