Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016 15:19

Σκέψεις για κλειστή ευρωπαϊκή λίγκα χωρίς ελληνικούς συλλόγους!

Γράφτηκε από τον

Ριζοσπαστικές προτάσεις που οδηγούν στην ανατροπή του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού χάρτη με την δημιουργία λίγκας που θα απαρτίζεται από συλλόγους των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων. Στην κατηγορία Subdivision 2 η Ελλάδα!  

Την δική τους κλειστή ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία θα απαρτίζεται αποκλειστικά από συλλόγους που μετέχουν στα πρωταθλήματα Αγγλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Ιταλίας θέλει να δημιουργήσουν οι επικεφαλής των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

Αντίθετα, χώρες που βρίσκονται ανάμεσα στην 5η και την 14η θέση της κατάταξης της UEFA, όπως είναι και η Ελλάδα, σε περίπτωση που προχωρήσει το παραπάνω πλάνο θα συστήσουν την δική τους ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία θα αποκαλείται Subdivision 2.

To παραπάνω σενάριο, το οποίο αποκαλύπτει ο βελγικός Τύπος σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται επιστημονικής φαντασίας.

Οι εκπρόσωποι των Άντερλεχτ, Κλαμπ Μπριζ και Γκενκ επιβεβαίωσαν τα παραπάνω σχέδια τα οποία τέθηκαν επί τάπητος την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης του European Club Association.

Χώρες όπως οι Πορτογαλία, Ρωσία, Ουκρανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Τουρκία, Ελβετία και Τσεχία και Ελλάδα αναμένεται να σχηματίσουν έναν συνασπισμό δυνάμεων απαντώντας στα σχέδια των ισχυρών της Ευρώπης με την δική τους Λίγκα.

Τα μυστικά πλάνα Γερμανών, Ισπανών, Ιταλών, Γάλλων και Άγγλων αποσκοπούν στα μέγιστα οικονομικά οφέλη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους θα ξεπερνούν τα 4 δισ. Ευρώ τον χρόνο!

Σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα σχέδια των Big 5 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ουδείς γνωρίζει την τύχη που θα έχουν διοργανώσεις, όπως το Champions League και το Europa League, αλλά και το πόσο θα επηρεαστούν τα εθνική πρωταθλήματα από την απουσία ηχηρών συλλόγων, οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται τα οικονομικά οφέλη από τις δύο λίγκες που βρίσκονται στα σκαριά.

Μάλιστα οι εμπνευστές των συγκεκριμένων διοργανώσεων επιθυμούν επιθυμούν την διεξαγωγή των αγώνων μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Ένθερμος υποστηρικτής του πρωτοποριακού πρότζεκτ εμφανίζεται ο «ισχυρός άνδρας» της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίνγκε.

Την ίδια στιγμή εκφράστηκαν οι πρώτες αντιδράσεις με τον προπονητή της Σέλτικ, Ρόνι Ντέιλα να δηλώνει πως δεν νοείται Champions League δίχως την συμμετοχή των «καθολικών».

Πηγή: gazzetta.gr