Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2016 18:09

Ο Βέλλιος καθάρισε πάλι για τον Ηρακλή, 1-0 τον ΠΑΣ

Γράφτηκε από τον

Σκόραρε ο Βέλλιος, νίκησε ο Ηρακλής... Η επιστροφή του 24χρονου στα γκολ στη Σούπερ Λίγκα ήταν αυτή που οδήγησε και τον «Γηραιό» στο τρίποντο επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 την Κυριακή (7/2).

 

Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη είχαν οι Θεσσαλονικείς και άλλες τόσες είχε μείνει μακριά από τα γκολ ο Βέλλιος. Φυσικά και τα δυο τους σχετίζονται άμεσα, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Ηρακλής είχε μόλις ένα γκολ, στην ισοπαλία του με τον Λεβαδειακό.

Οι «κυανόλευκοι» για κάτι λιγότερο από ένα ημίχρονο ήταν αρκετά καλοί και κατάφεραν έτσι να προσπεράσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και τους Πλατανιά, Λεβαδειακό και Ξάνθη και να πιάσουν στην έβδομη θέση τον Παναιτωλικό. Πολύ καλός ήταν ο Μπουκουβάλας, ενώ βοήθησε όσο άντεξε ο Λεοζίνιο. Ασταθής έδειξε ξανά ο Περνίς, τραυματίστηκε ο Πασάς.

Όσο για τους Ηπειρώτες θα πρέπει να τα έχουν με τον εαυτό τους. Πέταξαν στα σκουπίδια ένα ημίχρονο και στη συνέχεια έτρεχαν... Ήταν η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση μένοντας για δεύτερο σερί ματς χωρίς γκολ.

Δεν βγήκαν στον Γιάννη Πετράκη κάποιες επιλογές του. Κακός ο Φερφελής που ξεκίνησε το ματς, αρνητικός και ο Ίλιτς. Δυσλειτουργικό το δίδυμο του Γαρουφαλιά με τον Κοζορώνη και εμφανής η έλλειψη του Τσουκαλά. Ούτε ο Λίλα βοήθησε, όπως και ο Νικολιάς που τελικά αποβλήθηκε. Καλός ήταν και πάλι ο Περιστερίδης, όπως και οι Γιάκος και Καρανίκας.

Ένα από τα καλύτερα ημίχρονά του στη φετινή Σούπερ Λίγκα πραγματοποίησε ο Ηρακλής στο πρώτο 45λεπτο. Διάθεση υπήρχε, χώροι βρέθηκαν και κυρίως οι Θεσσαλονικείς είχαν στην ενδεκάδα τους κι έναν παίκτη που τους ανέβαζε επίπεδο, τον Λεοζίνιο, ο οποίος μπορούσε να δημιουργήσει, κάτι που τους έλειπε γενικά.

Από τα δικά του πόδια έγινε η πρώτη καλή στιγμή. Ο «Γηραιός» ήταν πολύ καλύτερος και έβγαζε τελικές. Μεγάλο του όπλο τα ανεβάσματα του Μπουκουβάλα, που δημιούργησε πολλά προβλήματα με τις σέντρες του.

Η πίεση του Ηρακλή συνεχίστηκε και σε αυτό βοήθησε και η πολύ κακή εικόνα που είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δεν κρατούσε καθόλου μπάλα. Έτσι στο 32' ο Περιστερίδης ανέτρεψε τον Μπουλούτ και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ένα λεπτό μετά ο Βέλλιος έκανε το 1-0.

Το γκολ αφύπνισε τους Γιαννιώτες που έως τότε είχαν μόνο μία ευκαιρία με τον Κοζορώνη και αυτή από λάθος του Καρασαλίδη. Πήραν μέτρα στο γήπεδο, έψαξαν τρόπους να γίνουν απειλητικοί και λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν από γκάφα του Περνίς στο 41'.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Δύο φορές «χτύπησε» στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής, ο οποίος όμως προσπαθούσε κατά κύριο λόγο να βγαίνει σε αντεπιθέσεις και από εκεί και πέρα να προσέχει τα μετόπισθεν.

Ο ΠΑΣ με τις αλλαγές του Πετράκη άρχισε να ανεβαίνει αισθητά. Ο Μανιάς πήρε μονομαχίες, οι παίκτες του το πίστεψαν, ενώ και η είσοδος του Γιάκου βελτίωσε αρκετά την εικόνα της ομάδας του. Έπαιρνε μπάλα και άνοιγε το παιχνίδι στα πλάγια.

Από το 65' και μετά, επομένως, υπήρχε ένας μονόλογος των φιλοξενούμενων. Κυρίως με σέντρες οι Ηπειρώτες έψαχναν τον Μανιά. Ο Ακόστα έπαιρνε πάνω του αρκετές προσπάθειες και γινόταν στήριγμα στον 26χρονο, καθώς ο Νικολιάς δεν μπορούσε να προσφέρει.

Λίγο μετά το 80' ο Ηρακλής άρχισε έξυπνα να παγώνει τον ρυθμό. Ο Παπαδόπουλος έβαλε και τον Μπαρτολίνι για να κερδίσει και σε ύψος και στο 86' ήρθε το δώρο από τον Νικολιά, ο οποίος αποβλήθηκε. Αυτομάτως οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και στα εναπομείναντα λεπτά κράτησαν με άνεση μακριά από την εστία του Περνίς τον ΠΑΣ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας), βοηθοί οι Καρσιώτης (Κορινθίας) και Μεσσήνης (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Κοτσάνης (Δράμας).

Κίτρινες: 56' Ζιαμπάρης, 82' Σαραμαντάς, 90'+2 Μπουλούτ - 32' Περιστερίδης, 41' Γαρουφαλιάς, 64' Νικολιάς, 80' Κοζορώνης, 90' Καρανίκας

Κόκκινη: 86' Νικολιάς

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Λεοζόνιο (64' Πουρτουλίδης), Πασάς (20' λ. τρ. Μπουλούτ), Τσιλιανίδης (83' Μπαρτολίνι), Βέλλιος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Λίλα (65' Γιάκος), Ακόστα, Ίλιτς (46' Νικολιάς), Φερφελής (46' Μανιάς).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR