Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2016 14:24

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Από τον «Γερμανό» Φορτούνη στον «Κινέζο» Γιάννου

Γράφτηκε από τον

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι πωλήσεις για μια ομάδα αποτελούν βασικό συστατικό επιτυχίας. Ο Αστέρας Τρίπολης τα τελευταία χρόνια έχει «ψηλώσει» τόσο αγωνιστικά όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Ετσι δεν θα μπορούσε να μην προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής, οι οποίες επιβάλλουν σημαντικές οικονομικές συμφωνίες μέσω της παραχώρησης παικτών. Οι Αρκάδες ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το σπουδαιότερο deal στην ιστορία τους, με τη μεταγραφή του Απόστολου Γιάννου στην κινεζική Γκουανσού αντί του ποσού των 2,2 εκατομυρίων ευρώ. Και μάλιστα για έναν παίκτη ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Πανιώνιο χωρίς ευρώ και σε ένα εξάμηνο εκτόξευσε την αξία του. Με αφορμή τη διαφαινόμενη μετακόμιση του διεθνούς στράικερ στην Κίνα, το «Goal» σας παρουσιάζει τις μεγάλες πωλήσεις, βάσει των οποίων από το 2011 έχουν καρπωθεί ήδη 4 εκατ. ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

(1.000.000 ευρώ - Καϊζερσλάουτερν)

Το πρώτο σημαντικό deal για πώληση ποδοσφαιριστή της διοίκησης του Αστέρα ήρθε με τον «άγουρο» το 2011 Κώστα Φορτούνη. Στην πρώτη του και μοναδική σεζόν με τα κυανοκίτρινα, το ταλέντο του διεθνούς μέσου έκανε μπαμ, με τις Καϊζερσλάουτερν και Ολυμπιακό να... σφάζονται στα πόδια του το καλοκαίρι. Νικητές στη διεκδίκηση του Φορτούνη αναδείχθηκαν οι Γερμανοί, με τους Αρκάδες να βάζουν στα ταμεία τους ένα πολύ σημαντικό ποσό.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΡΑΓΙΟΣ

(800.000 ευρώ - Μακάμπι Χάιφα)

Από τον «Γερμανό» Φορτούνη στον «Κινέζο» Γιάννου

Δύο εξαιρετικές χρονιές για τον Ισπανό με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και οι Αρκάδες τις εξαργύρωσαν με την πώλησή του στη Μακάμπι Χάιφα το καλακαίρι του 2013. Ο 30χρονος πλέον μέσος, ειδικά τη χρονιά που ο σύλλογος έφτασε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, έκανε «παπάδες» και έτσι η χάρη του έφτασε μέχρι το Ισραήλ και τη Μακάμπι. Για την απόκτησή του είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΜΠΛΟ ΝΤΕ ΜΠΛΑΣΙΣ

(1.200.000 ευρώ - Μάιντς)

Για τον Αργεντινό αρκούσαν οι εμφανίσεις του κόντρα στη Μάιντς για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-15. Ο «δαιμόνιος» μεσοεπιθετικός έκανε πράγματα και θαύματα στις δύο αναμετρήσεις με τους Γερμανούς, ο Αστέρας πήρε την πρόκριση και αυτοί αναγκάστηκαν να βγάλουν από τα ταμεία τους 1,2 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον κάνουν δικό τους. Ο Ντε Μπλάσις έμεινε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας δύο χρόνια και τον «γλυκοκοίταζαν» Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΜΠΑΡΑΛΕΣ

(1.000.000 ευρώ - Σίβασπορ)

Με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Super League στις αποσκευές του, ο Αργεντινός στράικερ έφυγε το περασμένο καλοκαίρι για τη Σίβασπορ. Μια συμφωνία που έβαλε στα ταμεία του συλλόγου το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Ο Μπαράλες πριν καταλήξει στην Τουρκία είχε περιπλανηθεί σε Μεξικό και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του Αστέρα να τον παραχωρήσει και έτσι οι ενδιαφερόμενοι έκαναν... ουρά.

Πηγή: sentragoal.gr