Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2016 21:49

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1-2: Δυσκόλεψε και άλλο η παραμονή, πλήρωσαν τα λάθη τους οι Μεσσήνιοι

Γράφτηκε από τον

Το ματς με το Λουτράκι είχε χαρακτηριστεί "τελικός" για την "Μαύρη Θύελλα" που ήθελε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και πάρει τους τρεις βαθμούς που θα την έφερναν πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της παραμονής.


Ωστόσο η Μεσσηνιακή ομάδα για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός κρίσιμου αγώνα.
Γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-2 από το Λουτράκι που πλέον είναι 7 βαθμούς μπροστά της, έχοντας και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία. Η υπόθεση παραμονή έγινε ακόμη πιο δύσκολη για την Μεσσηνιακή ομάδα, που πλέον ουσιαστικά κυνηγά την Ερμιονίδα, την οποία θα υποδεχθεί σε δύο εβδομάδες.
Το αποτέλεσμα προήλθε αφενός από την συνολικά πολύ μέτρια εικόνα των Μεσσηνίων και αφετέρου από δύο σοβαρά λάθη τα οποία έφεραν και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων.
Το πρώτο στο 27' με τον Τορεζάνι να μην υπολογίζει καλά την πορεία της μπάλας και να την στρώνει άθελα του σε αντίπαλο και το δεύτερο στο 77' με τον Μπαντούνα να χάνει μόνος του τη μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και να δίνει την ευκαιρία στο Λουτράκι για το 0-2. Ένα 0-2 που έγινε μάλιστα την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κωβαίου στο 65'. Ο Χρήστος Καλαντζής είχε περάσει στο ματς στο 61' και στο 78' έκανε κάτι που δεν είχε κάνει κανένας συμπαίκτης του μέχρι εκείνη την ώρα: μια προσποίηση και σουτ μέσα από την περιοχή για το 1-2 που προσωρινά έδωσε ελπίδες. Στο φινάλε όμως οι Μπεγκλετζής και Ραχίμ σπατάλησαν δύο καλές ευκαιρίες και έτσι δεν σώθηκε ούτε ο βαθμός.
Συμπερασματικά, η Καλαμάτα προδόθηκε σε ένα ακόμη ματς από σοβαρά ατομικά λάθη στα μετόπισθεν ενώ και μπροστά δυσκολεύτηκε απέναντι σε ένα σαφώς καλύτερο αντίπαλο από ότι ήταν ο Ηρακλής Ψαχνών την περασμένη Κυριακή.
Η μάχη της παραμονής δεν χάθηκε φυσικά ακόμη, ωστόσο η Καλαμάτα πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι της και να δείξει μεγαλύτερη μαχητικότητα στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν αν θέλει να αντιστρέψει την κατάσταση στις τελευταίες 10 αγωνιστικές. Όσον αφορά τον κόσμο, μικρή και χθες η παρουσία του στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, αφού η απογοήτευση που επικρατεί για την πορεία της ομάδας έφερε λιγότερους από 500 φιλάθλους στο γήπεδο.

Το φιλμ του αγώνα

Ο ισχυρός αέρας στο πρώτο ημίχρονο ήταν υπέρ του Λουτρακίου και δυσκόλευε τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Ετσι μετά το πρώτο πιεστικό 5λεπτο και αφού δεν πέτυχε η προσπάθεια αιφνιδιασμού, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και άρχισαν μάλιστα να βγαίνουν πιο επικίνδυνα στην επίθεση.
Φάσεις πάντως δεν υπήρχαν στο ματς μέχρι το 27' όταν από ένα κόρνερ σημειώθηκε το 0-1. Ο Παπουτσής εκτέλεσε κόρνερ, ο Τορεζάνι πήγε να διώξει με κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε προς τα πίσω και στρώθηκε τον Κωβαίο που με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Ο ισχυρός αέρας έπαιξε το ρόλο του στο γκολ αφού η μπάλα πήρε περίεργη πορεία και ξεγέλασε τον Τορεζάνι που αντί να διώξει  τη μπάλα την έστειλε προς το τέρμα του για να επωφεληθεί ο Κωβαίος.
Πρώτη ευκαιρία και μάλιστα διπλή για την Καλαμάτα στο 35'. Ο Τορεζάνι μπήκε από δεξιά και έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Διαμαντής απόκρουσε με τις γροθιές σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Τορεζάνι και ο Μπαντούνας έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 44' ο Τσόπελας έκανε τη σέντρα από δεξιά, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ο Παναγιωτόπουλος αλλά η προβολή του έστειλε τη μπάλα άουτ για να ολοκληρωθεί κάπου εκεί το πρώτο ημίχρονο.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Καλαμάτα είχε υπέρ της πλέον τον αέρα και στο πρώτο 10λεπτο πίεσε ασφυκτικά το Λουτράκι, όμως η μεγάλη φάση δεν έγινε. Μετά το 55' οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν όμως στο 65' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κωβαίου με β' κίτρινη για τράβηγμα στον Τσιμικλή.
Η Καλαμάτα ωστόσο δεν έδειχνε να μπορεί να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή, αφού οι μεσοεπιθετικοί της έκαναν πολλά λάθη και δεν μπορούσαν να συνδυαστούν.
Αντίθετα, το Λουτράκι απείλησε στο 72' με τον Ν. Παπουτσή να πλασάρει από κοντά και τον Σταυράκη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 77' όμως το λάθος του Μπαντούνα δεν πέρασε ανεκμετάλευτο από το Λουτράκι. Ο Παπαναστασίου βρήκε τον Ν. Παπουτσή και αυτός με πλασέ πέτυχε το 0-2.
Η διαγραφόμενη ήττα ανάγκασε τους γπηεδούχους να βγάλουν περισσότερο πάθος στο φινάλε. Αρχικά ο Καλαντζής απείλησε στο 78' αλλά μπλόκαρε ο Διαμαντής, ο οποίος στο 80' σταμάτησε και το σουτ του Ραχίμ.
Τελικά, στο 85' ο Καλαντζής ελίχθηκε στην περιοχή και με σουτ μείωσε σε 1-2.
Και στις καθυστερήσεις οι Μεσσήνιοι πλησίασαν δύο φορές στην ισοφάριση. Στο 91' σε φάση διαρκείας, ο Ραχίμ από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ στο 93' ο Παναγιωτόπουλος βρήκε τον Μπεγκλετζή που από κοντά πλάσαρε άουτ.
Ουσιαστικά το πιεστικό 15λεπτο μετά το 0-2 είναι το μόνο που κρατούν οι Μεσσήνιοι από το ματς.
Πέρα από τις δύο κίτρινες και την αποβολή του Κωβαίου, κίτρινη κάρτα είδαν οι Σιώκος, Διαμαντής, Παναγόπουλος, Τσιμικλής, Παπαναστασίου, Μάγγος, Μπαντούνας.
Διαιτητής ήταν ο Μανιώτης με βοηθούς τους Γουρπώτη και Κυριακόπουλο, όλοι από την Αττική.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Τσόπελας (71' Μπεγκλετζής), Λιόλιος, Μπαντούνας, Κασμερίδης, Τσιμικλής, Γκίνο (54' Χατζηλιόντας), Οττα, Παναγιωτόπουλος, Τορεζάνι (61' Καλαντζής), Ραχίμ.
ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Διαμαντής, Νικολάου, Παπαναστασίου, Σιώκος, Μαυρέλης, Τσώκος, Β. Παπουτσής, Μάγγος, Κωβαίος, Παναγόπουλος (80' Ζερβός), Αποστολάκης (46' Χατζηστάμου - 72' Ν. Παπουτσής).