Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2016 10:16

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Από θέση οδηγού ο Τσικλητήρας υποδέχεται τον Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον

Εβδομάδα των ενστάσεων ήταν αυτή στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής, με τον Τσικλητήρα Πύλου να είναι πλέον πρωτοπόρος μετά την αφαίρεση 6 βαθμών από το Πάμισο, που ισοβαθμεί με τη Κυπαρισσία στη 2η θέση.

Ακόμα ο Απόλλωνας Καλαμάτας από τελευταίος ανέβηκε στη 14η θέση και απέχει ένα βαθμό από την 13η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή. Αντίθετα δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά τη θέση Διαβολιτσίου και Σπερχογείας, μιας και απορρίφθηκε η ένσταση του Διαβολιτσίου.

Εκτός από νέα βαθμολογικά δεδομένα, είχαμε και αλλαγές προπονητών σε Μεσσηνιακό (Χριστόπουλος αντί Χατζηαγγελή) και Πάμισο (Κλάδης αντί Μαυρέα). Ο Μεσσηνιακός που κινδυνεύει με υποβιβασμό δοκιμάζεται σήμερα από τον Τσικλητήρα, ενώ την ίδια ώρα ο Πάμισος θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με το Δώριο που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η φορμαρισμένη Κυπαρισσία θα υποδεχτεί τον 6ο της βαθμολογίας Πανθουριακό και ο 5ος Α.Ο. Φαραί, που βαδίζει από νίκη σε νίκη, θα παίξει εκτός με τη Σπερχογεία.

Πολύ κρίσιμο ματς για την παραμονή δίνει ο Απόλλωνας κόντρα στο Μιλτιάδη, ενώ το Διαβολίτσι θα ψάξει το διπλό ελπίδας στην Ανδρούσα.

Ο Αστέρας Αρφαρών θέλει να ξεφύγει από τη ζώνη με νίκη επί του Εθνικού Μελιγαλά. 

Το ίδιο και ο Τέλλος Αγρας που θα ανταμώσει με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων:

 

ΔΩΡΙΟ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Με τη ψυχολογία στα.. τάρταρα θα μπουν σήμερα στο γήπεδο το Δώριο με τον Πάμισο.  Οι γηπεδούχοι μετρούν 8 σερί ήττες και έχουν να κερδίσουν από τις 13 Δεκεμβρίου (1-0 τον Απόλλωνα), ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ότι με κόπο έχτιζαν από το ξεκίνημα της σεζόν, λόγω της γνωστής ιστορίας με την ένσταση που κατέθεσαν Πύλος και Κυπαρισσία.

Πλέον ο Πάμισος από εκεί που ήταν 3 βαθμούς μπροστά από Τσικλητήρα και έξι από ΑΟΚ, είναι 3 βαθμούς πίσω από την ομάδα της Πύλου και ισόβαθμος με τη Κυπαρισσία!

Την Πέμπτη λύθηκε μάλιστα και η συνεργασία με τον Αντώνη Μαυρέα και τα ηνία στον πάγκο αναλαμβάνει ο Κώστας Κλάδης, ο οποίος έχει εργαστεί και παλαιότερα στους Νησιώτες, αλλά τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα.

Το διπλό είναι απαραίτητο για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους για τον Πάμισο, που θα παραταχθεί χωρίς τον πρώτο του σκόρερ Σταύρο Τσουλάκο που ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά και τον τραυματία Απόστολο Κορομηλά.

Και το Δώριο όμως "καίγεται" για βαθμούς ώστε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί του δεύτερου γύρου.

Εκτός παραμένει ο Παπαδόγιαννης και επιστρέφουν οι Ζάγουρας, Αθανασόπουλος.

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Σε θέση οδηγού στη φετινή κούρσα της Α' τοπικής είναι από την Πέμπτη ο Τσικλητήρας και θέλει να μείνει σε αυτή μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Η ομάδα της Πύλου θα υποδεχτεί σήμερα το Μεσσηνιακό έχοντας στη σύνθεσή της τον Μικελάτο που εξέτισε την ποινή του, όπως και τους Δούνια, Μπαστακό, Τσώνη που απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους. Ο Τσικλητήρας είναι το φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση το ματς δεν είναι εύκολο, μιας και ο Μεσσηνιακός παίζει πλέον σε κάθε ματς την παραμονή.

Ο Σταύρος Χριστόπουλος θα κοουτσάρει τους "πράσινους" έπειτα από το "διαζύγιο" με τους Χατζηαγγελή - Κατσούλη και στα πλάνα που ετοιμάζει δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σκαλαίο.

 

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.

Μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες (Πάμισο, Μιλτιάδη), ο Τέλλος Αγρας θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα των Γαργαλιάνων βρίσκεται στο +5 από τη ζώνη και με νίκη θα κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Ανδρώνης. Ο Ολυμπιακός, όντας στην 7η θέση δεν έχει άγχος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παρουσιαστεί αδιάφορος.

Κάτι που απέδειξε και στο Διαβολίτσι, ενώ την περασμένη αγωνιστική νίκησε την Ανδρούσα και θέλει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Τζίφα, Παπαδέα και Αλεξανδρόπουλου,

 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Να εκμεταλλευτεί επιτέλους την έδρα της θέλει η Σπερχογεία κόντρα στον Α.Ο. Φαραί.

