Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2016 23:51

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ 0-1: Στους «4» με νέα νίκη και... Σουκουλίνι!

Γράφτηκε από τον

Μετά το 4-1 του πρώτου ματς, η ΑΕΚ νίκησε και στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή με σκορ 1-0 (σ.σ μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές) και πήρε και τυπικά την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της συνάντησης, ο Μάνταλος στο 50' με σουτ, μετά από εξαιρετική συνεργασία που είχε με τους Μπουονανότε και Τζιμπούρ.

Καλές εντυπώσεις από τους νικητές, άφησε ο νεοαποκτηθέντας Σουκουλίνι, ο οποίος άρχισε βασικός, ως εσωτερικός χαφ δίπλα στον Μάνταλο. Εδειξε πως διαθέτει καλή τεχνική, κρατώντας μπάλα, αλλά και στις τοποθετήσεις του. Ντεμπούτο για τους κίτρινους έκανε και ο Τσέχος επιθετικός Πεκχαρτ, που μπήκε στα τελευταία 23 λεπτά, αντί του Πλατέλλα.

Δυο αναγκαστικές αλλαγές είχε στο ξεκίνημά του το ματς, με τον Σοϊλέδη να αντιμετωπίζει πρόβλημα (προσαγωγό) πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, όπως επίσης και ο Χουάντερσον για τον Ηρακλη στο 12'!

Γενικότερα στο πρώτο μέρος είχαμε καλό ρυθμό και δυνατό ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν ποσοστά κατοχής της τάξης του 60% και να έχουν μια σπουδαία ευκαιρία στο 45' με τον Τσιλιανίδη (σουτ). Πάντως οι κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν την αστάθεια του Μπαρόχα σε κάποιες επεμβάσεις ώστε να πάρουν το προβάδισμα στο διάστημα αυτό.

Μια πολύ καλή στιγμή στο α' μέρος είχε και η ΑΕΚ, και συγκεκριμένα στο 35', με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ζουκουλίνι, ο οποίος τελικά νικήθηκε από τον Περνίς.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά την «ψυχρολουσία» στο 50' από το 0-1, ο Ηρακλής δεν παράτησε το ματς. Αντιθέτως πίεσε έντονα (σ.σ. η Ενωση έκανε συντήρηση) και έχασε ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Αυτή ήταν η 9η σερί νίκη για την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (14' Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68' Πασάς), Μπουλούτ (76' Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος.

ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (3' Γκάλο), Σιμόες, Ζουκουλίνι (67' Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (Πέκχαρτ 67'), Μπουονανότε, Τζεμπούρ

Πηγή: sentragoal.gr