Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2015 16:49

Αλλο πρωτάθλημα στο β' γύρο...

Γράφτηκε από τον
Αλλο πρωτάθλημα στο β' γύρο...

Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα της Α' τοπικής, ο Πάμισος θα έπαιρνε τον τίτλο, ενώ Απόλλωνας Καλαμάτας Διαβολίτσι και Μεσσηνιακός (εφόσον υποβιβαστούν τρεις ομάδες) θα αποχαιρετούσαν την κατηγορία.

Πότε όμως ένα πρωτάθλημα δεν κρίνεται από το Δεκέμβρη, όπως επίσης και η μάχη της παραμονής. Μένει ακόμα ένας ολόκληρος γύρος που αναμένεται συναρπαστικός, μιας και οι ομάδες θα παρουσιαστούν με διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο λόγω των μεταγραφών.
Η ομάδα της Μεσσήνης είναι μεν το φαβορί για την πρωτιά, αλλά ο Τσικλητήρας θα πουλήσει ακριβά το… τομάρι του, ενώ και η Κυπαρισσία δεν δείχνει διατεθειμένη να ρίξει από τώρα.. λευκή πετσέτα.
Προσωπικά θεωρώ - όπως έχω ξαναγράψει - ότι ο τίτλος θα είναι υπόθεση για δύο (Πάμισος - Τσικλητήρας). Αντίθετα για την αποφυγή του υποβιβασμού προμηνύεται μεγάλη μάχη.  Απόλλωνας, Διαβολίτσι και Μεσσηνιακός είναι αυτή την εποχή στη πιο δύσκολη βαθμολογική θέση, όμως ούτε ο Αστέρας Αρφαρών, ο Τέλλος Αγρας, το Δώριο, η Σπερχογεία και ο Α.Ο. Φαραί μπορούν να νιώθουν άνετα. Το ίδιο ισχύει και για το Μιλτιάδη, αν και έχει θέσει γερές βάσεις για την παραμονή. Από εκεί και πέρα, Εθνικός, Ανδρούσα, Ολυμπιακός και Πανθουριακός θα έχουν ρόλο ρυθμιστή, όντας άνετες στη βαθμολογία.
Το βέβαιο είναι ότι θα δούμε διαφορετικό πρωτάθλημα στο β' γύρο με την αλλαγή δεδομένων στα ρόστερ και τη μεγαλύτερη ανάγκη για βαθμούς.