Οι "ταύροι" τις τελευταίες αγωνιστικές κερδίζουν εκτός (Ολυμπιακό, Διαβολίτσι), αλλά χάνουν ενώπιον του κοινού τους (Εθνικό, Πανθουριακό). Το έργο της Σπερχογείας πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο, μιας και ο Α.Ο. Φαραί προέρχεται από πέντε σερί νίκες (Απόλλωνα, Δώριο, Μεσσηνιακό, Εθνικό, Πανθουριακό) και βλέπει 4άδα, έχοντας να ηττηθεί από τις 12 Δεκεμβρίου!

 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ. - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Ο Απόλλωνας κέρδισε στα χαρτιά (παρότι δεν έκανε αυτός ένσταση) τους βαθμούς που έχασε με τον Πάμισο και πλέον έχει ένα βαθμό διαφορά από τη 13η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή. Με νίκη αύριο κόντρα στο Μιλτιάδη θα ανέβει για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη, εφόσον ο Μεσσηνιακός δεν νικήσει στην Πύλο.

Ο Μιλτιάδης έχει εννέα βαθμούς διαφορά από τον Απόλλωνα και αν φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Καλαμάτα, θα είναι μια… ανάσα από την παραμονή.

Σε αυτή την προσπάθεια θα έχει και τον πρώτο του σκόρερ Μάριο Μπαρσελό που εξέτισε ποινή τριών αγωνιστικών. 

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς στα Αρφαρά ανάμεσα στον τοπικό Αστέρα και τον Εθνικό Μελιγαλά. Οι γηπεδούχοι θέλουν την τρίτη σερί νίκη (μετά από αυτές με Δώριο, Μεσσηνιακό) ώστε να απομακρυνθούν αισθητά από τις τρεις τελευταίες θέσεις, ενώ ο Εθνικός θα παίξει μόνο για το γόητρο. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πάντως αποδυναμωθεί, μιας και αποχώρησαν αυτή την εβδομάδα και οι Καραγιάννης, Πανταζής, Καρατζούλιας (θα κάνει ντεμπούτο σήμερα με τα Αρφαρά), αλλά και ο προπονητής Κώστας Κλάδης. 

Ετσι στον πάγκο για πρώτη φορά θα καθίσει αύριο ο Μιχάλης Φασουλής.

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Σε απόσταση βολής από την κορυφή βρίσκεται πλέον η Κυπαρισσία, η οποία μετρά μόνο νίκες (7) στο δεύτερο γύρο της Α' τοπικής. Αύριο υποδέχεται τον Πανθουριακό, τον οποίο δεν έχει κερδίσει σε 3 αγώνες (1-1 στο πρωτάθλημα 0--1 και 1-1 στο κύπελλο, όπου αποκλείστηκε).

Η Κυπαρισσία είναι πάντως σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση αυτή την εποχή, ενώ και η ψυχολογία είναι στα ύψη ύστερα από τη μείωση της διαφοράς.Το μόνο αρνητικό η απουσία του τραυματία Παναγόπουλου.

Από την άλλη πλευρά, παρελθόν αποτελεί ο Πλατάκης, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Μαραβέλας, Παπαδημητρίου και Κωνσταντόπουλος.

Ο Πανθουριακός  είναι άνετος βαθμολογικά, αλλά αυτό τον κάνει επικίνδυνο, μιας και παίζει σε όλα τα ματς για τη νίκη προκειμένου να πλασαριστεί σε μια καλή θέση.

 

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Η 8η της βαθμολογίας Ανδρούσα θα φιλοξενήσει την Κυριακή το 16ο και τελευταίο Διαβολίτσι, το οποίο έκανε ένσταση κατά της Σπερχογείας, η οποία απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη και πλέον παίζει με την πλάτη στον τοίχο.

Ο ΑΟΔ θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε παραμονή στην Α' τοπική και θα τα δώσει όλα στην Ανδρούσα για να "ρεφάρει" τα τελευταία αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 27  Φεβρουαρίου

Δώριο - Πάμισος

Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.

Μπλάνας, Γεωργαντάς, Ρέκκας

Τσικλητήρας Πύλου - Μεσσηνιακός

Γήπεδο Πύλου, 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

Τέλλος Άγρας - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.

Αλεξέας, Τσίρμπας, Βρυώνης

Σπερχογεία - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο Σπερχογείας, 3.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Σερεμέτης, Παναγιωτόπουλος

 

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

 

Απόλλωνας Καλαμάτας - Μιλτιάδης

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσίρμπας, Γιαννακλής

Αστέρας Αρφαρών - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.

Σερεμέτης, Τσοπανάκης, Βρυώνης

Κυπαρισσία - Πανθουριακός

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.

Νίκας, Παναγιωτόπουλος, Γιαννέτσος

Άνδρούσα - Διαβολίτσι

Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Μπασιλάρης, Γεωργαντάς

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 22 αγώνες)

1. Τσικλητήρας Πύλου 50-19 54 

2. Πάμισος 58-11 51

-. Κυπαρισσία 52-12 51

4. Εθνικός Μελιγαλά 39-24 40

5. Α.Ο. Φαραί 33-25 38

6. Πανθουριακός 31-26 34

7. Ολυμπιακός Καλαμάτας 28-28 32

8. Ανδρούσα 27-21 29

9. Μιλτιάδης 24-32 26

10. Σπερχογεία 26-44 25

11. Αστέρας Αρφαρών 29-45 22

-. Τέλλος Αγρας 22-43 22

13. Μεσσηνιακός 21-36 18

14. Απόλλωνας Καλαμάτας 17-37 17

15. Δώριο 20-58 16 

16. Διαβολίτσι 23-39 15

 

* Ο Πάμισος έχει ένα μηδενισμό και - 3 βαθμούς