Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016 21:03

Το κύπελλο έμεινε στην Πύλο, ο Τσικλητήρας 1-0 τον Πανθουριακό!

Γράφτηκε από τον
Το κύπελλο έμεινε στην Πύλο, ο Τσικλητήρας 1-0 τον Πανθουριακό!

Ηταν να μην γίνει η αρχή. Ο Τσικλητήρας πήρε πέρυσι το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του και δεν σκοπεύει να το... παραδώσει.

Η ομάδα της Πύλου με γκολ του Γιώργου Γραμματικόπουλου στο 43' νίκησε 1-0 τον αξιόμαχο Πανθουριακό και αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά κυπελλούχος Μεσσηνίας. Ο τελικός δεν είχε θέαμα, ούτε πολλές φάσεις, αλλά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 1.400 φιλάθλων που τον παρακολούθησαν.  Οταν δε ο αρχηγός Φώτης Διακουμής υπό τους ήχους του "We are the champions" σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό του Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣΜ, η νύχτα έγινε μέρα από τα καπνογόνα των φιλάθλων του Τσικλητήρα. Σε αυτούς πήγαν φυσικά οι νικητές με την κούπα στα χέρια, ενώ οι σαμπάνιες έρεεαν άφθονες.
Πέρα όμως από τους κυπελλούχους Μεσσηνίας, αξίζει ιδιαίτερη μνεία και στον Πανθουριακό, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό. Εχοντας απέναντί του μια πιο έμπειρη ομάδα και με  μεγαλύτερο μπάτζετ, την κοίταξε στα μάτια και πάλεψε μέχρι το τέλος για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Δικαιολογημένα λοιπόν κέρδισε το χειροκρότημα από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της Ενωσης και ίσως ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά.
Στο αγωνιστικό σκέλος, είδαμε αμιγώς παιχνίδι τακτικής. Η μία ομάδα εξουδετέρωσε τα ατού της άλλης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός και όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε και την κούπα, όπερ και εγένετο. Αρκούσε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου για να δείξει την κλάση του ο Γιώργος Γραμματικόπουλος.
Ο έμπειρος φορ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα από την περιοχή, από ασίστ του Νάτση και αφού απέφυγε τον Πιχιγιόνι  με άπιαστο σουτ έκανε το 1-0.
Ενα γκολ που προκάλεσε… παραλήρημα στην κερκίδα των φιλάθλων της Πύλου που άναψαν καπνογόνα και χρειάστηκαν τρία λεπτά μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να γίνει η σέντρα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσικλητήρας έχοντας το προβάδισμα στο σκορ και στην ψυχολογία, επέλεξε να διαφυλάξει το 1-0. Περίμενε τον Πανθουριακό, που πήρε μέτρα στο γήπεδο, αλλά όχι όμως και... ρίσκα. Το ματς συνέχισε σε αργό τέμπο. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 68' με την κεφαλιά του Κωνσταντόπουλου και άγγιξαν την ισοφάριση στο 87' με τον Ντίνο Βασιλόπουλο που νικήθηκε από το Μίντζηρα.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Νίκα ακούστηκε σαν.. μελωδία στα αυτιά των παικτών του Τσικλητήρα, με τους παίκτες του Πανθουριακού να συνειδητοποιούν ότι η πρώτη τους φορά δεν ήταν και η τυχερή.
Πλέον η ομάδα της Πύλου θα εκπροσωπήσει τη Μεσσηνία στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας, όπου ο νικητής θα κερδίσει το εισιτήριο για τη Γ' εθνική!
Οσον αφορά τους διακριθέντες του τελικού, ο Γ. Γραμματικόπουλος μόνο για το γκολ που έκρινε το ματς μπαίνει σε αυτή την κατηγορία, όπου από τους νικητές ξεχώρισε ο Νάτσης. Στον αντίποδα ο Πλατάκης ήταν ο πιο δραστήριος στο δεύτερο ημίχρονο. Ολοι πάντως οι παίκτες έδειξαν δύναμη, πάθος και συνέβαλαν στο να διεξαχθεί ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κρίθηκε ουσιαστικά από μια φάση.


Το φιλμ του ματς

13' Σέντρα του Χοτζάι από δεξιά, ο Γραμματικόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ανδρέου είχε καλή θέση και μπλόκαρε εύκολα. Στην επόμενη φάση το μακρινό σουτ του Νάτση έστειλε την μπάλα άουτ.
30' Ο Ζάκκας έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισμα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ντ. Βασιλόπουλο που έκανε το πλασέ όμως η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Τσάτσου που είχε οπισθοχωρήσει και έφτασε στα χέρια του Μίντζηρα.
37' Ο Μαραβέλας εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Κωνσταντόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.
43' Γραμματικόπουλος και 1-0 ο Τσικλητήρας! Η φάση ξεκίνησε από μια ωραία προσπάθεια του Νάτση από αριστερά. Ο παίκτης της Πύλου συνέκλινε προς τα μέσα και έβγαλε κάθετη πάσα στον Γραμματικόπουλο ο οποίος απέφυγε τον Πιχιγιόνι και με άπιαστο σουτ έκρινε τον τελικό.
68' Φάουλ Πλατάκη, ο Κωνσταντόπουλος πηδάει πιο ψηλά απ' όλους, αλλά η κεφαλιά περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
87' Κάθετη πάσα Παντσιώτη, ο Ντ. Βασιλόπουλος βρίσκεται από πλάγια θέση απέναντι από τον Μίντζηρα που κρατά το 1-0.
Στον πρώτο τελικό της καριέρας του ο Δημήτρης Νίκας τα πήγε καλά. Ο έμπειρος ρέφερι φάνηκε στο ξεκίνημα να μην έχει διάθεση να δείξει κάρτες, αλλά όταν το παιχνίδι έγινε πιο σκληρά δικαιολογημένα το έπραξε.
Με κάρτα παρατηρήθηκαν οι Μπίζος, Χοτζάι, Γραμματικόπουλος, Α. Σεφεράσι και Ντ. Βασιλόπουλος.
Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί του Καστανάς, Καρβούνης, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Πλακογιάννης.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Δούνιας, Μπίζος, Χοτζάι, Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Διακουμής (88' Ανταλής), Νάτσης (91' Χίσα), Γραμματικόπουλος, Τσάτσος, Σίνος (40' Μουράτης).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Ανδρέου, Παντσιώτης, Μαραβέλας (85' Χαρμπίλας), Πιχιγιόνι, Κωνσταντακόπουλος, Καράμπελας, Ζάκκας (74' Δωδεκάτος), Ηλιόπουλος (81' Α. Σεφεράσι), Β. Βασιλόπουλος, Πλατάκης, Ντ. Βασιλόπουλος.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