Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 18:24

Πρωταθλητής για 43η φορά ο Ολυμπιακός, 3-0 τη Βέροια

Γράφτηκε από τον

Το τελείωσε και ενώ δεν έχουν ανθίσει ακόμα τα λουλούδια... Ο Ολυμπιακός έσπασε τα κοντέρ και από τις 28 Φεβρουαρίου είναι ήδη πρωταθλητής Ελλάδας για 43η φορά στην ιστορία του, κερδίζοντας την Κυριακή με 3-0 τη Βέροια στο Καραϊσκάκη για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

 

 

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, με 67 βαθμούς έφτασαν και μαθηματικά στον 6ο σερί τίτλο και 18ο την τελευταία 20ετία, χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα από την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και αντιδρώντας καλά μετά τον πικρό μεσοβδόμαδο αποκλεισμό από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Ο Μάρκο Σίλβα έκανε και πάλι ροτέισον, αφού ακολουθεί και ο ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (2/3), κι εκείνος που έδειξε στον Πορτογάλο τεχνικό ότι έχει αδικηθεί φέτος είναι ο Νταβίντ Φουστέρ.

 

Ο έμπειρος Ισπανός μεσοεπιθετικός έβαλε δύο γκολ, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και «φώναξε» στον Σίλβα ότι ήταν απαραίτητος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

 

Από την πλευρά της, η ομάδα της Ημαθίας παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, αλλά έχει καλό.. μαξιλαράκι ασφαλείας από Πανθρακικό και Καλλονή, ενώ, άλλωστε, δεν είχε και κανείς την απαίτηση να πάρει πόντους στο φαληρικό γήπεδο.

 

 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο από την αρχή και ζήτησε το γρήγορο γκολ, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων.

 

Εντέλει, η υπεροχή του καρποφόρησε στο 19', με τον Φουστέρ να βρίσκει δίχτυα με υποδειγματικό πλασέ και να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι έχει πάντοτε τον τρόπο να δίνει λύσεις στην ομάδα του.

 

Από εκεί και πέρα, οι Ημαθιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και η αλήθεια είναι ότι σε δύο με τρεις περιπτώσεις ανησύχησαν τον Ρομπέρτο, την ίδια στιγμή που οι πρωταθλητές έπαιζαν στο ρελαντί.

 

Το πρώτο ημίχρονο, τελικά, βρήκε τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

 

Στην επανάληψη, οι Πειραιώτες δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να διαχειριστούν το προβάδισμά τους, ωστόσο χρειάζονταν ένα δεύτερο τέρμα για να «καθαρίσουν» το τρίποντο.

 

Αυτό τελικά έγινε στο 65' και ο Φουστέρ ήταν ξανά σε επίκαιρη θέση μετά τη σέντρα του Σαλίνο από τα δεξιά, για να εδραιώσει με σουτ τη νίκη των πρωταθλητών και τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

 

Το 2-0 έφερε και την απογοήτευση για τη «Βασίλισσα του Βορρά», που παράτησε το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός είχε διάθεση και για άλλα τέρματα, με τον Φορτούνη, που ήρθε από τον πάγκο, να είναι αρκετά δραστήριος.

 

Το τρίτο «ερυθρόλευκο» γκολ τελικά ήρθε στο 83', με τον Φουστέρ να ψάχνει το χατ τρικ και να κάνει ένα σουτ που κόντραρε στους παίκτες της Βέροιας, για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα ο Πουλίδο με προβολή και για δεύτερη σερί αγωνιστική.

 

Έτσι, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν για ένα ακόμα πρωτάθλημα, με τη Βέροια από την πλευρά της να μένει στη 13η θέση και στους 24 βαθμούς, μαζί με τον Ατρόμητο.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής με βοηθούς τον Σταυρουλάκη του Συνδέσμου Ρεθύμνου και τον Βερρή του Συνδέσμου Λέσβου.

 

Κίτρινες: 21' Ζντιέλαρ - 81' Σιόντης.

 

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ (46' Mπουχαλάκης), Κασάμι, Ντομίνγκεζ (66' Φορτούνης), Κολοβός (66' Ερνάνι), Φουστέρ, Πουλίδο.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν, Μπράβο, Ανάκογλου (84' Μελικιώτης), Γιουσούφ, Ναζλίδης (71' Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (59' Γεωργιάδης), Άρτσε, Σιόντης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR