Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 08:59

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Να συνεχίσουν το σερί οι πρωτοπόροι - Σημαντικά ματς σε Αρφαρά και Πύργο

Γράφτηκε από τον

Μόνο νίκες μετρά μέσα στο 2016 ο Πάμισος και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής, έχοντας πέντε βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Τσικλητήρα Πύλου.

Οι δύο μνηστήρες του τίτλου αγωνίζονται στην 20ή αγωνιστική εντός έδρας με Ανδρούσα και Τέλλο Αγρα, αντίστοιχα και θέλουν να συνεχίσουν το σερί. Το ίδιο και η τρίτη Κυπαρισσία που έχει "4 στα 4" στο νέο έτος, αλλά παραμένει οχτώ βαθμούς μακριά από την τρίτη θέση. Η περσινή πρωταθλήτρια Μεσσηνίας φιλοξενείται σήμερα από το Δώριο, ενώ ο 4ος και αήττητος για δέκα αγωνιστικές Εθνικός Μελιγαλά θα αναμετρηθεί την Κυριακή στο γήπεδό του με τον 6ο (μαζί με τον Ολυμπιακό) Πανθουριακό.

Στη μάχη της παραμονής, ξεχωρίζει η αυριανή αναμέτρηση του Αστέρα Αρφαρών με τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Πολύ σημαντικό είναι και το ματς στον Πύργο Τριφυλίας ανάμεσα στο Μιλτιάδη και το Διαβολίτσι που θα γίνει σήμερα. Την ίδια ώρα θα παίξουν και ο Μεσσηνιακός με τον Α.Ο. Φαραί, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνει ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Σπερχογεία.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων

 

ΔΩΡΙΟ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δύο ομάδες με τελείως διαφορετική πορεία και στόχους θα ανταμώσουν σήμερα στο Δώριο. Οι γηπεδούχοι έχουν πέντε σερί ήττες και βρίσκονται ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και οι φιλοξενούμενοι τέσσερις διαδοχικές νίκες, είναι τρίτοι και διατηρούν ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η φορμαρισμένη Κυπαρισσία έχει λοιπόν τον πρώτο λόγο, αλλά το Δώριο θα τα δώσει όλα για θετικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε ότι έχασε στο φινάλε βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια με Πανθουριακό, Α.Ο. Φαραί και στο γήπεδό του παρουσιάζεται πιο δυνατό, παρότι έχει πολύ μικρό ρόστερ και παίζει με 11άδα ανάγκης κάθε αγωνιστική. Στον αντίποδα η Κυπαρισσία θα παραταχθεί με ότι καλύτερο διαθέτει για το 5ο σερί τρίποντο.

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Να ξεκολλήσει από τις ισοπαλίες θέλει ο Μεσσηνιακός στο ματς με τον Α.Ο Φαραί. Οι "πράσινοι" έχουν μοιραστεί κατά σειρά τους βαθμούς με Σπερχογεία, Εθνικό Μελιγαλά, Πανθουριακό, και είναι τρεις βαθμούς πάνω από την ανεπιθύμητη 14η θέση. Από την άλλη όμως μετρούν αήττητο πέντε αγωνιστικών (η τελευταία ήττα στις 13 Δεκεμβρίου από τον Τέλλο Αγρα) και αυτό δείχνει ότι η ομάδα ανακάμπτει και η ψυχολογία έχει αλλάξει.

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται και οι φιλοξενούμενοι, που με τις δύο τελευταίες νίκες κόντρα σε Απόλλωνα και Δώριο σκαρφάλωσαν στην 5η θέση και ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονή στην κατηγορία. Ο Α.Ο.Φαραί έχει επίσης να ηττηθεί από τις 13 Δεκεμβρίου (1-2 από τον Ολυμπιακό) και τούτο προμηνύει αμφίρροπο παιχνίδι.

 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Χωρίς τους Μπαρσελό, Σταματόπουλο (αποβλήθηκαν στην ήττα από τον Ολυμμπιακό), αλλά με πίστη για τη νίκη θα υποδεχτεί ο Μιλτιάδης το Διαβολίτσι.

Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας ξέρει ότι με τρίποντο θα αγκαλιάσει την παραμονή στην κατηγορία, κάνοντας παράλληλα ακόμα πιο δύσκολο το έργο του ΑΟΔ που βρίσκεται στην τελευταία θέση, ισόβαθμο με τον Απόλλωνα. 

Ο Μιλτιάδης χάρη στην εξαιρετική πορεία του α' γύρου είναι 9 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και το σημερινό είναι από τα ματς που το αποτέλεσμα έχει διπλή αξία. Κάτι που έχουν συνειδητοποιήσει και στο Διαβολίτσι, το οποίο προέρχεται από τις ήττες από Πάμισο, Τσικλητήρα και νιώθει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών.

Το ευχάριστο είναι ότι πλην του Θεοδωρόπουλου δεν υπάρχουν απουσίες και άπαντες δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για την παραμονή.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μάχη επιβίωσης στα Αρφαρά. Ο Αστέρας των 8 σερί ηττών φιλοξενεί τον ουραγό Απόλλωνα Καλαμάτας με τη νίκη να είναι το μοναδικό ζητούμενο και για τους δύο μονομάχους που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και έχουν μεταξύ τους δύο βαθμούς διαφορά. Οι γηπεδούχοι έχουν να νικήσουν από τις 8 Νοεμβρίου (1-0 τον Πανθουριακό) και βλέπουν το αυριανό ματς ως τελικό.

