Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 21:50

Με λίγα λόγια και διάθεση για πράξεις ξεκίνησε προετοιμασία η "Μαύρη Θύελλα" (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Με λίγα λόγια και διάθεση για πράξεις ξεκίνησε προετοιμασία η "Μαύρη Θύελλα" (φωτογραφίες)

Η περσινή προετοιμασία της Καλαμάτας είχε ξεκινήσει με ενθουσιώδη ατμόσφαιρα των φιλάθλων στο Στάδιο, με δηλώσεις για άνοδο και υπέρμετρη αισιοδοξία. Ωστόσο, η πορεία της ομάδας στην Γ' εθνική ήταν αποκαρδιωτική και η ομάδα… προσγειώθηκε ανώμαλα παίρνοντας την τελευταία θέση της βαθμολογίας.


Φέτος τα πράγματα στην πρώτη προπόνηση της ομάδας ήταν τελείως διαφορετικά. Περίπου 50 φίλαθλοι βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο (στην πλειοψηφία τους Bulldogs) οι οποίοι απέφυγαν τα συνθήματα και απλά παρακολούθησαν την προπόνηση.
Από πλευράς διοίκησης, τα μέλη έδωσαν το παρών (Παπαθεοδωρίδης, Λουκάς, Μουζάκης, Γυφτέας, Δάλλας) αλλά απέφυγαν τις δηλώσεις ενώ ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης έφτασε καθυστερημένος στο γήπεδο και παρακολούθησε από… μια γωνία την προπόνηση μαζί με τον Μεσσήνιο προπονητή της εθνικής νέων Βασίλη Γεωργόπουλο….
Αυτός λοιπόν που έκανε δηλώσεις και έδωσε το στίγμα της ομάδας στο ξεκίνημα ήταν ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κακαλέτρης. Και αυτός πάντως απέφυγε τα πολλά και μεγάλα λόγια. Έκανε λόγο για καλή οργάνωση, για ισχυροποίηση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και σημείωσε πως η Καλαμάτα είναι μια ομάδα που από την φύση της είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί.
Γενικά, μετά το περσινό κάζο, χθες υπήρχε ένα συγκρατημένο κλίμα και διάθεση για πράξεις και όχι πολλά λόγια…

Οι δηλώσεις Κακαλέτρη

Ξεκινάμε με όνειρα και προσδοκίες τη νέα χρονιά. Εύχομαι σε παίκτες και φιλάθλους καλή χρονιά Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αντάξιο των προσδοκιών των φιλάθλων. Το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί. Είμαστε σε επαφές με παίκτες και πάμε για 4-6 ποιοτικές και ουσιαστικές μεταγραφές. Στόχος είναι η καλή οργάνωση, για την οποία δουλεύει πολύ σοβαρά η διοίκηση. Μόλις συμπληρωθεί το ρόστερ θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Η Καλαμάτα πάντως είναι μια ομάδα που είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε κάνει κάποιες μεταγραφές», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κακαλέτρης. Χαρακτήρισε δύσκολο το νέο πρωτάθλημα, σημείωσε ότι κάποιες ομάδες θεωρητικά έχουν δυναμώσει πολύ, αλλά και ότι η Καλαμάτα πρέπει να κοιτάζει την δική της ομάδας. Τόνισε πως δεν τον αγχώνει το βάρος της θέσης του και ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα της πόλης του. Σημείωσε πως η ομάδα θέλει την βοήθεια του κόσμου ο οποίος είναι η μεγάλη της δύναμη. Επισήμανε πως δεν θα χρησιμοποιηθεί καθόλου το γήπεδο του Διαβολιτσίου στην προετοιμασία, αλλά ότι θα γίνουν κάποιες προπονήσεις στο Ασπρόχωμα. Και τέλος, τόνισε πως θα επιδιώξει φιλικά με ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.

Οι παίκτες που ήταν στο Δημοτικό Στάδιο

Στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκαν χθες 22 ποδοσφαιριστές. Οκτώ παλιοί. Οι Νίκος Τριανταφυλλάκης, Γιάννης Τσόπελας, Χρήστος Ρήγας, Παναγιώτης Τσιμικλής, Βασίλης Σκαρλάτος, Τάσος Κωνσταντακόπουλος, Βαγγέλης Μπελεβέτης (έβαλε και τα δύο πρώτα γκολ στο δίτερμα!) και Κώστας Ηλιόπουλος. Ελειπε ο Πούτσης που είχε άδεια και θα έρθει σήμερα ενώ σήμερα θα ξεκαθαρίσει το αν θα μείνει ο Αγγελος Γεωργιόπουλος. Οι πιθανότητες πάντως γέρνουν υπέρ της παραμονής του.
Επίσης είχαμε τις πέντε μεταγραφές έμπειρων παικτών. Τους Βασίλη Αθανασόπουλο, Γιάννη και Αντώνη Καλογερόπουλο, Αντώνη Κωνσταντόπουλο από τον Μεσσηνιακό και τον Φάνη Κάνιστρα από τον Εθνικό Μελιγαλά.
Ακόμη βρέθηκαν οι 7 νεαροί παίκτες που αποκτήθηκαν. Οι Νίκος Βασιλόπουλος, Ηλίας Κουντάνης, Βασίλης Κακαλής, Γιώργος Λειβαδίτης από τον Αίαντα, ο Σπύρος Οδεμισιώτης από την Δόξα, ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος από τον Πανιώνιο και ο Δημήτρης Κουρούπης από τον Πατίστα.

Δοκιμάζει τον Βέλγο Ντία Αλιού
Και τέλος δύο υποδοκιμή παίκτες. Ο έγχρωμος Βέλγος Ντία Αλιού. Είναι Κεντρικός αμυντικός και έχει παίξει στην Α' εθνική Βελγίου με την Μονς. Ο δεύτερος είναι ο, επίσης κεντρικός αμυντικός, Κώστας Μπάλας που έπαιζε σε ομάδα της Αθήνας.
Παρόντες φυσικά, ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Σακελλαρόπουλος και ο γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος, όπως και ο βοηθός προπονητή Σωκράτης Κοψαχείλης.
Όσον αφορά τους δύο Νιγηριανούς,  τους Αμε Ογιοντάλε Γουίλφερντ (20 ετών αριστερό εξτρέμ) και Μπέντζαμιν Εφέ (20 ετών δεξί εξτρέμ) - σύμφωνα με τους ανθρώπους της Καλαμάτας - ταξίδευαν χθες το απόγευμα και το βράδυ αναμένονταν στην πόλη μας, ώστε να συμμετέχουν στην σημερινή προπόνηση.
Τέλος, αύριο αναμένονται και οι δύο Ιταλοί, οι οι Τσιρίλο και Οντσβόνγκ.
Ν.Τσ.