Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2015 11:41

ΑΕΚ και Εθνική Αστέγων βάζουν γκολ στη φτώχεια

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΠΑΕ ΑΕΚ καλεί τους φιλάθλους σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 17.00 το απόγευμα στο Ολυμπιακό Στάδιο στο φιλικό της ομάδας με την Εθνική Αστέγων «για να βάλουμε -στη δύση του 2015- όλοι μαζί γκολ ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού» όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Αναλυτικά:

«Το ξεχωριστό αυτό φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Αστέγων με την ΑΕΚ διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία του Ολυμπιακού Σταδίου, του περιοδικού «Σχεδία» και φυσικά της ΑΕΚ ΠΑΕ, που έκανε αμέσως αποδεκτή την πρόταση της Περιφέρειας. Η είσοδος στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι ελεύθερη και για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων θα ανοίξουν οι Προέλεγχοι Α, Β και Γ για της Θύρες 3-5-7-9-11 του ΟΑΚΑ. Ως προς τη Θύρα των VIP για τους επίσημους προσκεκλημένους η εξυπηρέτηση και το πάρκινγκ θα γίνει από τις Πύλες Α και Β. Το πάρκινγκ των υπόλοιπων φιλάθλων θα εξυπηρετηθεί από την Πύλη Δ του ΟΑΚΑ και θα είναι ελεύθερο για το κοινό. Το φιλικό της ΑΕΚ με την Εθνική Αστέγων θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι OTE SPORT 2.

Πριν αλλά και στη διάρκεια του ματς στις κερκίδες του ΟΑΚΑ θα πωλείται το περιοδικό δρόμου Σχεδία, που είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου. Η «σχεδία» δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές, που θα βρίσκονται και στις κερκίδες του ΟΑΚΑ φορώντας τα ειδικά κόκκινα γιλέκα, και προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Αξίζει να τους ενισχύσουμε! 

Η ΑΕΚ αποχαιρετά το 2015 δίνοντας ένα φιλικό παιχνίδι, που αναδεικνύει τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου και που θα έχει νικητή τον αγώνα εναντίον της φτώχειας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κάθε είδους αποκλεισμού. Η ΑΕΚ της προσφυγιάς και οι φίλαθλοί της καλούνται να είναι πρωτοπόροι σε τέτοιες δραστηριότητες, που εκτός όλων των άλλων τιμούν την προέλευση και την ιστορία της ομάδας μας. Να είμαστε όλοι εκεί! Με μία μπάλα στα πόδια! Γιατί πολύ απλά... μία μπάλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!»

Πηγή: sentragoal.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