Κυριακή, 24 Ιανουάριος 2016 22:26

ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1: Στο -4 από τη ζώνη του υποβιβασμού...

Γράφτηκε από τον

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο β' γύρος της Γ' εθνικής για την "Μαύρη Θύελλα".

Η Μεσσηνιακή ομάδα, παρότι προηγήθηκε στην Μανωλάδα, δέχτηκε τρία γκολ από τον Ανδρέα Γούρμο και γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Δόξα, ενώ οι νίκες του Λουτρακίου και της Ερμιονίδας την έφεραν πλέον 4 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.
Η υπόθεση παραμονή λοιπόν γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους Μεσσηνίους, που και σήμερα δεν κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους φετινή εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.
Το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη έχει πλέον μπροστά του 12 παιχνίδια για να αντιστρέψει την κατάσταση, κάτι φυσικά που απαιτεί πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στην συνέχεια.
Στο χθεσινό ματς η Καλαμάτα μπήκε ιδανικά στο ματς αφού μόλις στο 5' προηγήθηκε με 0-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηλιόντα.
Η συνέχεια ωστόσο ανήκε στον έμπειρο φορ των γηπεδούχων Ανδρέα Γούρμο, τον οποίο δεν μπόρεσε να περιορίσει η άμυνα των Μεσσηνίων. Ο Γούρμος ισοφάρισε νωρίς, στο 10' και με δύο ακόμη γκολ στο β' ημίχρονο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Συνολικά, η Καλαμάτα είχε διάθεση και κατέβηκε στο γήπεδο με επιθετικό προσανατολισμό για να χτυπήσει το ματς. Κατά διαστήματα μάλιστα και ειδικά μέχρι να γίνει το 2-1 στο 61' είχε την κατοχή και έδειχνε ικανή να χτυπήσει τη νίκη, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 στο 55'.
Ωστόσο τελικά πλήρωσε την αδυναμία της να περιορίσει τον Γούρμο και τις αμυντικές αδράνειες στις φάσεις των γκολ, κάτι που ασφαλώς οφείλεται και στην έλλειψη συνοχής, μιας και η ομάδα παίζει ουσιαστικά με καινούργια αμυντική γραμμή. Αυτό βέβαια είναι κάτι που περιμένεις όταν κάνεις τόσες αλλαγές τον Ιανουάριο. Η ουσία είναι πως η Καλαμάτα πλέον κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ με υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα και πρέπει να ανακάμψει άμεσα αν θέλει να αντιστρέψει την κατάσταση.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα προηγήθηκε στο 5΄, με απευθείας φάουλ του Χατζηλιόντα, χαμηλά στην κλειστή γωνία του Καλλιακμάνη. Η απάντηση ήρθε μόλις στο 10'. Ο Νιφορόπουλος έκανε την κούρσα από δεξιά και τη σέντρα, ο Γούρμος είχε την σωστή τοποθέτηση μέσα στην περιοχή, πήρε την απόκρουση για να πλασάρει στα δίχτυα για το 1-1.
Το γρήγορο γκολ της Δόξας αποκατέστησε άμεσα τις ισορροπίες, σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν μοιρασμένο. Με πιο επιθετική φιλοσοφία σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια η Καλαμάτα, δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, το οποίο έληξε ισόπαλο στο πρώτο μέρος με 1-1 και τη Δόξα να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στην ταχύτητα της ανάπτυξης.
Από τα πόδια ενός παίκτη του πέρυσι έπαιζε στην Καλαμάτα, του Νιιφορόπουλου, ξεκίνησε η φάση του 2-1. Ο Νιφορόπουλος έκανε ωραίο γέμισμα στην καρδιά της περιοχής, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Γούρμος με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-1.
Νωρίτερα η Καλαμάτα (55΄), είχε μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ με τον Παναγιωτόπουλο, το οποίο έφυγε λίγο άουτ. Στο 70' ο Γούρμος με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το 3-1 καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς.
Στο χρόνο που απέμενε, η Δόξα έκανε καλή διαχείριση του αποτελέσματος, στο 84΄ο Καλλιακμάνης κατάφερε να αποκρούσει πλασέ του Παναγιωτόπουλου και το παιχνίδι τελείωσε με 3-1.
ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Καλλιακμάνης, Νιφορόπουλος, Αδαμόπουλος, Στ. Σούλης, Σωτηρόπουλος (90΄Γεωργακόπουλος), Τσουκαλάς, Νικολόπουλος, Μπαρμπαρούσης (85΄Παπαδόπουλος), Μελετίδης, Βατσής, Γούρμος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Κανταρτζής, Κασμερίδης, Τσιμικλής (81΄ Ρήγας), Τορεζάνι, Κεμάλι, Παναγιωτόπουλος, Χατζηλιόντας, Κολιμήτρας.