Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 09:48

Α' ΤΟΠΙΚΗ: O φορμαρισμένος Ολυμπιακός απειλεί τον Τσικλητήρα - Εκτός έδρας δοκιμασές και για Πάμισο, ΑΟΚ

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ: O φορμαρισμένος Ολυμπιακός απειλεί τον Τσικλητήρα - Εκτός έδρας δοκιμασές και για Πάμισο, ΑΟΚ

Μακριά από την έδρα τους αγωνίζονται στην 17η αγωνιστική οι μνηστήρες του τίτλου.

Ο πρωτοπόρος της Α' τοπικής Πάμισος φιλοξενείται από το Μιλτιάδη, ο δεύτερος Τσικλητήρας από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και η τρίτη (μαζί με τον Εθνικό) Κυπαρισσία από την Ανδρούσα.
Θεωρητικά, πιο δύσκολη αποστολή έχει ο Τσικλητήρας, μιας και ο Ολυμπιακός μετρά 5 νίκες και 2  ισοπαλίες στις τελευταίες 7 αγωνιστικές, ενώ η ομάδα της Πύλου κουβαλά και κούραση από τον ημιτελικό με τη "Μαύρη Θύελλα".
Στη μάχη της παραμονής, ο ουραγός Α.Ο. Διαβολιτσίου βλέπει ως τελικό το ματς με τον Αστέρα Αρφαρών, όπως και ο συγκάτοικός του στην τελευταία θέση Απόλλωνας, που θα αναμετρηθεί με τον Πανθουριακό.
Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση της Σπερχογείας με το Μεσσηνιακό.
Στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" θα παίξουν ο ανεβασμένος βαθμολογικά και ψυχολογικά Α.Ο. Φαραί με τον Τέλλο Αγρα και στο Μελιγαλά ο άνετος Εθνικός με το Δώριο, που όπως και ο Τέλλος Αγρας "καίγεται" για βαθμούς.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
Ο Πανθουριακός επέστρεψε με εμφατικό τρόπο (3-0 τον Τέλλο Αγρα στους Γαργαλιάνους) στις επιτυχίες και θέλει να δώσει συνέχεια στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμάτας προκειμένου να εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Νοκ - άουτ είναι οι Βιδάκης και Δωδέκατος, ενώ επιστρέφει ο Μαραβέλας.
Να σημειωθεί ακόμα ότι σήμερα στις 9 το βράδυ θα γίνει ο ετήσιος χορός του Πανθουριακού και η κοπή της πίτας όλων των τμημάτων στο κέντρο "Τέσσερος" στη Θουρία.
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας είναι ουραγός και κάθε παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού. Ο ιστορικός σύλλογος ενισχύθηκε με τους Ντόκο, Μπονζέ, Ροντρίγκο και θα τα δώσει όλα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Το πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο "Γ. Λουκαρέας". Ο Ολυμπιακός, που αγνοεί την ήττα από τις 8 Νοεμβρίου αναμετράται με τον Τσικλητήρα, ο οποίος έρχεται από την ιστορική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας και θέλει μόνο νίκη για να μείνει, τουλάχιστον, σε απόσταση τριών βαθμών από τον πρωτοπόρο Πάμισο.
Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν και τη συμπαράσταση αρκετών φίλων τους μιας και το 3-0 επί της Καλαμάτας έχει φέρει ενθουσιασμό, όπως και οι ηχηρές μεταγραφές (Μπαστακός, Γραμματικόπουλος, Κυριαζόπουλος).
Το μόνο αρνητικό η παράδοση στο εν λόγω γήπεδο, καθώς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια η ομάδα της Πύλου έχει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Χωρίς τον Μπαρσελό, αλλά με τους νεοαποκτηθέντες Φαράντο και Κούτρη στην 11άδα θα αγωνιστεί ο Μιλτιάδης με αντίπαλο τον Πάμισο.
Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για θετικό αποτέλεσμα, μιας και ακόμα δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια για την παραμονή.
Ο Πάμισος έδειξε με τη Σπερχογεία (4-1) ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα μπει από την αρχή δυνατά για να καθαρίσει το ματς, ώστε να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Αντώνης Μαυρέας θα έχει στη διάθεσή του και τον νεοαποκτηθέντα Κουντάνη, όχι όμως και τον Καλλιντέρη.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Δεύτερο σερί εντός έδρας ματς για τον Α.Ο. Φαραί το σημερινό κόντρα στον Τέλλο Αγρα. Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή το περασμένο Σάββατο έσπασε το αήττητο της Ανδρούσας και θέλει να πανηγυρίσει εκ νέου ώστε να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η μοναδική απουσία είναι ο εδώ και καιρό τραυματίας Βαβαρούτσος. Για τους φιλοξενούμενους θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Πότση και Σταματελόπουλου, ενώ θα κάνουν ντεμπούτο οι Μπουρλάκης και Παναγιωτόπουλος.
Ο Αγρας προέρχεται από το 0-3 από τον Πανθουριακό και ψάχνει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μακριά από τους Γαργαλιάνους (8 ήττες σε ισάριθμα ματς) για να ανασάνει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Δύσκολο έργο έχει την Κυριακή η Κυπαρισσία, μιας και η Ανδρούσα μπορεί να έχασε το αήττητο τριών μηνών, αλλά παραμένει μία από τις πιο καλές ομάδες της κατηγορίας. Επιπλέον δεν έχει άγχος (6η στη βαθμολογία) και αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη, ειδικά ενώπιον του κοινού της.
Για τον ΑΟΚ το διπλό είναι μονόδρομος αν θέλει να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου. Η Κυπαρισσία θα μπει στο γήπεδο γνωρίζοντας και τα αποτελέσματα του Παμίσου και του Τσικλητήρα και η πίεση για νίκη θα είναι μεγαλύτερη.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Κομβικό ματς για την παραμονή είναι για το Διαβολίτσι το αυριανό με τον Αστέρα Αρφαρών, αφού αν δεν πάρει τους τρεις βαθμούς, τότε θα πρέπει να συμβιβάζεται με την ιδέα του υποβιβασμού. Διότι στη συνέχεια θα παίξει διαδοχικά και μάλιστα εκτός έδρας με Τσικλητήρα και Πάμισο.
Ο ΑΟΔ έχει μόλις 10 βαθμούς μετά από 16 βαθμούς, αλλά απέχει 5 βαθμούς από την 13η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή και γι' αυτό ενισχύθηκε με πέντε παίκτες πρώτης γραμμής (Μπεγέτης, Κουτίβας, Ν. και Γρ. Παπαγεωργίου, Σταθάς) οι οποίοι είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
Ο Αστέρας αγνοεί τη νίκη εδώ και καιρό με συνέπεια να έχει μειωθεί η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού και κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι κρίσιμο.  Ακόμα και η ισοπαλία στο Διαβολίτσι θα είναι γι' αυτόν θετικό αποτέλεσμα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΩΡΙΟ
Ματς με φαβορί είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο Μελιγαλά, καθώς ο τρίτος της βαθμολογίας (μαζί με την Κυπαρισσία) Εθνικός υποδέχεται το 11ο Δώριο, το οποίο θα αγωνιστεί μάλιστα με 11άδα ανάγκης (διαθέσιμοι μόλις 12 παίκτες). Οι δύο ομάδες προέρχονται και από διαφορετικά αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι νίκησαν στην Καλαμάτα τον Απόλλωνα με 3-0 και οι φιλοξενούμενοι έχασαν εντός έδρας με 1-3 από το Μεσσηνιακό.
Παρ' όλα αυτά το Δώριο θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα αλλάξει και τη ψυχολογία.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Μόλις τρεις βαθμοί χωρίζουν τη Σπερχογεία από το Μεσσηνιακό στο βαθμολογικό πίνακα της Α' τοπικής και το αποτέλεσμα στη αυριανή μεταξύ τους αναμέτρηση έχει διπλή αξία. Οι "ταύροι"  με τρίποντο θα απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις και οι "πράσινοι" με νέο διπλό θα βγουν μετά από καιρό από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την περασμένη αγωνιστική η Σπερχογεία γνώρισε την ήττα στη Μεσσήνη με 4-1 από τον Πάμισο και ο Μ.Γ.Σ. πέρασε νικηφόρα από το Δώριο (1-3).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Πανθουριακός - Απόλλωνας Καλαμάτας
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Μπλάνας, Σκόρδος, Γκούμας
Μιλτιάδης - Πάμισος
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Μανιατέας, Αντωνόπουλος
Α.Ο. Φαραί - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6.30 μ.μ.
Καρβούνης, Ρέκκας, Γκούμας

Κυριακή

Ανδρούσα - Κυπαρισσία
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Παλλαδινός, Ρέκκας
Α.Ο. Διαβολιτσίου - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Νίκας, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης
Εθνικός Μελιγαλά - Δώριο
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Μπασιλάρης, Ταβουλαρέας
Σπερχογεία - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Παναγιωτόπουλος, Μανιατέας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 16 αγώνες)
1. Πάμισος    48-5    41
2. Τσικλητήρας Πύλου    40-16    38
3. Κυπαρισσία    33-11    33
-. Εθνικός Μελιγαλά    34-17    33
5. Ολυμπιακός Καλαμάτας    21-22    24
-. Πανθουριακός    25-21    24
7. Ανδρούσα    24-15    23
8. Α.Ο. Φαραί    21-20    22
9. Μιλτιάδης    19-22    21
10. Σπερχογεία    22-39    18
11. Δώριο    19-43    16
-. Τέλλος Αγρας    15-30    16
13. Μεσσηνιακός    18-26    15
-. Αστέρας Αρφαρών    20-35    15
15. Διαβολίτσι    16-34    10
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    11-30    10