Το ίδιο ισχύει και για τον Απόλλωνα που προέρχεται από τις ήττες με Α.Ο. Φαραί, Κυπαρισσία και καλείται να πάρει ένα διπλό που θα αλλάξει τη βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική του κατάσταση. Εκτός πλάνων για τον Αστέρα είναι ο τιμωρημένος Ζέππος, ενώ από τον Απόλλωνα είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Δ. Τσουλάκου.

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Ο Τσικλητήρας ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο της Ανδρούσας και θέλει να κάνει το ίδιο σήμερα και με τον Τέλλο Αγρα προκειμένου να μείνει σε τροχιά τίτλου. Η ομάδα της Πύλου θα μπει δυνατά από το ξεκίνημα για ένα γρήγορο γκολ που θα διώξει το άγχος και θα προσφέρει και καλό ποδόσφαιρο στον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο.

Οπως και να 'χει, το τρίποντο είναι μονόδρομος με δεδομένο ότι ο Τσικλητήρας είναι πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Πάμισο.

Από νίκη προέρχεται και ο Τέλλος Αγρας (2-1 τον Αστέρα Αρφαρών) με την οποία απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός έδρας πάντως έχει μόλις μία ισοπαλία και 9 ήττες, αλλά με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου παρουσιάζεται πιο ανταγωνιστικός.

 

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Το τρίτο σερί  ματς στη Μεσσήνη  με αντίπαλο τη γειτονική Ανδρούσα θα δώσει την Κυριακή ο Πάμισος. Οι Νησιώτες εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους με Ολυμπιακό, Διαβολίτσι και είναι το φαβορί για ένα ακόμα τρίποντο που θα διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες τους. Ο Πάμισος άλλωστε έχει μόνο επιτυχίες μέσα στο 2016, παίζει καλό ποδόσφαιρο και το ζητούμενο είναι να συνεχίσει το σερί μέχρι τα καθοριστικά ντέρμπι με Τσικλητήρα και Κυπαρισσία.

Από την άλλη πλευρά η Ανδρούσα θα έχει σύμμαχο την έλλειψη άγχους, μιας και είναι 11 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Θα προσπαθήσει όπως έκανε και την περασμένη Κυριακή με τον Τσικλητήρα, για θετικό αποτέλεσμα.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο προπονητής Σπύρος Τσίκινης θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της καρδιάς του στην οποία έχει εργαστεί επί σειρά ετών, ενώ αρκετοί ακόμα παίκτες της Ανδρούσας, όπως οι Κατσίποδας, Ηλιόπουλος, έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Παμίσου.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Δέκα αγωνιστικές αήττητος με απολογισμό 7 νίκες και 3 ισοπαλίες είναι ο Εθνικός με τον Κώστα Κλάδη στον πάγκο και φιγουράρει στην 4η θέση της Α' τοπικής. Η ομάδα του Μελιγαλά με όπλο την έδρα θα επιχειρήσει να νικήσει την Κυριακή και τον Πανθουριακό συνεχίζοντας την εξαιρετική της πορεία. Και οι νεοφώτιστοι όμως είναι από τις πιο καλές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος (στην 6η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό) και αναμένουμε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες. Νοκ - άουτ για τους φιλοξενούμενους έχουν τεθεί οι τραυματίες Δωδέκατος, Βιδάκης και Βασιλόπουλος. 

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Νέο εντός έδρας παιχνίδι δίνει αύριο ο Ολυμπιακός έχοντας αυτή τη φορά απέναντί του τη Σπερχογεία. Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τη νίκη επί του Μιλτιάδη βλέπουν με λιγότερο άγχος τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θέλουν ένα ακόμα τρίποντο που θα τους διατηρήσει στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα για τη Σπερχογεία η πίεση για θετικό αποτέλεσμα είναι μεγάλη, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Εθνικό Μελιγαλά.

Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά η διαφορά των 4 βαθμών σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφαλείας.

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

 

Σάββατο

 

Δώριο - Κυπαρισσία

Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.

Σερεμέτης, Κασκάνης, Τσοπανάκης

Μεσσηνιακός - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος

Μιλτιάδης - Διαβολίτσι

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Καρβούνης

 

Κυριακή

 

Αστέρας Αρφαρών - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.

Νίκας, Αδαμόπουλος, Μπασιλάρης

Τσικλητήρας Πύλου - Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.

Αλεξέας, Γκούμας, Ρέκκας

Πάμισος - Άνδρούσα

Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Τσαούση, Ταβουλαρέας

Εθνικός Μελιγαλά - Πανθουριακός

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Καρβούνης, Γιαννέτσος, Γεωργαντάς

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Σπερχογεία

Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.

Μπλάνας, Τσίρμπας, Βρυώνης 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 19 αγώνες)

1. Πάμισος 56-7 50

2. Τσικλητήρας Πύλου 45-18 45 

3. Κυπαρισσία 43-12 42

4. Εθνικός Μελιγαλά 38-17 40

5. Α.Ο. Φαραί 26-23 29

6. Ολυμπιακός Καλαμάτας 26-26 28

-. Πανθουριακός 28-24 28

8. Ανδρούσα 26-19 26

9. Μιλτιάδης 22-29 24

10. Τέλλος Αγρας 20-39 20

11. Σπερχογεία 23-42 19

12. Μεσσηνιακός 19-27 18

13. Δώριο 20-49 16 

14. Αστέρας Αρφαρών 21-44 15

15. Διαβολίτσι 22-37 13

 

-. Απόλλωνας Καλαμάτας 12-34 13