Σάββατο, 09 Ιανουάριος 2016 09:53

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Εντός έδρας οι πρωτοπόροι στην αυλαία του β' γύρου

Γράφτηκε από τον

Με κρίσιμα παιχνίδια στην ουρά και τους πρωτοπόρους να παίζουν στην έδρα τους ανοίγει αυτό το Σαββατοκύριακο η αυλαία του β' γύρου στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.


Είναι τα πρώτα επίσημα ματς για το 2016 με τις 16 ομάδες να επιστρέφουν στην δράση μετά από διακοπή δύο εβδομάδων λόγω των γιορτών.
Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής ο πρωταθλητής χειμώνα Πάμισος φιλοξενεί στη Μεσσήνη την Σπερχόγεια, ενώ ο δεύτερος Τσικλητήρας παίζει στην Πύλο με τον Μιλτιάδη.
Η Κυπαρισσία αγωνίζεται και αυτή στην έδρα της απέναντι στο Διαβολίτσι, το οποίο μέχρι τώρα είναι ο… πρωταθλητής των χειμερινών μεταγραφών.
Από εκεί και πέρα το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό που θα γίνει στο Δώριο μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Μεσσηνιακού.
Κρίσιμα ματς στην έδρας τους δίνουν επίσης Απόλλωνας Καλαμάτας, Αστέρας Αρφαρών και Τέλλος Άγρας απέναντι σε Εθνικό Μελιγαλά, Ολυμπιακό Καλαμάτας και Πανθουριακό αντίστοιχα.
Το πρόγραμμα κλείνει η αμφίρροπη αναμέτρηση του "Π. Μπαχράμης" μεταξύ του Α.Ο. Φαραί και της Ανδρούσας.
Αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εξι αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη ο Αστέρας Αρφαρών που παίζει στην έδρα του με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και θέλει απαραιτήτως τη νίκη.
Οι "κυανόλευκοι" έχουν υποχωρήσει στη βαθμολογία και τέτοια ματς πρέπει να τα παίρνουν στην έδρα τους, γι' αυτό και θα παίξουν με επιθετική τακτική. Στη διάθεση του Στάθη Βανικιώτη θα βρίσκεται λογικά και το μεταγραφικό απόκτημα Τζ. Κατσαρέας.
Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο το τελευταίο διάστημα και θέλει να πάρει αποτέλεσμα στη δύσκολη έδρα των Αρφαρών. Άγχος ιδιαίτερο δεν υπάρχει για την ομάδα του Λάκη Σπάλα που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων. Νοκ άουτ είναι ο τραυματίας Τζίφας.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Νίκη με καλή εμφάνιση και αν είναι δυνατόν με αρκετά γκολ θέλει ο Τσικλητήρας απέναντι στον Μιλτιάδη σήμερα στο γήπεδο του.
Η ομάδα της Πύλου είναι το φαβορί και επιθυμεί να το δείξει και στον αγωνιστικό χώρο, μπαίνοντας με το δεξί στη νέα χρονιά.
Οι κυπελλούχοι έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό Πάολο Ντο Σάντος που έπαιζε στην Κόρινθο και περιμένουν το δελτίο του για να τον ανακοινώσουν.
Με με τον Μιλτιάδη θα κάνει ντεμπούτο ο Μπαστακός, ενώ ανέτοιμος είναι ο Μπίζος.
Στον αντίποδα ο Μιλτιάδης με 21 βαθμούς έχει βάλει τις βάσεις για παραμονή, όμως αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση τριών παικτών και βρίσκεται σε εγρήγορση.
Το ματς με τον Τσικλητήρα είναι από τα πιο δύσκολα της σεζόν και οι "μελανόλευκοι" θα το παλέψουν, κοιτάζοντας όμως να μην έχουν κι απώλειες (τραυματισμούς, τιμωρίες) εν όψει της συνέχειας.
Η συμμετοχή του Μπαρσελό είναι αμφίβολη, όμως επιστρέφει μετά από 5 αγωνιστικές ο Γεωργιόπουλος που είχε σταματήσει.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Να πάρει το τρίποντο με όπλο την έδρα του και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή θέλει ο Α.Ο. Φαραί απέναντι στην Ανδρούσα.
Η ομάδα των Γιαννιτσανίκων έχει 19 βαθμούς και θέλει τη νίκη κόντρα σε ένα σκληροτράχηλο συγκρότημα. Εκτός είναι ο τραυματίας Βαβαρούτσος. Το Φαραί απέκτησε πρόσφατα τους Πέτρο Λιανό και Ραφαήλ Σταματόπουλο, ενώ είχε προηγηθεί ο Νίκος Μουλιάτος.
Η Ανδρούσα τρέχει ένα αήττητο σερί δέκα αγωνιστικών και θα επιδιώξει να το διευρύνει στην Καλαμάτα απέναντι στο Φαραί.
Το έργο της ομάδας του Σπύρου Τσίκινη είναι δύσκολο, όμως η Ανδρούσα έχει συνηθίσει να τα φέρνει… βόλτα στα δύσκολα.
Στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού θα είναι και τα τρία νέα αποκτήματα Τσώνης, Κατσιβαρδέας και Πραστέλλας.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Να μπει με το δεξί στο 2016 θέλει ο Πάμισος που υποδέχεται τη Σπερχόγεια. Οι νησιώτες στην έδρα τους είναι πανίσχυροι και σκοπός τους είναι να βάλουν ένα γρήγορο γκολ ώστε να ανοίξουν τους "Ταύρους" και να κάνουν το έργο τους πιο εύκολο.
Ο Αντώνης Μαυρέας δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μπαλαλά και στον τραυματία Φιλόπουλο.
Από την άλλη η Σπερχογεία πηγαίνει στη Μεσσήνη γνωρίζοντας πως έχει πολύ δύσκολη αποστολή. Άλλωστε οι "Ταύροι" είχαν ηττηθεί
με 7-0 στην έδρα τους στον α' γύρο και σκοπός τους είναι να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση.
Ο Γιώργος Καλόμαλος δεν θα έχει διαθέσιμο τον τιμωρημένο Γεωργαντά και τον τραυματία Ζουμπόπουλο, ενώ άγνωστο είναι αν θα παίξουν τα δύο αποκτήματα Σβερκούνος και Φίλαϊ.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ

Με εντός έδρας παιχνίδι ξεκινά το 2016 για την Κυπαρισσία που θέλει να πάρει το τρίποντο απέναντι στο Διαβολίτσι για να "χτίσει" ένα σερί νικών. Ο ΑΟΚ απέκτησε τους Μοντεσάντο και Φράγκο οι οποίοι λογικά θα κάνουν ντεμπούτο στο κυριακάτικο ματς, το οποίο χρειάζεται προσοχή γιατί το Διαβολίτσι ενισχύθηκε μεταγραφικά με στόχο την παραμονή.
Ο ΑΟΔ από την άλλη θα τα παίξει όλα για όλα στο δεύτερο γύρο για την παραμονή παρότι είναι ουραγός στη βαθμολογία και ξεκινά με ένα δύσκολο ματς στην Κυπαρισσία.
Τα νέα αποκτήματα Σταθάς, Κουτίβας, Γ. Παπαγεωργίου, Μπεγέτης έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όμως τιμωρημένος είναι
ο Ν. Παπαγεωργίου από αγώνα κυπέλλου του Τσικλητήρα.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Με νέα πρόσωπα θα εμφανιστεί ο Τέλλος Άγρας κόντρα στον Πανθουριακό, με αποκλειστικό στόχο τη νίκη.
Τελευταίο απόκτημα των "ερυθρολεύκων" ήταν ο 25χρονος μέσος Παναγιώτης Ξυδιάς που ίσως παίξει με τον Πανθουριακό.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Χατζηπαναγιώτης και Σωτηρόπουλος, όχι όμως και ο Κοσυφολόγος το δελτίο του οποίου δεν έχει εκδοθεί.
Ο τραυματίας Πότσης δεν θα είναι στη διάθεση του Θανάση Λακριντή, ενώ αμφίβολος είναι ο Σταματελόπουλος.
Ο Πανθουριακός έκανε κι αυτός αρκετές και σημαντικές μεταγραφές και με λιγότερο άγχος θα προσπαθήσει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τους Γαργαλιάνους.
Νέα πρόσωπα είναι οι Πλατάκης, Ανδρέου, Ζάκκας και Φλίκας που θα ντεμπουτάρουν με τον Άγρα.
Εκτός μάχης για το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου είναι οι τραυματίες Βιδάκης, Α. Σεφεράσι και ο τιμωρημένος Μαραβέλας.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Πάση θυσία νίκη είναι το σύνθημα στις τάξεις του Απόλλωνα Καλαμάτας για το ματς με τον Εθνικό Μελιγαλά. Η καλαματιανή ομάδα έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία και πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την έδρα της, όσο και αν έχει απέναντι της μια ομάδα που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο νεοαποκτηθείς Ντόκο θα είναι το νέο πρόσωπο στην ομάδα του
Γ. Γρηγορόπουλου, όμως εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Κουπούζος και Δ. Τσουλάκος και αμφίβολος είναι ο Κουτίβας.
Στον αντίποδα ο Εθνικός Μελιγαλά έχει μόνο αποχωρήσεις μέχρι στιγμής (Καλλιντέρης, Μπαστακός) και το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Όπως και να' χει η ομάδα του Κώστα Κλάδη θα κοιτάξει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα για να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία.
Δύσκολα θα αγωνιστεί ο Καρατζούλιας που είναι τραυματίας εδώ και πολύ καιρό.

ΔΩΡΙΟ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Κρίσιμο ματς δίνει αύριο το Δώριο στο γήπεδο του με τον Μεσσηνιακό και χρειάζεται τη νίκη για δύο λόγους, μιας και παίζει με μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο, την παραμονή.
Ο τεχνικός Γιάννης Αντωνόπουλος έχει λίγους παίκτες στη διάθεση του (13-14 άτομα) όμως ευελπιστεί στη νίκη, ποντάροντας στη ψυχή και το πάθος των παικτών του.
Εκτός μάχης παραμένει ο τραυματίας Κωτσάκης, ενώ πρόσφατα αποχώρησε ο Ξυδιάς. Άγνωστο είναι αν θα δώσει το παρών ο φοιτητής Γκρίτζαλης.
Από την άλλη ο Μεσσηνιακός βρίσκεται σε δεινή θέση και θα πάει στο Δώριο για το διπλό ή στη χειρότερη των περιπτώσεων για την ισοπαλία. Μεγάλη απώλεια για την ομάδα του Τ. Χατζηαγγελή ήταν η φυγή του Μπεγέτη που πήγε στη Διαβολίτσι, ενώ για την ώρα δεν έχει γίνει καμία μεταγραφή και η ομάδα θα πάει με το υπάρχον ρόστερ στο Δώριο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 9 Ιανουαρίου

Αστέρας Αρφαρών - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Σκόρδος
Τσικλητήρας Πύλου - Μιλτιάδης
Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Γκούμας, Τσοπανάκης
Α.Ο. Φαραί - Άνδρούσα
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Παναγιωτόπουλος, Βρυώνης

Κυριακή 10 Ιανουαρίου

Πάμισος - Σπερχογεία
Δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Σταυρόπουλος, Ταβουλαρέας
Κυπαρισσία - Α.Ο. Διαβολιτσίου
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Λάμιας, Μανιατέας, Τσακόπουλος
Τέλλος Άγρας - Πανθουριακός
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης
Απόλλωνας Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Νικάς, Μπασιλάρης, Παναγιωτόπουλος
Δώριο - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Παλλαδινός, Αντωνόπουλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 15 αγώνες)
1. Πάμισος    44-4    38
2. Τσικλητήρας Πύλου    39-16    35
3. Κυπαρισσία    29-11    30
-. Εθνικός Μελιγαλά    31-17    30
5. Ανδρούσα    23-13    23
6. Πανθουριακός    22-21    21
-. Μιλτιάδης    19-21    21
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    18-21    21
9. Α.Ο. Φαραί    19-19    19
10. Σπερχογεία    21-35    18
11. Δώριο    18-40    16
-. Τέλλος Αγρας    15-27    16
13. Αστέρας Αρφαρών    19-32    15
14. Μεσσηνιακός    15-25    12
15. Διαβολίτσι    16-30    10
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    11-27    10