Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2016 13:45

Ο... λαβύρινθος με Λύμπε, Πέτερσον και... Χατζηλιόντα

Γράφτηκε από τον

Με διπλό μεταγραφικό χτύπημα ξεκίνησε το 2016 για τη «Μαύρη Θύελλα» που θα πρέπει την καινούρια χρονιά να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο για να αποφύγει έναν ντροπιαστικό υποβιβασμό.


Το φινάλε του 2015 βρήκε την ασπρόμαυρη ομάδα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, για πρώτη φορά στο γκρουπ των ομάδων που υποβιβάζονται στη συνεχόμενη 5ετή παρουσία της στη Γ’ Εθνική και από ‘δω και πέρα κάθε απώλεια μπορεί να αποβεί μοιραία στο τέλος της σεζόν.
Αντί του Σωτήρη Λυμπερόπουλου η διοίκηση και ο Μπίλης προτίμησαν έναν νεότερο σε ηλικία γκολκίπερ όπως ο Σταυράκης, που έχει παραστάσεις από Γ’ Εθνική, όμως είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να καλύψει το κενό του Θωμά που αποχώρησε.
Σαφώς πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη αυτή του Χατζηλιόντα, ο οποίος γνωρίζει καλά τα κατατόπια στην τρίτη κατηγορία και τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως φαίνεται πωςμ θα βοηθήσει περισσότερο.
Οι μεταγραφές, βέβαια, δεν σταματούν εδώ, υπάρχουν προχωρημένες επαφές με άλλους τρεις ποδοσφαιριστές και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμα περισσότερες αφίξεις στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Τσόπελας και Λιόλιος, έχοντας παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία τον τελευταίο ενάμισι χρόνο θα μπορούσαν αγωνιστικά να δώσουν το κάτι παραπάνω, όμως για την ώρα οι απαιτήσεις τους απέχουν από αυτά που μπορεί να προσφέρει η διοίκηση και οι περιπτώσεις τους χαρακτηρίζονται δύσκολες.
Στα θετικά, δίχως αμφιβολία, η παραμονή του Κερμενίδη που έχει να δώσει πολύ περισσότερα στο δεύτερο γύρο αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η διάθεση που φαίνεται να υπάρχει από όλους για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από ‘δω και πέρα, ώστε να έρθουν πιο πολλοί βαθμοί στο δεύτερο μισό της σεζόν.
Ματς – κλειδί για τη συνέχεια το τελευταίο του πρώτου γύρου την προσεχή Κυριακή με αντίπαλο το Βύζαντα, που έχει τον ίδιο στόχο για φέτος και βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Στις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι μέσα στο 2016 στις δύο ομάδες ενδέχεται να έχουν αλλάξει ακόμα περισσότερο πράγματα, συνεπώς θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερα την επόμενη εβδομάδα.

Οταν ο Αγιος Βασίλης
έφερνε Λυμπερόπουλο
και Πέτερσον...

Τη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Αγιος Βασίλης δεν αποδεικνύεται τόσο... ανοιχτοχέρης όσο στο παρελθόν και τα μεταγραφικά του δώρα προέρχονται από... χαμηλά ράφια.
Στη 49χρονη ιστορία της «Μαύρης Θύελλας», η οποία τον επόμενο χρόνο κλείνει μισό αιώνα ζωής, υπήρξαν Πρωτοχρονιές που σηματοδότησαν πραγματικά το κάτι καινούριο με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μπο Πέτερσον.
Ο μοναδικός Σουηδός προπονητής που βρέθηκε στον πάγκο της Καλαμάτας δεν πίστευε στ’ αυτιά του την Πρωτοχρονιά του 1996, όταν ο Σταύρος Παπαδόπουλος του τηλεφώνησε και του πρότεινε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Είχε, μάλιστα, φροντίσει να έχει ήδη εκδοθεί το αεροπορικό εισιτήριο, με το οποίο ο Πέτερσον ταξίδεψε στην Ελλάδα την επόμενη κιόλας μέρα!
«Ηταν το καλύτερο δώρο που μου έχει κάνει ποτέ ο Αγιος Βασίλης» θυμάται αστειευόμενος ο Σουηδός όταν τύχει να κουβεντιάσει με κάποιον φίλο τα γεγονόταν εκείνης της εποχής.
Ακόμα πιο πίσω, στο... μακρινό 1994 ο Παπαδόπουλος είχε προχωρήσει σε μία από τις πιο επικερδείς μεταγραφικές του επενδύσεις, αποκτώντας από την Εράνη Φιλιατρών έναντι μερικών εκατομμυρίων δραχμών το Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος μετά από δύο χρόνια παραχωρήθηκε τον Παναθηναϊκό με αντίτιμο μερικές... εκατοντάδες εκατομμύρια! Στο διάστημα αυτό ο Φιλιατρινός είχε φροντίσει να δείξει τι ήταν ικανός να κάνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου...     

ΣΟΥΠΕΡ ΤΑΛΕΝΤΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΧΑΤΖΗΛΙΟΝΤΑΣ
Συμπαίκτης με Μπαχράμη, Καλαντζή
και Φωτάκη στην Κυπελλούχο ΑΕΛ!

Ο Ανδρέας Χατζηλιόντας που θα ενισχύσει το 2016 την προσπάθεια της «Μαύρης Θύελλας» για παραμονή στη Γ’ Εθνική ήταν ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που ανέδειξε το θεσσαλικό ποδόσφαιρο, έχοντας μάλιστα στη Λάρισα πριν από μία δεκαετία συμπαίκτες τον Παναγιώτη Μπαχράμη, το Χρήστο Καλαντζή και το Γιώργο Φωτάκη.
Το μεσσηνιακό... τρίο έδινε το δικό του ξεχωριστό ρυθμό στην πιο πρόσφατη version της Κυπελλούχου ΑΕΛ, που κατέκτησε το τρόπαιο το 2007 στο Πανθεσσαλικό στάδιο επικρατώντας 2-1 του Παναθηναϊκού.
Σ’ εκείνη την ομάδα που επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στη Σούπερ Λιγκ ο Χατζηλιόντας είχε 6 συμμετοχές και ο τότε προπονητής των «βυσσινί» Γιώργος Δώνης έβλεπε στο πρόσωπό του ότι πιο εξελίξιμο υπήρχε σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Ηταν, άλλωστε, βασικότατο στέλεχος στις εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων με το μέλλον του στα ελληνικά γήπεδα να προδιαγράφεται... ρόδινο.
Τελικά ο 29χρονος μέσος δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη Λάρισα και στις υψηλές απαιτήσεις της Σούπερ Λιγκ, αλλά έφτιαξε το όνομά του σε επίπεδο Β’ και Γ’ Εθνικής παίζοντας σε αξιόλογες ομάδες αυτού του επιπέδου, όπως η Καστοριά, η Νίκη Βόλου, ο Κισσαμικός και ο Ιάλυσος. Παρ’ ότι δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30 του, πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες των χαμηλών κατηγοριών και το μόνο σίγουρο είναι πως θα προσθέσει εμπειρία και σιγουριά στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν.