Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2016 20:09

Εκανε... σεφτέ εντός η Ξάνθη, 2-0 τον Ηρακλή

Γράφτηκε από τον
Εκανε... σεφτέ εντός η Ξάνθη, 2-0 τον Ηρακλή

Την πρώτη της νίκη εντός του 2016 πέτυχε η Ξάνθη την Κυριακή (31/1), κερδίζοντας στα Πηγάδια τον Ηρακλή με 2-0 για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

 

 

Οι ακρίτες ήταν σε καλή κατάσταση εδώ και μερικές εβδομάδες, αλλά τα αποτελέσματα δεν έρχονταν, κάτι που συνέβη εντέλει ενάντια στον «Γηραιό», που από την πλευρά του προβληματίζει με την απόδοσή του το τελευταίο χρονικό διάστημα.

 

Αναμφίβολα, μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Ντάνι Νιέτο, καθώς ο Ισπανός μεσοεπιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων, αναστατώνοντας ουκ ολίγες φορές την «κυανόλευκη» οπισθοφυλακή.

 

Με 22 βαθμούς η Ξάνθη ανέβηκε στην 11η θέση, ενώ ο Ηρακλής με ένα βαθμό περισσότερο «συγκατοικεί» με τον Λεβαδειακό στην 9η.

 

 

Οι Θρακιώτες, λοιπόν, μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στην τρίτη φετινή εντός έδρας νίκη τους και μόλις στο 3' ο Νιέτο βρήκε δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Περνίς να μην μπορεί να αντιδράσει.

 

Το γρήγορο προβάδισμα έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Λουτσέσκου, που κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και έψαχναν και ένα δεύτερο τέρμα για να «κλειδώσουν» από νωρίς το τρίποντο.

 

Από την πλευρά του, ο Ηρακλής άρχισε να μπαίνει στο πνεύμα του αγώνα μετά το 25', χωρίς πάντως να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Τσέναμο κι έτσι οι ακρίτες πήγαν δίκαια στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

 

Στην επανάληψη, η Ξάνθη συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και έδειχνε ότι δεν είχε πρόβλημα να διαχειριστεί το προβάδισμά της, αν και στο 61' ο Τσέναμο ανησύχησε από ένα σουτ του Κυριακίδη που ήταν για λίγο άστοχο.

 

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν κάτι παραπάνω από άμεση, μια και στο επόμενο λεπτό ο Νιέτο «χτύπησε» ξανά και αξιοποίησε την ασίστ του Ορφανίδη, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

 

Ο «Γηραιός» δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στο 65', με τον Φλίσκα να απομακρύνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Μπουλούτ και από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

 

Το σφύριγμα της λήξης, λοιπόν, βρήκε δίκαιους νικητές τους Θρακιώτες, που αγνοούσαν τη χαρά της κατάκτησης των τριών βαθμών από τις 22 Νοεμβρίου 2015 και από το εντός έδρας 2-0 επί του Πανιωνίου για την 11η αγωνιστική.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βοσκάκης του Συνδέσμου Ρεθύμνου με βοηθούς τον Καμπούρη του Συνδέσμου Εύβοιας και τον Καλφάκη του Συνδέσμου Χανίων.

 

Κίτρινες: 69' Μπέρτος - 7' Πουρτουλίδης, 33' Ιντζόγλου, 74' Σαραμαντάς.

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (63' Φλίσκας), Νιέτο (76' Ντιμιτρόφ), Ορφανίδης (85' Παπαστεριανός), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (81' Ζαμπάζης), Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (56' Κυριακίδης), Μπαρτολίνι, Βέλλιος, Μπουλούτ (81' Λουκίνας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR