Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2016 19:45

Μαυρέας: «Ο διαιτητής έσπρωχνε τον Ολυμπιακό»

Γράφτηκε από τον
Μαυρέας: «Ο διαιτητής έσπρωχνε τον Ολυμπιακό»

Το δικό του σχόλιο για τα όσα συνέβησαν στο πλαίσιο της χθεσινής αναμέτρησης του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου έκανε στο inpaok.com ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, Αντώνης Μαυρέας.

Ο Μεσσήνιος πρώην άσος του συλλόγου, που φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» από το 1986 έως και το 1989, μίλησε για τα γεγονότα, που σημάδεψαν το ντέρμπι, επικροτώντας τις τοποθετήσεις του Ιβάν Σαββίδη για τις επόμενες κινήσεις του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε, αναλυτικά:

Το αρχικό του σχόλιο Αντώνη Μαυρέα για τον αγώνα: «Ο ΠΑΟΚ μπήκε πάρα πολύ δυνατά στον αγώνα κι ευτύχισε να βάλει ένα γκολ στα πρώτα λεπτά. Ήταν πολύ καλός, μέχρι το 30’-35’, ωστόσο ο διαιτητής, μετά το γκολ του Μακ, ήταν προκλητικός έως κι επικίνδυνος. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στη φάση του φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού.

Γενικότερα, όμως, μετά το τέρμα του ΠΑΟΚ, φάνηκε ότι ο Παππάς ήθελε να σπρώξει τον Ολυμπιακό, ο οποίος βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασε κι απέκτησε την κυριαρχία του ματς. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, ότι για μένα είναι πολύ ουσιαστική η φάση της ισοφάρισης».

Για τα όσα ακολούθησαν και οδήγησαν στη διακοπή της αναμέτρησης: «Τα πράγματα είναι επικίνδυνα, γενικότερα, στη ζωή μας και σε σχέση με τα όσα βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, που μας ταλανίζουν. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν φανταστικός, μέχρι το 89’, αν εξαιρέσεις τη ρίψη του ποτηριού στον προπονητή του Ολυμπιακού, την οποία φυσικά και καταδικάζω. Από’ κει και πέρα, από τη στιγμή, που ο διαιτητής συνέχισε το ματς συνέχισε το ματς και δεν το διέκοψε ούτε μετά το περιστατικό με τον Σίλβα, αλλά ούτε και μετά την πρώτη διακοπή, όλος ο θυμός του κόσμου, που είχε συσσωρευτεί από το πρώτο ημίχρονο, βγήκε στο 89, εξαιτίας της καταφανέστατης αποβολής και του πέναλτι, που δεν δόθηκαν. Δεν μπορεί να υπάρχουν έξι διαιτητές και να γίνεται η φάση μπροστά τους και να μην σφυρίζεται η παράβαση! Ο Μήτσιος ως επόπτης της εστίας είχε τη φάση μπροστά του και δεν υπέδειξε την παράβαση, παίρνοντας και τον Παππά στο λαιμό του, που ήταν ήδη πολύ κακός, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Οπότε, καταλαβαίνω και κατανοώ, απόλυτα, την αντίδραση του κόσμου, δεν την επικροτώ, αλλά μπορώ να καταλάβω την οργή του από τα όσα είδε».

Για τις δηλώσεις Σαββίδη περί αποχώρησης του ΠΑΟΚ από το κύπελλο: «Οι δηλώσεις του κ. Σαββίδη είναι καταλυτικές. Έβγαζαν ένα θυμό και μια αλήθεια. Είναι ένας άνθρωπος, που έχει βάλει πολλά λεφτά, κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα πράγματα, αλλά βλέπει ότι δεν γίνεται τίποτα. Τώρα είναι η ώρα να γίνει κάτι, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, γιατί τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στο ποδόσφαιρο. Το απεχθάνεται, πλέον, όλος ο κόσμος. Ο Σαββίδης τα είπε όλα στις δηλώσεις του. Αν τώρα δεν λυθούν τα προβλήματα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο σοβαρές καταστάσεις και θα θρηνήσουμε και θύματα, γιατί οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές».

Για το αν συμφωνεί με τη στάση, που πρόκειται να τηρήσει ο ΠΑΟΚ από’ δω και στο εξής: «Συντάσσομαι με την άποψη του κ. Σαββίδη. Συμφωνώ μαζί του, γιατί επιθυμεί δικαιοσύνη και βλέπει ότι δεν υπάρχει, όπως δεν υπήρχε και χθες. Αν γινόταν, δηλαδή, το 2-2, τι θα άλλαζε; Συμφωνώ να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ στο κύπελλο».

Για το αν είναι λύση να διακοπούν οι αθλητικές δραστηριότητες, προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Οτιδήποτε προκύψει, από’ δω και πέρα, είναι λογικό, δεν υπάρχει πιο κάτω, πλέον, έχουμε φτάσει στον πάτο. Υπάρχει μια πρόκληση, που λέγεται Ολυμπιακός και παίρνει το πρωτάθλημα από τον Ιανουάριο. Ναι μεν έχει καλή ομάδα κι έχει δαπανήσει κι αυτός χρήματα, αλλά αυτό δεν φαίνεται πάντα στον αγωνιστικό χώρο, όπως δεν φάνηκε και χθες. Αυτό είναι κάτι, που δεν μπορείς να το κρύψεις, το βλέπουν όλοι γι΄ αυτό και πλην των Ολυμπιακών, όλοι οι υπόλοιποι το έχουν σιχαθεί».

Για τη δική του προσπάθεια να στηρίξει το Δικέφαλο, όντας εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ στην Πελοπόννησο, που δίνουμε έναν ανιδιοτελή αγώνα, γιατί ο ΠΑΟΚ μας έδωσε πολλά, όταν αγωνιζόμασταν σ΄ αυτόν, οπότε κι εμείς προσπαθούμε τώρα να του το ανταποδώσουμε. Υπάρχει πολύς κόσμος, που τον αγαπά και θέλει να τον δει να μεγαλουργεί κι εμείς πασχίζουμε από την πλευρά μας γι’ αυτό!».